W

WINTERCAMPINGS IN NEDERLAND: 9 x TOFFE PLEKKEN

wintercampings in nederland - winterkamperen in Nederland - wintercamping Drenthe - luxe wintercamping Nederland - camping hele jaar open Zuid Holland - wintercamping Limburg - wintercamping Veluwe - wintercamping Gelderland - winterkamperen in Gelderland

Wie zegt dat je alleen in de zomer kunt kamperen? Ook in de winter is het heerlijk om er tussenuit te glippen en één met de natuur te worden. Zo is het (bijna) overal rustig, zijn groene bossen omgetoverd tot winterse plaatjes. En, is de combinatie van de warmte van een kampvuur tegen je koude wangen en handen hémels. Dit zijn 9 x toffe wintercampings in Nederland

Sfeervol kamperen in alle jaargetijden! Dit zijn 9 x wintercampings in Nederland >

Maar eerst, hoe kom je bij een pop-up camping zonder auto?

Het enige nadeel (wat vaak ook juist een voordeel is), is dat deze wintercampings in Nederland zich vaak in the middle of nowhere bevinden. Voor autoloze personen als wij kan de moed je dan ook in de schoenen zakken als je op Google Maps ziet dat je 7 x moet overstappen en 5:35 minuten onderweg bent. En al die leuke dorpjes om de camping heen zou je dan ook moeten skippen.

Gelukkig kan je tegenwoordig gebruik maken van een car sharing platform om een deel auto te huren. Zo gebruiken wij de auto’s van MyWheels voor tripjes binnen Nederland. Het mooie is namelijk dat er bij ons altijd (elektrische) auto’s op loopafstand staan. Zo komen wij (zonder eigen auto) toch overal, zoals bij deze gekke wintercampings in Nederland >

Natuurkampeerterrein Borger

Verstopt in een Drents dorpje vind je op de Hondsrug Natuurkampeerterrein Borger. Hier kun je (letterlijk) logeren bij de boswachter – want boswachter Henk Dolfing houdt, zelfs in de winter, een plekje open in het bos voor winterse camperaars. Inclusief een kampvuurplaats om jezelf op te warmen!

Ook leuk! 8 x toffe bestemmingen voor een stedentrip in de winter >

Wintercamping Limburg: de Leisert

Op vakantiepark de Leisert is het aanbod van faciliteiten en overnachtingsmogelijkheden enorm. Ook in de winter! Slaap in bungalows van het allerhoogste niveau, kleurrijke lodges of kies ervoor om te kamperen in luxe safaritenten. Zo is er voor iedereen een fijn plekje te vinden. In het bruisend hart van deze vakantiepark (De Plaza) kan je overdekt dineren, genieten van shows, zwemmen of spelen in de indoorspeeltuin. Ongeacht hoe koud de Nederlandse winters zijn!

Pop-up wintercamping: Winterwoods

Vanaf 12 november t/m 27 februari vind je in de dichte bossen van Drenthe de tijdelijke wintercamping Winterwoods. Hier kun je overdag workshops volgen, de omgeving verkennen of volledig ontspannen in de sauna. Terwijl je in de avond geniet van een drankje bij het kampvuur of spelletjes bij de houtkachel in je eigen yurt. Hoe leuk klinkt dat?

Winterkamperen in Nederland – Wintercamping Drenthe – Luxe wintercamping Nederland – Wintercamping Limburg

Luxe wintercamping in Nederland: De Vossenburcht

Op de grens van Overijssel en Drenthe, in het Reestdal, vind je de luxe wintercamping De Vossenburcht. De mooie uitgestrekte weiden, gezellige boerderijen en de prachtige bossen rondom het kampeerterrein zorgen voor prachtige plaatjes in de winter. En, de leuke dorpjes en cafés in de buurt zorgen voor genoeg fijne plekjes om jezelf op te warmen met koffie. Of je warmt jezelf op in het verwarmd zwembad, ook leuk!

Winterkamperen bij de Amstelkade

Ook in de randstad kun je winters, dicht bij huis, ontsnappen van de drukte. Met je eigen tent, een caravan of in een pipowagen: bij de Amstelkade in Wilnis kan het allemaal. Naast dat je hier een plekje kunt claimen op het kampeerterrein, kun je overdag terecht bij het theehuis voor thee & verse taarten of een kijkje nemen in de zorgboerderij op het terrein.

Alvast in de kerstsferen! 8 x bijzondere kerstmarkten in Duitsland 2021 >

Wintercamping Gelderland: Het Winkel

Ook in de winter is het goed te vertoeven op recreatiepark Het Winkel. Zo zorgen de grote velden en de groene, bosrijke omgeving voor prachtige winterse boswandelingen en is er rondom Winterswijk van alles te beleven. Maar ook de winterse kampeerders die liever op het terrein blijven zitten goed. Zo heb je hier een verwarmd zwembad, een bowlingbaan én kun je ontspannen in de wellness. Wat heb je nog meer nodig?

Buitenplaats Beekhuizen

De kleinschalige glamping-only Buitenplaats Beekhuizen biedt het hele jaar door de mogelijkheid om comfortabel te overnachten. Zo heb je de luxe (en warmte) van een hotelkamer, terwijl je tóch midden in de natuur zit/ En, in de avond kun je de s’mores en warme chocolademelk bij het kampvuur opwarmen.

Winterkamperen in Nederland – Wintercamping Gelderland – luxe wintercamping Nederland winterkamperen in Gelderland

Camping de Duinpan

Met koudere temperaturen uitwaaien op het strand? Waarom niet! Camping de Duinpan, een kampeerterrein midden in de duinen, gaat namelijk in de winter gewoon door. En, dat is precies wat het een bijzondere wintercamping in Nederland maakt. Pak je dikke sjaal, muts en handschoenen maar in, en geniet van de Nederlandse stranden in de wintermaanden!

Ook leuk:14 x bijzondere tiny houses in Nederland >

Camping Lauwersoog in Groningen

Of je nu in de zomer of winter komt: Camping Lauwersoog is een gezellig kampeerterrein tussen Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee. Door deze ligging heb je overal, en tijdens elk seizoen, prachtige uitzichten. Naast dat je ogen blij worden van het uitzicht. Maak je ook je voetjes blij – die blijven namelijk in de toiletgebouwen lekker warm vanwege de vloerverwarming.

En, op welke van deze toffe wintercampings in Nederland breng jij de wintermaanden door?

CategoriesNederland