6

6 x TRAITEURS IN DE PIJP VOOR JOUW PERFECTE BORRELPLANK

Traiteur de pijp

Zin in een uitgebreide borrelavond met bijzondere hapjes? Sla de supermarkt deze keer over en duik de leukste traiteurs van de Pijp in voor originele en verse delicatessen. Wij gingen op pad in De Pijp om de lekkerste zaken voor je uit te zoeken.

Op zoek naar de beste traiteurs in de Pijp? Wij hebben het voorwerk voor je gedaan >

1. Le Salonard

Al meer dan 50 jaar ervaring in kaas en vleeswaren en dat proef je zeker terug in de lekkerste hapjes, amuses en snacks. Le Salonard zit verborgen in de Eerste van der Heldenstraat in de Pijp. Je zou het zo voorbij lopen, maar je herkent de parel aan de zwarte luifels. Probeer zeker de rolletjes truffelsalami en de Spaanse Pata Negra ham. Maak je borrelplank helemaal af met een stuk kaas. Ook leuk: je kunt hier lekkere broodjes to go halen voor de snelle trek.

Tekst gaat door onder de foto

beste traiteurs pijp -traiters amsterdam zuid - traiteur albert cuyp


2. Pacomer Traiteur 

Bienvenidos! Deze Spaanse traiteur in de Pijp heeft alles wat je doet denken aan Spanje: tapas, tapas en nog meer tapas! Wanneer je door de Gerard Doustraat loopt, valt de oranje gevel van deze Spaanse traiteur je meteen op. Loop naar binnen en vraag vooral naar de ‘rollitos de verduras’ (groenterolletjes van gegrilde aubergine en courgette) of de ‘pinchos Jamón Ibérico’ (stokbroodje met Iberico ham). Ze hebben hier ook typische Spaanse biertjes of wijn voor naast je borrelplank.

3. La Bottega Chiara’s Food 

We gaan door naar Italië! Voor de echte Siciliaanse lekkernijen kun je hier terecht. Koop pistache pesto, olijfolie met witte truffel en taralli (knapperige hartige koekjes voor de dips). Oh en als je daar toch bent, kun je net zo goed een stukje Pecorino meenemen, heerlijk! Je vindt La Bottega Chaira’s Food in de van Woustraat.

Oestertje erbij? Hier in Amsterdam bestel je ze >

4. Twins Olives 

Op zoek naar lekkere hapjes op de Albert Cuyp? Dan mag je Twins Olives zeker niet overslaan. Twins inderdaad, van tweeling. In de Pijp kent iedereen deze gulle, vrolijke mannen de de Albert Cuyp. Ze staan bekend om de lekkerste hummus. Van classic tot harissa en van ras el hanout tot de befaamde mango hummus. Koop een stuk Turks brood erbij en geniet van deze heerlijke combinatie! 

beste hummus amsterdam - hummus albert cuyp - traiteurs amsterdam pijp


Meer lekkere delicatessewinkels in de Pijp >

5. Sjoerds Loekie 

Ze zijn een tijdje weggeweest uit de Pijp, maar gelukkig is Sjoerds Loekie weer terug op de Ceintuurbaan voor onze borrelplank ingrediënten. Hier moet je zijn voor hun gigantische aanbod aan buitenlandse kaasjes. Ze staan vooral bekend om hun Époisses uit de Bourgogne en we kunnen verklappen: deze kaas is hemels. Heerlijk om in te dippen met een toastje of stokbroodje.

6. Ron’s Notenbar 

Nog een kraam op Albert Cuypmarkt met lekkernijen die je niet mag missen is Ron’s Notenbar. Schaaltjes met noten mogen immers niet ontbreken op een uitgebreide borrelplank. En wat dacht je van overheerlijke Medjoul dadels? Noten en dadelijks passen geweldig bij een stuk kaas op de borrelplank. 

En, welke van deze traiteurs in de Pijp breng jij een bezoekje voordat je jouw borrelplank gaat vullen?

CategoriesFijne Foodspots