W

WEEKEND TIPS AMSTERDAM 21, 22 & 23 OKTOBER

weekend tips in Amsterdam

Deze week staat alles in het teken van het Amsterdam Dance Event 2022. Wat is er naast dit nog meer allemaal te beleven dit weekend? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van tips met leuke dingen die je kan doen. Dit is de Girls Who Weekend Guide Amsterdam van 21, 22 & 23 oktober.

Wat te doen in Amsterdam? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam voor het weekend van 21, 22 & 23 oktober >

Dans erop los tijdens Amsterdam Dance Event 2022

Vanaf woensdag 19 oktober gaat Amsterdam Dance Event van start en staan er heel wat events gepland tot en met zondag 23 oktober. Je hebt wel kaartjes nodig voor deze events! Girls Who heeft een fijn artikel geschreven met 24 x tips voor een geweldige Amsterdam Dance Event. Enjoy!

24 x Tips voor een geweldige Amsterdam Dance Event 2022 >

Neem deel aan een Comedy Walk door Amsterdam

Een Comedy Walk is een wandelende comedy show met de hele stad Amsterdam als décor! Zo neemt een professionele comedian je mee naar zijn favoriete plekjes in de stad en vertelt zijn beste grappen over Amsterdam, haar inwoners en zichzelf. Een leuke manier om de stad nog beter te leren kennen! Deze reguliere Comedy Walk vindt elke zaterdagmiddag plats van 15:00 – 16:30 uur. Een ticket boek je al vanaf €19,00 per persoon. Klik hier voor meer info >

Bezoek de tentoonstelling van Barbara Hepworth in de Rijksmuseumtuinen

Een gratis tentoonstelling in de prachtige Rijksmuseumtuinen: tot en met zondag 23 oktober kun je de negen indrukwekkende kunstwerken van Barbara Hepworth bewonderen. Zij was een van de pioniers van het modernisme in de beeldhouwkunst en is tot de dag van vandaag nog steeds een rolmodel voor de jongere generaties. Zeker een bezoekje waard!

Interessant om te lezen: 12 x vrouwelijke kunstenaars van eigen bodem >

Ga langs bij Amsterdam Denim Days in De Hallen

Amsterdam Denim Days brengt de gemeenschap en consumenten, merken en kopers samen om hun gezamenlijke passie te vieren: denim! Je vind hier unieke items, je leert alles over denim en connect met nieuwe mensen. Dit alles doe je onder het genot van een biertje van Brouwerij ‘t IJ. Dit event vindt plaats op 21 & 22 oktober van 10:00 – 18:00 uur. Meer informatie vind je hier >

Scroll door voor meer weekend tips Amsterdam >

Snuffel rond op de Albert Cuypmarkt

De markt bij de Albert Cuyp is één van onze lievelingsmarkten. Doe hier al je boodschappen zoals groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem en meer. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken. De markt 6 dagen per week geopend (zondag gesloten) van 09:30 – 17:00 uur. Hier vind je een lijstje met de lekkerste marktkramen op de Albert Cuypmarkt >

Ga heerlijk (verwarmd) terrassen

Zin om dit weekend op het terras te zitten, maar wil je geen rekening hoeven houden met het onvoorspelbare weer in ons koude kikkerlandje? Een verwarmd terras biedt de oplossing! Zo kun jij altijd genieten van een koffietje, wijntje of uitgebreid diner zonder koud of nat te worden. Weten waar je hiervoor moet zijn in onze hoofdstad?

Vind hier 12 verwarmde terrassen in Amsterdam >

Geniet van een (boozy) brunch

Onze favoriete dag om uitgebreid te ontbijten/brunchen in Amsterdam is zondag. Maar ook maandag t/m zaterdag kun je ons hier heel blij mee maken! De dag beginnen met mimosa en gerechtjes om te delen. Heerlijk!

Zin in een (boozy) brunch in Amsterdam? Hier moet je zijn >
Ook fijn! Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Zuid of West >
10 x goed ontbijten in Amsterdam doe je hier >
Fan van pancakes? Vind hier de plekken om pannenkoeken te eten >
Ook leuk! Vind hier de plekken om te lunchen op de Zeedijk >

Haal lekkernijen in huis en maak een heerlijke borrelplank

Te laat met reserveren en zijn al je restaurants al vol? Haal dan gewoon lekkers in huis! Ga naar een fijne deli of kleine supermarkt die lekkere dingen verkopen. Met al die Amsterdamse lekkernijen kun jij heerlijk genieten van een avondje thuis. Waar je alles inkoopt? Dit zijn onze tips:

De beste Italiaanse delicatessen vind je hier >
Bestel hier kraakverse oesters voor een fancy borrel >
Dit zijn de beste traiteurs van in Pijp >
Voor deze specialiteiten in de stad moet je omrijden
>

Ook leuk: DIY zoete borrelplank voor warme chocolademelk >

Ontdek nieuwe hotspots

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs in de uitdagende periode van de afgelopen twee jaar zijn er stoere ondernemers geweest die het aandurfde: een nieuwe zaak openen. Hoe leuk om een langs een van deze nieuwe zaken te gaan?!

Vind hier de nieuwe restaurants in Amsterdam >
Dit zijn de nieuwste terrassen in Amsterdam >

Ga een nachtje weg in (de buurt van) Amsterdam

Het is altijd een goed idee om een nachtje weg te gaan! Hotelletje boeken? Of juist een afgelegen locatie voor en romantische overnachting? Check onze tips hieronder!

Vind hier 6 bijzondere overnachtingen in Amsterdam >
De mooiste hotels aan de Nederlandse kust >
Winterglampings in Nederland: dit zijn de leukste >
Romantisch: overnachten op een wellness boot met privé sauna >
Vind hier 8 leuke hotels in Amsterdam Centrum >

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan

Zin in een originele en interactieve wandeldate door de leukste buurt van Amsterdam? Ga op pad met de Street Art Speurtocht door de Jordaan! Tijdens deze gezellige wandeling ga je op zoek naar de mooiste street art in de buurt en wandel je tevens langs allerlei leuke hotspots van de Jordaan.

Ieder tasje is gevuld met een unieke speurtocht die jullie de mooiste plekken van de buurt laat zien. Onderweg krijg je suggesties voor leuke spelletjes én steek je wat op van de kunst die je tegenkomt. Neem gerust een pauze op de Noordermarkt of bij een van de hotspots die je onderweg tegenkomt.

De speurtocht bestel je hier en haal je op op een dag en tijdstip naar keuze >

streetart jordaan - street art amsterdam - street art wandeling amsterdma - wandeling door de jordaan - piet parra

En? Wat ga jij doen tijdens je vrije dagen? Maak er een fijn weekend van!

CategoriesWeekend tips