O

OVERZICHT! 6 x ROCYCLE IN AMSTERDAM

rocycle amsterdam centrum

In een groep fietsen op keiharde muziek, terwijl je tegelijkertijd je bovenlichaam traint met lichte gewichten. Nu de Amerikaanse fitnesstrend ‘rocycle’ is overgewaaid naar Nederland, beoefen je deze intensieve sport ook in onze hoofdstad. Benieuwd waar precies? Hieronder vind je 6 x plekken waar je kunt rocycle in Amsterdam.

Rocycle in Amsterdam? In deze 6 x studio’s kan het! >

Wat is rocycle?

Rocycle is geen vorm van spinning, het is indoor cycling. Spinning komt overeen met alles wat je buiten op de fiets zou doen. Bij rocycle fiets je op de beat van de muziek en beweeg je je bovenlijf. Daarnaast gebruik je ook dumbbells om je bovenlichaam te trainen. Aan de hand van het ritme van de muziek wissel je tussen kracht en cardio training.

Rocycle in Amsterdam Centrum

De allereerste studio van Nederland vind je in hartje Amsterdam, in de Nieuwe Passeerdersstraat. Sinds 31 maart 2016 kun je hier zweten met uitzicht op de Leidsegracht. Daarna door voor een (healthy) brunch in de stad?

Ook leuk! Dit zijn 6 x bijzondere sporten om een keer uit te proberen >

Rocycle in de Pijp

De Pijp is misschien wel één van de bekendste wijken van Amsterdam met hippe hotspots en gezellige sferen. Maar, wist je dat je in deze altijd levendige wijk ook terecht kunt voor een heerlijke rocycle sessie? Op de Ceintuurbaan, midden in het district, vind je een ruime studio met 63 fietsen.

Rocycle Amsterdam Strand zuid

Ook op Amsterdam Strand Zuid is het gezweet geblazen! Op een mooie locatie aan het stadsstrand kun je in de buitenlucht ro-fietsen, met uitzicht over het water. Frisse lucht, muziek & beweging, bestaat er een betere combinatie?

Rocycle in Amsterdam Oost

Vanaf half 7 ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds kun je in Amsterdam Oost je frustraties, stress en vermoeidheid eruit trappen tijdens een goede sessie. Je vindt deze studio in de Eerste Oosterparkstraat en, met ruim 68 fietsen, is deze studio ook nog eens één van de grootste studio’s van Amsterdam. Nice!

Rocycle Amsterdam Zuidas

Rocycle Zuidas is de tweede locatie die geopend is in Amsterdam. Je vindt deze studio in het hart van het zakendistrict, waardoor je makkelijk voor of na je werk de studio in kunt duiken. Ook handig: er is een ondergrondse parkeergelegenheid beschikbaar, waardoor er kortom geen smoesjes zijn om niet te gaan.

Stretchen na het sporten: dit is waarom het belangrijk is + tips >

Amsterdam Escape

Zoals de naam van deze studio al verklapt, kun je aan het Rembrandplein even ontsnappen aan de realiteit. Laat voor even alles los wat er buiten de rocycle studio gebeurt en wees aanwezig op de fiets, terwijl je alles er helemaal uittrapt. You go girl!

Ook leuk: doordat deze studio zich in een club bevindt, kun je hier vaak live muziek van dj’s verwachten. Dat betekent letterlijk een feestje op de fiets!

En, ga jij de nieuwe trend rocycle in Amsterdam uitproberen?

Omslagfoto: Rocycle studio’s

CategoriesNiet gecategoriseerd