1

10 x DE LEUKSTE KROEGEN IN DE JORDAAN

De plek waar je nog de échte Amsterdammer tegen het lijf kunt lopen in een kroeg: de Jordaan. In deze gezellige en bekende wijk in onze hoofdstad is altijd wel wat te beleven. Tijd voor een borrel? Hieronder vind je de 9 leukste kroegen in de Jordaan.

Vind hier dé kroegen in de Jordaan om gezellig een drankje (of twee) te doen >

1. Het Monumentje

Het Monumentje is klein, maar super gezellig. Op de eerste maandag van de maand kun je lekker meedoen met de Meezingbende en DJ MegaRolf draait zijn plaatjes op elke derde vrijdag van de maand. De bierkaart vind je hier op de muur en is lekker uitgebreid! Daarnaast is de piano bedolven onder een meter spelletjes.
Google Maps: Westerstraat 120, Amsterdam

2. Café De Jordaan

Bij café De Jordaan aan de Elandsgracht krijg the full Amsterdam experience. Je vind hier portretten van Hazes aan de bar, een geblondeerde gastvrouw met panterprint, kroonluchters aan het plafond, plastic planten op tafel, sfeervol rood licht en een bakkie borrelnootjes toe. In deze kroeg wordt gedronken, gedanst en hard meegezongen. Last but not least: tijdens de borrel gaat het bruine fruit langs!
Google Maps: 
Elandsgracht 45, Amsterdam

Ook leuk! Vind hier de 13 beste borrellocaties in Amsterdam >

3. Kat in de Wijngaard

Deze heerlijke bruine kroeg mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met kroegen in de Jordaan. De Kat, zoals deze ook wel met Jordanese tongval wordt genoemd, is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en dagjesmensen in de Jordaan. In de zomer kun je neerstrijken op het gezellige terras aan de Lindengracht en alle voetbalwedstrijden worden hier uitgezonden.
Google Maps: Lindengracht 160, Amsterdam

4. Rooie Nelis

Rooie Nelis is een heerlijke woonkamer waar je je ogen uitkijkt. Johnny Jordaan, Willy Alberti en Henk van Mokum waren hier vaak en dat zie je terug op alle foto’s die aan de muur hangen. Op de muur hangt ook een tegel met de tekst: ‘waarom thuiszitten als je ook hier kunt zitten’. Zit wat in toch?! Eigenaren Blonde Sien en Zwarte Gerrit zijn allebei al op leeftijd, maar maken er nog steeds een feest van.
Google Maps: Laurierstraat 101, Amsterdam

kroegen jordaan - cafe jordaan - bar jordaan - kroeg jordaan - amsterdam Bron: Rooie Nelis // kroegen in de Jordaan // oude cafés Amsterdam // Amsterdamse kroegen

5. Café Chris

Café Chris opende zijn deuren in 1624 als een bierhuis en is daardoor het oudste café in de Jordaan. Het verhaal gaat, dat bouwvakkers van de nabij gelegen Westertoren betaald werden in dit café. De Westerkerk is gebouwd tussen 1620 en 1631, maar de toren van 85 meter hoog was pas in 1638 klaar. Geniet hier van een heerlijk drankje en bestel zeker de bitterballen met mosterd (en augurkjes!).
Google Maps: Bloemstraat 42, Amsterdam

6. Café Nol

Een leuke Hollandse avond sluit je eigenlijk in stijl af bij Nol. Het beroemdste café van de Jordaan bestaat inmiddels 50 jaar. Altijd lol bij Nol, zeggen ze hier. Bij dit familiebedrijf vind je nog ouderwetse stapelglazen en als je er twaalf bestelt, krijg je ze in een kratje. Begin maar vast met het oefenen van alle (oud) Nederlandse hits want hier zingt iedereen mee!
Google Maps: Westerstraat 109, Amsterdam

7. Café De Blauwe Pan

Tussen een aantal andere cafeetjes en restaurants vind je café De Blauwe Pan. Dit café heeft niet zo’n groot terras, de stoeltjes die er staan zitten eigenlijk altijd vol en het heeft een super gezellige sfeer. Café de Blauwe pan staat bekend als het gezelligste eet- en feestcafé van de Jordaan. Dat willen we natuurlijk allemaal wel eens meemaken!
Google Maps: Westerstraat 200, Amsterdam

Hapje eten? Vind hier de 15 gezelligste eetcafés in Amsterdam >

8. Café Thijssen

Zodra je vanaf de Noordermarkt iets verder linksaf de wijk Jordaan in wandelt/fietst, kom je terecht bij café Thijssen. Dit is populair café waar zowel studenten, andere inwoners van de wijk en toeristen maar wat graag een drankje drinken. Het is hier altijd gezellig druk en er is een groot terras beschikbaar tijdens de mooie dagen. Een van onze favorieten!
Google Maps: Brouwersgracht 107, Amsterdam

kroegen jordaan - cafe jordaan - bar jordaan - kroeg jordaan - amsterdam Bron: Café Thijssen // Kroegen in de Jordaan // drankje doen in de Jordaan

9. Café Tabac

Café Tabac, gelegen op ’t hoekje van de Prinsengracht en de Brouwersgracht is volgens velen één van de mooiste dan wel niet het mooiste hoekje van de stad! Van buiten heeft het namelijk iets schilderachtigs, en dan vooral in de avond. Een ruim terras heeft de kroeg niet, maar alle borrelaars maken dit vaak zelf wat groter door buiten op de stoep te staan. 
Google Maps: Brouwersgracht 101, Amsterdam

10. Café de Vergulde Gaper

Van Jordanezen tot toeristen en van jong tot oud: de Vergulde Gaper is een kroeg van iedereen, voor iedereen, op ieder moment van de dag. Geniet hier van koffie met appeltaart, een lekkere lunch of zonnen op het terras onder het genot van een speciaalbiertje en een bitterbal. En daarna lekker eten in een informele sfeer, om vervolgens tot in de late uurtjes te blijven hangen aan de gezellige bar.
Google Maps: Prinsenstraat 30, Amsterdam
En, bij welke van deze leuke kroegen in de Jordaan ga jij binnenkort een drankje doen?

CategoriesDrankje doen