N

NIEUWE TERRASSEN IN AMSTERDAM: 13 x HOTSPOTS

nieuwe terrassen amsterdam

Trek je jurkje maar weer uit de kast! Met dit weer kunnen we de terrassen weer op. Hieronder vind je een lijstje met 13 nieuwe terras-hotspots in Amsterdam.

1. Shaffy Restobar

We beginnen in het centrum van Amsterdam met het terras van Shaffy Restobar. Of je hier nou komt voor een heerlijke cocktail of small bites, je zit hier altijd goed. Het terras zit aan de Keizersgracht en is ideaal om te borrelen tot laat. Leuk weetje: Ramses Shaffy liep vaak rond in de straat en dat is waaraan deze bar zijn naam te danken heeft.

2. Café Saté

In Amsterdam West vind je al snel Café Saté op de hoek van het Hugo de Grootplein. De banken met gekleurde kussentjes nodigen je uit om lekker te gaan zitten. Je kunt hier terecht voor lunch en diner, maar het café is ook een perfecte plek om gewoon een drankje te doen.

Meer nieuwe terrassen in Amsterdam >

Nieuwe Terrassen Amsterdam

Meer nieuwe terrassen in Amsterdam om de zomer op te vieren >

3. Restaurant Zeeuw & Schot

We gaan door naar Amsterdam Oost! Restaurant Zeeuw & Schot bevindt zich in het oude kunstenaarskraakpand, waar je erg goede cocktails kan bestellen. Plof neer op de oude Chesterfieldbanken en geniet van een perfecte combinatie van fine dining en een cocktailbar.

25 x Gezellige restaurants in Amsterdam >

4. Bardita

Nog een eentje die je niet mag missen in Amsterdam Oost. Bardita is een Mexicaans eetcafé met een heerlijk terras aan het Beukenplein. Je kiest zelf de tabasco uit voor je taco, hoe tof is dat? Ook kun de hele dag lekker in de zon zitten, want de zon draait het terras rond.

Nieuwe Terrassen Amsterdam

Meer nieuwe terrassen in Amsterdam 2022 >

5. Bar Bachrach

We gaan nog even door in Amsterdam Oost, want ook deze wil je niet missen op je lijstje: Bar Bachrach. Dit is het zusje van restaurant Wilde Zwijnen. Sinds vorig jaar hebben ze een heerlijke bar met terras geopend aan het Javaplein. Deze streetbar serveert naast drankjes heerlijke gerechten met Spaanse, Libanese en Israëlische invloeden.

Ook leuk: dit zijn de nieuwe restaurants in Amsterdam >

6. Terras van No Rules

Het terras dat je laat denken aan Central Park in New York vind je bij No Rules in het Vondelpark. Hier kom je voor de beste ovale pizza’s en oesters met chorizo. Elke zondag is er een bottomless Sunday brunch. Kortom: een must-go.

7. Karaat

In het hart van de Houthavens is een hidden gem te vinden, namelijk Karaat. Het verbindt de locals van Amsterdam samen voor een ontbijt, lunch, een werkplek of een heerlijk diner. Je vindt hier klassieke en moderne Aziatische gerechten en sushi. Hier kun je een hele dag lekker vertoeven met prachtig uitzicht op ’t IJ.

8. Pulitzer Garden

Het bekende Pulitzer Amsterdam heeft een vernieuwd terras: Pulitzer Garden. Heerlijk als je even wilt bijkomen aan het drukke stadsleven. Het groen met goud gemixte interieur geeft een luxe bosrijke uitstraling. Sit back, relax and enjoy!

Meer nieuwe terrassen in Amsterdam 2022 >

9. Boes & Beis

Zin in een lekker ontbijtje of een goed broodje? Ga dan naar Boes & Beis. Je herkent de hotspot in de Jan van Galenstraat aan de gele luifels en terrasstoelen. Probeer de zoete pannenkoeken of de favoriet van heel veel mensen: broodje pulled chicken.

10. Helling 7

In Amsterdam Noord vind je tussen water en schepen Helling 7. Dit toffe, industriële restaurant heeft een bar, restaurant en rooftop. Je kunt hier heerlijk buiten zitten met een goed glas wijn. Blijf je hangen voor het diner? Probeer dan de Cote de Boeuf. Je zult geen spijt krijgen.

Scroll door voor de laatste terras-hotspot tip >

12. Baro

‘Een bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht’, het is een omschrijving waar wij warm van worden. Het nieuwe terras van Baro op de Postjesweg is een grote terrashit aan het water. Onder palmen en platanen, waar lichtsnoeren en dromenvangers tussen de takken hangen, staan de tafels vol taco’s, tostadas en kannen sangria. Ze hebben er een prachtige plek van gemaakt!

13. Volare

De nieuwe Italiaanse hotspot Volare op de Admiraal de Ruijterweg opent deze zomer haar eerste terrasje. Je kunt een tafeltje tafeltje reserveren op het terras en buiten genieten van de lekkerste antipasti, pizza e pasta.

En, aan welk nieuw terras in Amsterdam ga jij een bezoekje brengen?

CategoriesDrankje doen