W

WEEKEND TIPS AMSTERDAM 7, 8 & 9 OKTOBER

weekend tips ams okt

We zitten alweer in week twee van oktober, tijd voor nieuwe hotspots, activiteiten en tips! Zin om je vrije dagen goed te vieren? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van tips met leuke dingen die je kan doen. Dit is de Girls Who Weekend Guide Amsterdam van 7, 8 en 9 oktober.

Wat te doen in Amsterdam? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam voor het weekend van 7, 8 en 9 oktober >

Ga naar het Amsterdam Spanish Film Festival

Liefhebber van Spanje, haar cultuur en ook nog eens Spaanse films? Dan is het Amsterdam Spanish Film Festival wellicht iets voor jou! Van 5 – 9 oktober kun je naast heel veel Spaanse films ook genieten van livemuziek, hapjes, (goede Spaanse) wijntjes en Q&A’s. Het festival vindt plaats op meerdere unieke locaties in Amsterdam, zoals Lab111 en Pathé Tuschinski. Klik hier om een kaartje te kopen.

Bezoek het Afro Vibes Festival

Terug dit jaar: Afro Vibes Festival. Tijdens dit festival brengt Afro Vibes grote namen van Afrikaanse theatermakers maar ook opkomend talent met potentie met zich mee. Er is een uitgebreid programma met hedendaagse dans, muziek, theater en design van 5 – 16 oktober. Meer info vind je hier.

Sportief het weekend in? Hier vind je 10 x padelbanen in Amsterdam >

Neem een kijkje bij de pompoenen op de Corsgenbrug

Ziet dat er nou niet gezellig uit? De buurtbewoners hebben samen een pompoenfeestje op de straathoek aan de Amsterdamse gracht tot stand gebracht. Waarom zul je denken? Nou, ze waren de hoeveelheid vuilnis zat en besloten plantenbakken neer te zetten. Later kwam het idee om in het najaar pompoenen neer te zetten. In het voorjaar staat het er vol met tulpen. Plaatje!

Meer weekend tips Amsterdam onder de foto >

Pompoenenfeestje Amsterdam

Bezoek de Sunday Market bij de Westergas

Zin in een herfstige Sunday Market in het Westerpark? Je kunt hier funky & duurzaam shoppen op het gebied van kunst, mode, design, vintage en lekker eten en drinken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld salsa dansen bij de Mojiitoman of genieten van de muziekoptredens op het podium van Music at the Westerpark. De plek om het weekend goed af te sluiten!

Ga inkopen doen op de Albert Cuypmarkt

De markt bij de Albert Cuyp is één van onze lievelingsmarkten. Doe hier al je boodschappen zoals groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem en meer. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken. De markt 6 dagen per week geopend (zondag gesloten) van 09:30 – 17:00 uur.

Good to know: dit zijn de lekkerste marktkramen op de Albert Cuyp >

Weekend tips Amsterdam gaan hieronder verder >

Lekkere marktkramen Albert Cuyp - eten op de albert cuyp markt

Ga lekker (verwarmd) terrassen

Zin om dit weekend op het terras te zitten, maar wil je geen rekening hoeven houden met het onvoorspelbare weer in ons koude kikkerlandje? Een verwarmd terras biedt de oplossing! Zo kun jij altijd genieten van een koffietje, wijntje of uitgebreid diner zonder koud of nat te worden. Weten waar je hiervoor moet zijn in onze hoofdstad? Vind hier 12 verwarmde terrassen in Amsterdam >

Ontdek nieuwe hotspots

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs in de uitdagende periode van de afgelopen twee jaar zijn er stoere ondernemers geweest die het aandurfde: een nieuwe zaak openen. Hoe leuk om een langs een van deze nieuwe zaken te gaan?!

Vind hier de nieuwe restaurants in Amsterdam >
Dit zijn de nieuwste terrassen in Amsterdam >

Geniet van een (boozy) brunch

Onze favoriete dag om uitgebreid te ontbijten/brunchen in Amsterdam is zondag. Maar ook maandag t/m zaterdag kun je ons hier heel blij mee maken! De dag beginnen met mimosa en gerechtjes om te delen. Heerlijk!

Zin in een (boozy) brunch in Amsterdam? Hier moet je zijn >
Ook fijn! Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Zuid of West >
10 x goed ontbijten in Amsterdam doe je hier >
Fan van pancakes? Vind hier de plekken om pannenkoeken te eten >
Ook leuk! Vind hier de plekken om te lunchen op de Zeedijk >

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan

Zin in een originele en interactieve wandeldate door de leukste buurt van Amsterdam? Ga op pad met de Street Art Speurtocht door de Jordaan! Tijdens deze gezellige wandeling ga je op zoek naar de mooiste street art in de buurt en wandel je tevens langs allerlei leuke hotspots van de Jordaan.

Ieder tasje is gevuld met een unieke speurtocht die jullie de mooiste plekken van de buurt laat zien. Onderweg krijg je suggesties voor leuke spelletjes én steek je wat op van de kunst die je tegenkomt. Neem gerust een pauze op de Noordermarkt of bij een van de hotspots die je onderweg tegenkomt.

De speurtocht bestel je hier en haal je op op een dag en tijdstip naar keuze >

coronaproof activiteiten amsterdam - activiteiten amsterdam corona - leuke coronaproof dingen om te doen amsterdam - wat te doen amsterdam corona - lockdown amsterdam activiteiten

Ga drankjes doen bij een (wijn/cocktail)bar

We kunnen wel stellen dat cocktails of wijn (of bier) drinken een van onze hobby’s is! En, een lekkere espresso martini, goed glas wijn of vers getapt speciaalbiertje gaat er natuurlijk nog beter in. Benieuwd waar je daarvoor het beste naartoe kunt gaan? Hieronder vind je het:

10 plekken voor een Pornstar Martini in Amsterdam >
De leukste bruine cafés van de stad vind je hier >
Onze 18 favoriete wijnbars >
Gezellige plekken om te borrelen >
De beste cocktailbars in de stad >

Meer weekend tips Amsterdam in oktober 2022 >

Haal lekkernijen in huis en maak een heerlijke borrelplank

Te laat met reserveren en zijn al je restaurants al vol? Haal dan gewoon lekkers in huis! Ga naar een fijne deli of kleine supermarkt die lekkere dingen verkopen. Met al die Amsterdamse lekkernijen kun jij heerlijk genieten van een avondje thuis. Waar je alles inkoopt? Dit zijn onze tips:

De beste Italiaanse delicatessen vind je hier >
Bestel hier kraakverse oesters voor een fancy borrel >
Dit zijn de beste traiteurs van in Pijp >
Voor deze specialiteiten in de stad moet je omrijden >

Ga een nachtje weg in (de buurt van) Amsterdam

Het is altijd een goed idee om een nachtje weg te gaan! Hotelletje boeken? Of juist een afgelegen locatie voor en romantische overnachting? Check onze tips hieronder!

Vind hier 6 bijzondere overnachtingen in Amsterdam >
De mooiste hotels aan de Nederlandse kust >
Winterglampings in Nederland: dit zijn de leukste >
Romantisch: overnachten op een wellness boot met privé sauna >
Vind hier 8 leuke hotels in Amsterdam Centrum >

Zet jij een van deze leuke weekend tips op je planning? Enjoy!

CategoriesWeekend tips