2

23 x NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM IN 2024

nieuwe restaurants amsterdam - nieuw restaurant amsterdam - nieuwe zaken amsterdam - nieuwe restaurants in amsterdam - nieuw restaurant in amsterdam - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam - eten in amsterdam - rem amsterdam - nieuwe hotspots amsterdam - nieuwe restaurants amsterdam 2022

Het aantal nieuwe zaken in Amsterdam dat de deuren opende (zélfs tijdens corona) is bijna niet bij te houden. Maar toch doen we het! Dit lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam wordt regelmatig aangevuld met nieuwkomers in de stad.

Op zoek naar iets nieuws waar je heerlijk kunt aanschuiven? Probeer één van deze (relatief) nieuwe restaurants in Amsterdam eens >

Barstro Prins & Aap

Fancy en net-ff-anders diner aan de grachten? Van AI-kunst tot signature cocktails uit de tap, bij Prins & Aap in het Andaz hotel doen ze het lekker op hun eigen manier. Prins & Aap is het type restaurant dat indruk op je maakt – een combinatie van een creatieve bar en een Nederlandse bistro en is dé plek waar Amsterdammers en hotelgasten samenkomen voor de bijzonder lekkere cocktails en lokale gerechtjes op next level servies. Echt een feestje.

Meer nieuwe restaurants in amsterdam vind je onder de foto >

Riot Restobar

Een restobar waar de aardappel centraal staat, die hadden we nog niet eerder gehoord. ‘In Riot komen mensen samen voor Amsterdamse gezelligheid’, dat klinkt goed. Wat betreft het eten? Riot is een shared-dining restobar waar chef-koks de aardappel omtoveren tot echte showstoppers. Denk ook aan oeufs mayonaise met aardappelrouille en bieslook of een croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen, bundelzwam en walnoten. Klinkt lang niet gek.

Oaxaca

Wie Mexicaans wil eten zoals in Mexico hoeft daarvoor niet langer het vliegtuig te nemen. Een bezoek aan Oaxaca (spreek uit: wa-ha-kà) op de Spuistraat in Amsterdam  is dan ook meer dan alleen een eetervaring; ‘het is een avontuurlijke verkenning van de onbekende culinaire schatten van Mexico.‘ Klinkt veelbelovend! Van de zelfgemaakte tortilla’s tot de “saosados”, pre-Spaanse “moles” en stoofpotjes – er valt veel nieuws te proeven. Dorst? Met 32 soorten mezcal in huis is Oaxaca’s mezcalería daar de aangewezen plek voor. 

Café Cress

Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord, met een wekelijks wisselend menu. Het idee is om een laagdrempelige plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. ‘Alsof je bij familie of vrienden in
de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs’. Dat kunnen we best gebruiken in Amsterdam! Ook wel lekker: in de zomer kun je hier heerlijk zitten op het terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt.

Bellezza

Oke, oke, we sjoemelen een beetje. Bellezza is geen nieuw restaurant in Amsterdam, maar tóch hoort het thuis in dit artikel. Laten we dat even toelichten.  Bij Bellezza (hartje Wallen) word je 140 minuten lang meegenomen door de verschillende ruimtes van een verborgen pakhuis. Een bijzondere ervaring, want elk gerecht wordt begeleidt door een audio-visueel programma. Een dat programma is dus onlangs volledig vernieuwd. Bijzijn is meemaken, maar we kunnen we verklappen dat er een desserthemel, en dat is vrij letterlijk genomen.. Een tafeltje reserveer je hier >

Krusta

Op het Europaplein, tegenover de RAI, zit Krusta, een Zuid-Europees restaurant met gezellige bar waar je terechtkunt voor een snelle (verse!) pizza of een uitgebreid diner met borrel. Uit de keuken komen gerechten en smaken uit Italië, Spanje en Griekenland: van bruschetta met aubergine Griekse stijl tot pistachebaklava. Verder draait het hier om gezelligheid en lang tafelen. Dat kan binnen, waar het interieur een vleugje klassiek Italiaans ademt, of op het ruime terras met bistrostoeltjes.

Kafé Kontrast

De Pijp is een restaurant rijker! Op de Ceintuurbaan schittert een nieuw concept met verrassende keuken: Zweeds meets Indonesisch. Wat? Ja echt. Klinkt bijzonder, is het ook, maar bovenal bijzonder lekker. In Kafé Kontrast komen twee contrasterende culturen en karakters samen – tijdens de brunch- én dineruren. Ieder gerecht heeft mij positief verrast, maar sla de lam en gamba’s absoluut niet over. Phoe, zin in.

Gio’s by the River

Nieuw op de NDSM-werf! Een Italiaan! Yes! En niet zomaar een Italiaan, maar ‘het zusje van’ Lolo. Dus dan weet je het wel: extravagant interieur (de voorliefde voor Cinecittà-decors druipt ervan af) en een smaakvolle kaart in mediterrane sferen. Een cocktailkaart om de beleving compleet te maken. Bam, klinkt as la dolce vita, die Gio’s by the River.

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >

Ms. Chelin

In het hostel Hans Brinker in de Kerkstraat is het nieuwe restaurant en bar Ms.Chelin geopend. Kwaliteit zonder poespas, en voor een lekkere prijs. Denk aan homemade comfort food, maar dan wel met een originele cocktails ernaast. Bij Ms. Chelin zeggen ze te kunnen laten zien – én proeven – dat het allemaal niet opgedirkt en duur hoeft te zijn als je goed wil eten.

Nieuwe locatie Seafood Bar

The Seafood Bar, welbekend om zijn koude en warme seafood plateaus, opent de deuren op een nieuwe, bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekend staat, worden vanaf nu geserveerd onder de prachtige gewelven van dit monument. Hier typt een fan vanaf het eerste uur, maar vanaf nu is het duidelijk waar ik aanschuif: locatie Beurs van Berlage. Kijk de foto hieronder, moet je nagaan hoe de plek eruit ziet met knusse tafeltjes.

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >

Café. Rest. Bar Maurits

Een kwalitatieve vork prikken in Zuid? Het Hoofddorpplein, niet bepaald bekend om z’n cuilnaire parels, is een restaurant rijker. Yes! Shared gerechtjes (groot of klein), een wijnkaart om U tegen te zeggen. Denk brioche met paling, boerenpaté met cornichons en sardines in olijfolie. Yum. Café, restaurant, bar Maurits >

Selva

Selva, een nieuw Latijns-Amerikaans restaurant op de 24e verdieping van het iconische designhotel nhow Amsterdam RAI, heeft haar deuren geopend. Het interieur van dit nieuwe restaurant in Amsterdam (Zuid) is geïnspireerd op de kleuren, texturen en patronen van het Amazone regenwoud en het menu van Selva is een ontdekkingsreis door de smaakvolle keuken van Latijns-Amerika. Tip: drink voor of na het diner iets in de naastgelegen cocktailbar Sonora en geniet van het adembenemende decor – uitzicht over de stad Amsterdam.

Brasserie Gossler & Florin

De Jordaan is een geweldig restaurant rijker! Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld van jazzcafé tot eetcafé en uiteindelijk het fine dining restaurant Daalder*. De naam Gossler & Florin, beide historische munten, verwijst met respect naar de voorganger Daalder. Nu schuif je hier aan in een traditionele Franse brasserie waar moderne kooktechnieken en creatieve stijl van koken wordt toegepast. Begin buiten met oesters en een aperitief en schuif door naar de prachtige bar, waar je een kijkje in de kunsten van het team krijgt. Wij zijn enorm fan van dit nieuwe restaurant in de Jordaan!

De venieuwde Chin Chin Club

Het welbekende clubhuis op de Rozengracht is een transformatie ondergaan! Ja, je wordt zoals vanouds nog verwelkomd voor de gouden lucky cats, maar om het hoekje ziet het er tegenwoordig anders uit dan je gewend bent. Op de dinertafels ligt linnen, de gloednieuwe cocktailbar vormt het hart van de locatie en het lage plafond en allerlei gezellige hoekjes zorgen voor een intieme sfeer. Begin de avond met een diner (een culinaire reis door Azië) en eindig ‘m dansend op tafel. Hier ga je een complete avond uit! Chin Chin Club >

Brasserie Bramble

In het hart van Amsterdam Zuid, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, is Bramble geopend. Hier schuif je aan voor een reis door de keukens van de verschillende mediterrane landen. Van romige risotto’s tot Griekse invloeden en visgerechten – de keuze is hier reuze. Ook wat betreft wijn! Bramble zorgt voor een zorgvuldig samengestelde selectie wijnen uit verschillende Europese landen. Goed om te weten: ze hebben een fijn terras aan de van Baerlestraat.

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >

Café Jansen

De deuren van Café Jansen in het Bijlmerkwartier zijn onlang geopend en het belooft een ‘bruisend, eclectich en uniek’ restaurant te zijn. Daar worden wij natuurlijk nieuwsgierig van. Gasten zijn hier 7 dagen per week en de hele dag welkom, of dat nou voor ontbijt, lunch, borrel, diner of een afzakkertje is. Op het menu staan gerechten met invloeden uit de Britse, Franse, Mediterrane én Zuid-Afrikaanse keuken. Spannend! Geen zin meer om naar huis te gaan? Het restaurant huist in het gelijknamige hotel Jansen, dus naar huis gaan hóeft niet.

Calisto

Nieuw op de Haarlemmerdijk! Restaurant Calisto is een trattoria-stijl restaurant, waar chef-kok Stefano Orofino ‘la cucina romana’ naar Amsterdam. Dat doet ‘ie met seizoensgebonden hapjes, gerechten en pasta’s. Idealiter worden deze gecombineerd met een glas of fles van hun zorgvuldig samengestelde wijnkaart met natuurlijke wijnen. Handig om te weten: reserveren is hier alleen mogelijk als je met 5 of meer bent. Lekker op de bonnefooi dus, net als bij zusje Binnenvisser.

Meer restaurants waar je niet kan reserveren vind je hier >

YO! Crab

Voor de liefhebbers van zeevruchten zit je bij Wowcrab goed. Hier serveren ze seafoodbowls die gemarineerd en wel op tafel worden leeggegooid. Kies je mix, de pittigheid en een saus en je krijgt een slabbetje en handschoentjes om te peuzelen. Cocktailtje en wat sushi erbij? Kan allemaal bij YO! Crab op de Korte Leidsedwarsstraat. Maar, als we de gemengde Google Reviews moeten geloven zijn er hier nog wel wat puntjes op de i te zetten.

Gitane

Deze nieuwe hotspot de JP Hijestraat opent mid juni en nodigt gasten op ieder moment van de dag uit. Voor iets kleins, of om uitgebreid te tafelen. Chef en eigenaar Angelo Kremmydas (werkte lang bij BAUT) kookt met verse en seizoensgebonden producten. De gerechten hebben invloeden van rondom de Middellandse Zee en verder weg. Plus een uitgebreide wijnkaart, ‘met liefde voor natuurlijke gems’. Whatever that means, wij zijn benieuwd naar Gitane.

’t Heemelrijck

Voor een Hollandse hap en traditionele gezelligheid schuif je aan bij ’t Heemelrijck op de van Woustraat. In deze aanwinst voor de Pijp hangen de borden met Delfsblauw als decoratie aan de muur, zijn de tafels voorzien van tapijten en zorgen de details voor een warme, knusse binnenkomst. Zoals bij oma thuis, maar dan iets minder oubollig. We hebben goede verhalen gehoord, dus schuiven snel aan!

Le French Café

Nog een leuk nieuw restaurants in Amsterdam is gevestigd in Oost, op de Javastraat op precies te zijn. Noem deze hotspot een Franse parel of een eigentijdse brasserie: hier ga je genieten. Van rilettes de canard, een flinke côte de boeuf, artisjok, gegratineerde escargots, dit restaurant roept Frans. Ook op de wijnkaart!

Buurtcafé Tros

Yes! Een nieuw buurtcafé! Met een fantastische naam, de Tros dus. ‘Een plek voor iedereen in de buurt’, op de Linnaeusstraat. Wat je kan eten in dit nieuwe restaurant in Amsterdam? Leuke shared dining gerechtjes met leuke smaken (denk aan een combi van millefeuille van aardappel, mosselen, beurre blanc, Japanse broccoli) maar er staan ook no nonsense gerechten op het menu zoals een smashed burger. Oh, en er is wijn. Veel wijn.

Date night? Dit zijn 9 x romantische restaurants in Amsterdam >

De Willem

Een deel van de gasten achter het zomerconcept SammieSangria en de Tulp zitten achter dit nieuwe restaurant/café/wijnkelder. Er kan het geborreld, geluncht en gedineerd worden op een hele bijzondere plek, namelijk ín de Haarlemmerpoort. Er wordt hier en daar nog wat verbouwd, maar er kan nu (begin februari 2023) alvast ‘proefgegeten’ worden. Een beetje warmdraaien. En het mooie is: we hebben zo een vermoeden dat de Willem in de zomer van 2023 dé nieuwe terrashotspot wordt, ze zitten namelijk nogal goed gevestigd aan het water.

nieuwe restaurants Amsterdam 2023

Chateau Amsterdam 2.0

Waar in ‘het oude’ Chateau Amsterdam enkel geborreld kon worden met een paar snacks, pakt het team op hun nieuwe locatie in Noord groots uit. In het pand, waar zowel een wijnwinkel, productieruimte en restaurant huist, staat de keuken staat onder leiding staat van chef Joey Baal en horeca-manager Cyril Konter. Zij gaan aan de slag met smaakvolle Italiaanse gerechten, met een Zuid-Europese twist. Denk aan pappardelle met langzaam gegaarde ragù van runderschenkel met saffraanboter, konijn à la Niçoise en chocolade semifreddo met boekweit-crème anglaise. En niet te missen: in sommige gerechten wordt wijn van Chateau zelf verwerkt. Lekker circulair!

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam >

Moos

Nog zo’n leuk, nieuw restaurant in Amsterdam is Moos, het nieuwe lid van de Familie Goudvisch (Bonnie, Arie, De Neef van Fred). Gevalletje if you know, then you know dat het hier goed geregeld. Want leuke zaken openen, daar heeft de 3WO-groep een sport van gemaakt. Bij deze bistro / bar / café op de Spaarndammerstraat gaat het wederom om gezelligheid. Van Esma’s tot Ajax en van een sappige burger tot geroosterde bloemkool – de hele familie komt hier aan zijn of haar trekken. Moos dus. Leuk!

Spontaan uit eten? Bij deze restaurants hoef je niet te reserveren >

En, bij welke van deze nieuwe restaurants in Amsterdam reserveer jij als eerste een tafeltje?

Ook een nieuwe hotspots gespot? Mail ons!

CategoriesFijne Foodspots