5

5 x LEUKE GRIEKSE RESTAURANTS IN UTRECHT

Grieks restaurant Oudegracht Utrecht - Taverna Utrecht - Grieks restaurant Utrecht centrum - Grieks eten Utrecht - beste grieks restaurant Utrecht - Griekse adresjes Utrecht - Griekse tapas Utrecht - Griekse hotspots Utrecht

De Griekse/Mediterrane keuken is en blijft een van onze favorieten! Gelukkig hoeven we niet helemaal naar Griekenland af te reizen om van deze gerechten te genieten. Heb je zin om vanavond Grieks te eten? Dan kun je bij deze 5 leuke Griekse restaurants in Utrecht terecht!

Kom maar door met de Moussaka, Souvlaki’s & Tzatziki! Dit zijn 5 leuke Griekse hotspots in Utrecht >

Grieks restaurant Utrecht centrum: Sirtaki

Authentiek Grieks eten recht onder de Dom doe je bij Sirtaki, in de meest culinaire straat van Utrecht: de Servetstraat. Een Griekse familie openden in 1981 de deuren van het eerste Griekse restaurant in Nederland, met als doel de traditionele keuken onder de aandacht te brengen. En dat is zeker gelukt.

Ook leuk! Hier kun je Grieks eten bestellen in Amsterdam >

Restaurant Enya

Bij Restaurant Enya wordt de Griekse keuken in een modern jasje gestoken gecombineerd met een Mediterrane beleving. Alle Griekse gerechten die hier geserveerd worden, hebben het formaat van een tussengerecht. Op deze manier kun je gezellig met elkaar delen en van alles wat proeven. We like Griekse tapas in Utrecht!

Meer Grieks eten in Utrecht >

Griekse tapas Utrecht: Olive

Ook in het Griekse restaurant Olive worden de gerechten geserveerd à la Mediterrane tapas stijl. Daarnaast heb je met een locatie aan de Vleuterweide en een overdekt (dak)terras heb je hier prachtig uitzicht op het water. Net alsof je écht in Griekenland bent!

Kavos wijnbar

Een andere leuke Griekse restaurant in Utrecht is Kavos Wijnbar, op loopafstand van het treinstation Utrecht Leidsche Rijn. Hier maak je kennis met de “vernieuwde Griekse keuken”. En dat wordt vertaald in Griekse gerechten met een twist, in een prachtige & moderne entourage.

Grieks restaurant Oudegracht Utrecht: Taverna

Taverna bereidt sinds 1999 authentieke Griekse gerechten. Naast dat je hier geniet van traditionele gerechten en schotels, is het Grieks restaurant ook gelegen aan de Oudegracht. Kortom: dineren met uitzicht. Wat wilt een mens nog meer?!

En, bij welke leuke Griekse restaurants in Utrecht schuif jij aan?
Ook leuk: zo maak je thuis een Griekse gyros wrap >

CategoriesFijne Foodspots