W

WEEKEND TIPS AMSTERDAM 14, 15 & 16 OKTOBER

Weekend Tips Amsterdam

Yes, het is weer tijd voor het weekend! Hoe is jouw week verlopen? Zin om je vrije dagen goed te vieren? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van tips met leuke dingen die je kan doen. Dit is de Girls Who Weekend Guide Amsterdam van 14, 15 & 16 oktober.

Wat te doen in Amsterdam? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam voor het weekend van 14, 15 & 16 oktober >

Neem een kijkje bij ‘Pien Laat Haar Eten Zien – POP UP’

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober viert Pien haar lancering van haar boek in een toffe pop up winkel in Amsterdam. We like! Misschien ken je haar van inspirerende recepten, die er ook nog een heerlijk uitzien. Wat kun je verwachten? Haar nieuwe boek, handgemaakte tafelkleden (door haar oma), servies, menukaarten en bloemen. Kortom: alles om een diner te hosten. Je vindt de pop up in studio AMJE ( Beulingstraat 21).

Vier het Oktoberfest bij Taverno

Zin in een gezellig feestje met liters Duits bier, warme happen, (live)muziek, Super Bingo en een party tot laat? Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober is het Oktoberfest bij Taverno in Amsterdam! Trek je pak maar uit de kast en dans tot in de late uurtjes door. Misschien is er net zoals vorig jaar een mooie bierdouche… Enjoy!

Loop mee tijdens de Amsterdam City Walk 2022

Ook dit jaar vindt de Amsterdamse City Walk weer plaats. Op zaterdag 15 start je vanaf het Olympisch Stadion met je route. Je kunt kiezen uit zes verschillende routes: 10, 14, 17, 20, 26 of 33 kilometer. Iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Zin in een sportieve dag uit? Scoor hier je tickets >

Geen zin in een wandeling, maar een lesje rocycle? Hier kan het in Amsterdam >

Ga naar ‘De Groene Bende van West’ en laat je inspireren

Wil je simpele tips om flink te besparen op je energierekening of wil je in het algemeen je leven duurzamer inrichten? Ga dan op zaterdag 15 oktober langs bij ‘De Groene Bende van West’ op de Ten Katemarkt en de Passage van De Hallen Amsterdam. Verschillende organisaties bieden tips en tricks aan om je energierekening te verlagen. Ook kun je een kijkje nemen op de duurzame lifestyle markt. Laat je vooral inspireren!

Ga inkopen doen op de Albert Cuypmarkt

De markt bij de Albert Cuyp is één van onze lievelingsmarkten. Doe hier al je boodschappen zoals groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem en meer. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken. De markt 6 dagen per week geopend (zondag gesloten) van 09:30 – 17:00 uur.

Goed om te weten: dit zijn de lekkerste marktkramen op de Albert Cuyp >

Lekkerste Marktkramen

Ga lekker (verwarmd) terrassen

Zin om dit weekend op het terras te zitten, maar wil je geen rekening hoeven houden met het onvoorspelbare weer in ons koude kikkerlandje? Een verwarmd terras biedt de oplossing! Zo kun jij altijd genieten van een koffietje, wijntje of uitgebreid diner zonder koud of nat te worden. Weten waar je hiervoor moet zijn in onze hoofdstad? Vind hier 12 verwarmde terrassen in Amsterdam >

Ontdek nieuwe hotspots

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs in de uitdagende periode van de afgelopen twee jaar zijn er stoere ondernemers geweest die het aandurfde: een nieuwe zaak openen. Hoe leuk om een langs een van deze nieuwe zaken te gaan?!

Vind hier de nieuwe restaurants in Amsterdam >
Dit zijn de nieuwste terrassen in Amsterdam >

Geniet van een (boozy) brunch

Onze favoriete dag om uitgebreid te ontbijten/brunchen in Amsterdam is zondag. Maar ook maandag t/m zaterdag kun je ons hier heel blij mee maken! De dag beginnen met mimosa en gerechtjes om te delen. Heerlijk!

Zin in een (boozy) brunch in Amsterdam? Hier moet je zijn >
Ook fijn! Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Zuid of West >
10 x goed ontbijten in Amsterdam doe je hier >
Fan van pancakes? Vind hier de plekken om pannenkoeken te eten >
Ook leuk! Vind hier de plekken om te lunchen op de Zeedijk >

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan

Zin in een originele en interactieve wandeldate door de leukste buurt van Amsterdam? Ga op pad met de Street Art Speurtocht door de Jordaan! Tijdens deze gezellige wandeling ga je op zoek naar de mooiste street art in de buurt en wandel je tevens langs allerlei leuke hotspots van de Jordaan.

Ieder tasje is gevuld met een unieke speurtocht die jullie de mooiste plekken van de buurt laat zien. Onderweg krijg je suggesties voor leuke spelletjes én steek je wat op van de kunst die je tegenkomt. Neem gerust een pauze op de Noordermarkt of bij een van de hotspots die je onderweg tegenkomt.

De speurtocht bestel je hier en haal je op op een dag en tijdstip naar keuze >

street art speurtocht amsterdam - coronaproof wandeling amsterdam

Haal lekkernijen in huis en maak een heerlijke borrelplank

Te laat met reserveren en zijn al je restaurants al vol? Haal dan gewoon lekkers in huis! Ga naar een fijne deli of kleine supermarkt die lekkere dingen verkopen. Met al die Amsterdamse lekkernijen kun jij heerlijk genieten van een avondje thuis. Waar je alles inkoopt? Dit zijn onze tips:

De beste Italiaanse delicatessen vind je hier >
Bestel hier kraakverse oesters voor een fancy borrel >
Dit zijn de beste traiteurs van in Pijp >
Voor deze specialiteiten in de stad moet je omrijden
>

De perfecte borrelplank maken? Zo doe je dat >

Ga drankjes doen bij een (wijn/cocktail)bar

We kunnen wel stellen dat cocktails of wijn (of bier) drinken een van onze hobby’s is! En, een lekkere espresso martini, goed glas wijn of vers getapt speciaalbiertje gaat er natuurlijk nog beter in. Benieuwd waar je daarvoor het beste naartoe kunt gaan? Hieronder vind je het:

10 plekken voor een Pornstar Martini in Amsterdam >
De leukste bruine cafés van de stad vind je hier >
Onze 18 favoriete wijnbars >
Gezellige plekken om te borrelen >
De beste cocktailbars in de stad >

Ga een nachtje weg in (de buurt van) Amsterdam

Het is altijd een goed idee om een nachtje weg te gaan! Hotelletje boeken? Of juist een afgelegen locatie voor en romantische overnachting? Check onze tips hieronder!

Vind hier 6 bijzondere overnachtingen in Amsterdam >
De mooiste hotels aan de Nederlandse kust >
Winterglampings in Nederland: dit zijn de leukste >
Romantisch: overnachten op een wellness boot met privé sauna >
Vind hier 8 leuke hotels in Amsterdam Centrum >

En? Wat ga jij aankomend weekend ondernemen? Let us know!

CategoriesWeekend tips