E

ETEN OP DE ALBERT CUYP: DIT ZIJN DE LEKKERSTE MARKTKRAMEN

Lekkere marktkramen Albert Cuyp - eten op de albert cuyp markt

Wie Amsterdam kent, kent de Albert Cuyp. De markt is gelegen in De Pijp: één van de bekendste wijken van Amsterdam. Heb je trek en ben je benieuwd waar je moet zijn voor de beste lekkernijen op deze markt? Hieronder vind je de 10 lekkerste marktkramen op de Albert Cuyp.

Op zoek naar de lekkerste marktkramen op de Albert Cuyp? We hebben wat voorwerk gedaan >

1. Vlaardingse Haringhandel

Niets is zo iconisch Amsterdams als de vislucht op de Albert Cuyp. Als je op zoek bent naar de allerlekkerste vette haring, moet je zeker even langs de Vlaardingse Haringhandel. Deze marktkraam staat 6 dagen per week op de Albert Cuyp en heeft dagelijks de haring met augurkjes en uitjes klaarstaan.

2. Vishandel Siem Schilder & Zonen

Door de jaren en generaties heen is Vishandel Siem Schilder & Zonen uitgeroeid tot een grote vishandel met heel veel verschillende producten. Ze staan nog steeds op de Albert Cuyp en trekken veel publiek. Van maandag tot zaterdag vind je hier de beste vis en schelpdieren.

Albert Cuypmarkt

3. Greg Monsieur

Ook Greg Monsieur is een begrip op de Albert Cuypmarkt. Ze hebben hier namelijk de beste boerentosti’s. Je hebt keus uit meer dan 10 verschillende soorten, maar de aanrader is toch wel de Greg’s Madame, met ui, ham, kaas en een gebakken eitje.

Ook lekker: 6 x de beste traiteurs in de Pijp >

4. Rudi’s Original Stroopwafels

De stroopwafel wordt niet voor niks ‘The golden gift from Gouda’ genoemd. Zo vind je op de Albert Cuyp de marktkraam Rudi’s Original Stroopwafels. Geliefd onder de locals en toeristen, trekt deze kraam van maandag tot zaterdag veel mensen met lekkere trek. Zeg nou zelf, een Hollandse stroopwafel gaat er altijd wel in toch? Wanneer je op de markt loopt, ruik je de verse stroopwafels al een afstandje.

5. De Verse Broodkraam

Er gaat niks boven ontbijten of lunchen met vers gebakken brood. Bij De Verse Broodkraam haal je de lekkerste verse broden. Denk aan volkoren brood, zuurdesem brood of voor de sportliefhebbers koolhydraatarm brood. Daarnaast hebben ze ook heerlijke zonnebloempit crackers, quiches en suikerbrood.

Vind meer lekkere marktkramen op de Albert Cuyp onder deze foto >

Albert Cuyp

6. Ron’s Notenbar

Nog een kraam op de Albert Cuypmarkt met lekkernijen die je niet mag missen is Ron’s Notenbar. Denk aan lekkere pistache noten, cashew noten en gerookte amandelnoten. Naast het vele aanbod hebben ze ook nog overheerlijke Medjoul dadels.

7. Olive Twins

Op zoek naar lekkere hapjes op de Albert Cuyp? Dan mag je Twins Olives zeker niet overslaan. Twins inderdaad, van tweeling. In de Pijp kent iedereen deze gulle, vrolijke mannen de de Albert Cuyp. Ze staan bekend om de lekkerste hummus. Van classic tot harissa en van ras el hanout tot de befaamde mango hummus. Koop een stuk Turks brood erbij en geniet van deze heerlijke combinatie!

8. Johan Kaas

Bij Johan Kaas is de keuze in kaas enorm. Van Nederlandse tot aan Franse (stink) kazen, de kraam heeft een uitgebreid aanbod. Eigenaar Johan helpt je graag bij het uitzoeken van het voor jou perfecte kaasje!

Albert Cuyp

Eten op de Albert Cuyp? Sla deze kramen niet over >

9. Poffertjes Albert Cuyp

Naast stroopwafels, zijn de Hollandse poffertjes ook een heerlijke snack! Op de Albert Cuyp vind je de Poffertjes marktkraam. Zij bakken de lekkerste poffertjes voor je neus. Op het advies van de kraam zelf: eet de poffertjes met boter een een beetje poedersuiker. Smullen!

10. Osaka Ball

Zin in een gefrituurd octopus balletje? Dan is de Osaka Ball marktkraam een must-visit! Deze Japanse kraam is erg beroemd onder de Japanese food lovers. Van maandag tot en met zaterdag zijn ze te vinden op de Albert Cuypmarkt in De Pijp.

Duurzame tip: terwijl je geniet van je smakelijke avontuur op de duurzaamheidsbewuste Albert Cuypmarkt in Amsterdam, is het slim om een trendy bedrukte tote bag mee te nemen. Terwijl je langs de verschillende marktkramen slentert en je favoriete gerechten ontdekt, draag je niet alleen bij aan een milieuvriendelijkere manier van winkelen, maar geef je ook een persoonlijk tintje aan je culinaire ontdekkingen!

En, aan welke marktkraam breng jij een bezoekje op de Albert Cuyp?

CategoriesWalk & Visit