W

WEEKEND TIPS AMSTERDAM 28, 29 & 30 OKTOBER

Weekend tips Amsterdam 23

Halloween weekend! Dat betekent dat er heel wat Halloween feestjes in Amsterdam te vinden zijn. Daarnaast staat er een zonnig weekend op ons te wachten! Trek de jurkjes maar weer uit de kast, het kan maar liefst 21 graden worden. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van Weekend tips Amsterdam. Dit is de Girls Who Weekend Guide Amsterdam van 28, 29 & 30 oktober. Zonnebril op en lekker op pad gaan!

Wat te doen in Amsterdam? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam voor het weekend van 28, 29 & 30 oktober >

Halloween feestjes Amsterdam

We zouden het bijna vergeten, maar 31 oktober is het Halloween! Dit feestje is minder populair in Nederland dan in The USA, maar er is genoeg te doen aankomend weekend. Zo kun je naar één van de ‘Fright Nights’ van Walibi of schrijf je nog snel in voor de Halloween Run in Almere.

Ook Halloween feestjes in Amsterdam zijn er genoeg te vinden dit weekend:

– Vrijdag 28 oktober vind je een Halloween party in de Melkweg >
– Op Vrijdag 28 oktober organiseert SUPER SOCIAL een Halloween party >
– Op Zaterdag 29 oktober dans je de voetjes van de vloer bij de Amsterdam Halloween party in de Westerunie >
– Zin in een feestje door de grachten? Op Zaterdag 29 oktober kun je feesten op een Halloween Party Boat door Amsterdam >
– Maar ook GoodVibes Amsterdam Halloween Twerk or Treat party is een aanrader! >

Lees meer over de leukste Halloween events in Nederland 2022 >

Ga naar het theater voor de nieuwe ‘Millennial-voorstelling’ Love Song

Zó heel veel zitten wij niet in het theater (waarschijnlijk veel te weinig), maar het script van Love Song, dat van 27 oktober tot 20 november in Theater Bellevue te zien is, sprak ons direct aan. Denk datingapps, drugs, clubs, one-night-stands en de herkenbare angst voor ‘later’ – het komt allemaal aan bod in de muzikale voorstelling. Love song gaat die gaat over de zoektocht naar verbinding in een individualistische wereld waar, zo gokken we, menig mens mee te maken krijgt. Gemaakt voor én door stedelijke twintigers en dertigers en daarmee een heerlijke theatertip voor in het weekend in Amsterdam. Hier vind je de speeldata en bestel je tickets >

Proost op het grootste drankfestival van Nederland

Zei iemand drankfestival? De grootste van Nederland? In Amsterdam? Ja, ja, ja! Dit weekend kun je 1000 verschillende drankjes proeven (op eigen risico ;)) in de Gashouder op het Westergasterrein. Bij Art of Drinks kun je op zaterdag 29 oktober proosten met de beste bieren, wijnen en spirits, er is live muziek, de Kopstootbar organiseert een DiscoBingo, er worden proeverijen georganiseer en natúúrlijk kun je happen scoren bij verschillende foodtrucks. Kortom: één groot feest. Met een ticket kun je de meeste dranken gratis proeven (blurp), bestel ‘m hier >

Luister naar live muziek bij Zoku

Elke vrijdag van 19:30 tot 22:00 kun je bij Zoku luisteren naar live muziek. In samenwerking met Amsterdam Music Project wordt er op het dakterras van Zoku muziek gemaakt door getalenteerde artiesten. Bestel een cocktail, wijntje of biertje en geniet samen met vrienden en vriendinnen van een avondje uit. Leuk: dit event is gratis! Klik hier voor meer info >

Ontdek één van de nieuwe hotspots

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs in de uitdagende periode van de afgelopen twee jaar zijn er stoere ondernemers geweest die het aandurfde: een nieuwe zaak openen. Hoe leuk om een langs een van deze nieuwe zaken te gaan?!

Vind hier de nieuwe restaurants in Amsterdam >
Dit zijn de nieuwste terrassen in Amsterdam >

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan

Zin in een originele en interactieve wandeldate door de leukste buurt van Amsterdam? Ga op pad met de Street Art Speurtocht door de Jordaan! Tijdens deze gezellige wandeling ga je op zoek naar de mooiste street art in de buurt en wandel je tevens langs allerlei leuke hotspots van de Jordaan.

Ieder tasje is gevuld met een unieke speurtocht die jullie de mooiste plekken van de buurt laat zien. Onderweg krijg je suggesties voor leuke spelletjes én steek je wat op van de kunst die je tegenkomt. Neem gerust een pauze op de Noordermarkt of bij een van de hotspots die je onderweg tegenkomt.

De speurtocht bestel je hier en haal je op op een dag en tijdstip naar keuze >

Amsterdamse gezelligheid: 10 x Leuke kroegen in de Jordaan >

Ga heerlijk (verwarmd) terrassen

Zin om dit weekend op het terras te zitten, maar wil je geen rekening hoeven houden met het onvoorspelbare weer in ons koude kikkerlandje? Een verwarmd terras biedt de oplossing! Zo kun jij altijd genieten van een koffietje, wijntje of uitgebreid diner zonder koud of nat te worden. Weten waar je hiervoor moet zijn in onze hoofdstad?

Vind hier 12 verwarmde terrassen in Amsterdam >

Haal snacks in huis en maak een heerlijke borrelplank

Te laat met reserveren en zijn al je restaurants al vol? Haal dan gewoon lekkers in huis! Ga naar een fijne deli of kleine supermarkt die lekkere dingen verkopen. Met al die Amsterdamse lekkernijen kun jij heerlijk genieten van een avondje thuis. Waar je alles inkoopt? Dit zijn onze tips:

De beste Italiaanse delicatessen vind je hier >
Bestel hier kraakverse oesters voor een fancy borrel >
Dit zijn de beste traiteurs van in Pijp >
Voor deze specialiteiten in de stad moet je omrijden
>

Geniet van een (boozy) brunch

Onze favoriete dag om uitgebreid te ontbijten/brunchen in Amsterdam is zondag. Maar ook maandag t/m zaterdag kun je ons hier heel blij mee maken! De dag beginnen met mimosa en gerechtjes om te delen. Heerlijk!

Zin in een (boozy) brunch in Amsterdam? Hier moet je zijn >
Ook fijn! Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Zuid of West >
10 x goed ontbijten in Amsterdam doe je hier >
Fan van pancakes? Vind hier de plekken om pannenkoeken te eten >
Ook leuk! Vind hier de plekken om te lunchen op de Zeedijk >

Loop over de Albert Cuypmarkt

De markt bij de Albert Cuyp is één van onze lievelingsmarkten. Doe hier al je boodschappen zoals groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem en meer. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken. De markt is 6 dagen per week geopend (zondag gesloten) van 09:30 – 17:00 uur.

Hier vind je een lijstje met de lekkerste marktkramen op de Albert Cuypmarkt >

Ga een nachtje weg in (de buurt van) Amsterdam

Het is altijd een goed idee om een nachtje weg te gaan! Hotelletje boeken? Of juist een afgelegen locatie voor en romantische overnachting? Check onze tips hieronder!

Vind hier 6 bijzondere overnachtingen in Amsterdam >
De mooiste hotels aan de Nederlandse kust >
Winterglampings in Nederland: dit zijn de leukste >
Romantisch: overnachten op een wellness boot met privé sauna >
Vind hier 8 leuke hotels in Amsterdam Centrum >

Wat ga jij dit (zonnig) weekend allemaal doen? Enjoy!

Weekend tips Amsterdam

CategoriesWeekend tips