1

12 x VROUWELIJKE KUNSTENAARS VAN EIGEN BODEM

schilderen - illustreren - tekenen - artiesten - kunstenaars

Iedereen kent wel een handjevol bekende kunstenaars van enkele eeuwen geleden. Naast dat kunst en actualiteit verandert, zijn dit vaak vooral mannelijke kunstenaars. In Nederland hebben we genoeg toffe vrouwen binnen de kunstsector die ons allemaal kunnen inspireren. Ze zijn vernieuwend en komen vanuit allerlei disciplines: check hier 12 x Nederlandse artbosses!

Vind hier inspirerende Nederlandse, vrouwelijke kunstenaars in de kunstsector op Instagram voor je dagelijkse dosis inspiratie.

Dymph de Gooijer

Dymph is een Noord-Hollandse romanticus die vooral haar gevoelens omzet in kunstwerken. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit de Oudheid en kernwoorden zijn verlangen en geborgenheid. Haar Instagram is net een droomachtig sprookje!

Check Dymphs site hier >

Manon Herrewijnen

Manon praat het liefst over haar kunstwerken: haar zelfgemaakte juwelen. Al sinds haar jeugd was ze obsessed met mooie stenen en tekeningen ervan maken. Na haar opleiding als goudsmit is ze meteen aan de slag gegaan.

Bekijk hier Manons kunstwerken >

Sharon Pannen

Sharon is al goed op weg. De jonge fotografe is een ster in het vastleggen van het alledaagse en editorials. Sinds een paar weken heeft ze haar Instagram weer actief opgepakt, dus houdt haar goed in de gate.

Bekijk op haar site meer werk >

7 x De tofste Europese steden voor kunstliefhebbers >

 

Rosa de Weerd

De Amsterdamse Rosa is illustrator en schilder. Ze baseert haar kunst voornamelijk op flora en fauna. Naast prints verkoopt ze ook sieraden op haar tweede account en kun je bij haar keramiek en sieradendoosjes laten beschilderen, zeker de moeite waard om te checken!

Check haar site hier >

Roeqiya Fris

Deze Egyptisch Nederlandse artist is al ontzettend goed op weg. Ze staat in Elle en Flow en werkt samen met HEMA en verschillende kledingmerken. Haar illustraties nemen je meteen mee op reis, er is geen kleur die Roeqiya nog niet heeft gebruikt.

Check haar werk op Etsy >

Teken-ing Ingrid

Ingrid is één-en-al positiviteit. Ook haar Instagram bevat iedere kleur die je je kunt bedenken. Haar cv staat bomvol toffe samenwerkingen met tijdschriften en merken. Daarnaast is ze al meerdere keren genomineerd voor verschillende prijzen, dus zeker de moeite waard.

Bekijk hier Ingrids illustraties >

 

 

Margaret Lansink

Na een bachelor in Amsterdam vertrok Margaret richting Parijs om de fijne kneepjes te leren. Hierna won ze meerdere prijzen, is ze internationaal een grote naam en heeft ze al drie boeken uitgegeven – zegt wel genoeg!

Zie meer van haar werk hier >

10 x Virtuele Museum tours om te checken >

 

Maite Prince

De Rotterdamse Maite Prince maakt diverse prints en illustraties van (bekende) mensen. Naast dat ze zelf een inspiratie is, deelt ze ook wat haar inspiratie, schetsen en gebruikte materialen. Genoeg van haar te leren dus!

Check meer van Maites werk hier >

 

 

Sofie Marie

Sofie is niet alleen tattoo artist in Den Haag bij The Tattoo Garden – waar ze echt de mooiste werken zet, ook schildert ze veel. Dus of je nu geïnspireerd raakt door haar tatoeages of door haar andere werk, ze is zeker het volgen waard!

Sofie heeft geen eigen site, maar check haar flashes hier >

Klimaat- en milieuactivisten om je te laten inspireren >

 

Phi-Yen Phan

Misschien komt Phi-Yens werk je al bekend voor: ze maakt grafische ontwerpen voor het kledingmerk Distrikt Norrebro. Daarnaast plaatst ze super toffe illustraties op haar Instagram!

Bekijk meer werk van deze vrouwelijke kunstenaar op haar site >

Zarlasht Zia

Wonend in Amsterdam werkt Zarlasht aan haar kunstwerkjes. Haar inspiratie haalt ze uit mensen kijken en verschillende culturen onderzoeken. Zwart-wit of kleur maakt voor haar ook niks uit. Fun fact – ze werkt als online editor en designer voor GroenLinks.

Check Zarlashts werk hier >

Lieke Koster

Lieke Koster woont samen met haar man en kat in Assen. Vanuit hier maakt ze schilderwerkjes met abstracte en realistische tinten. Je kunt nu op haar site screensavers kopen waarmee je BLM-organisaties support!

Check Liekes werk op haar site >

En er zijn natuurlijk nog veel meer artsy girlbosses! Welke vrouwelijke kunstenaars zouden wij nog meer moeten volgen?

CategoriesChill