balkon terras tips - reizen in huis halen
T

TRAVEL TIPS VOOR THUIS – 18 x MANIEREN OM REIZEN IN HUIS TE HALEN

Als omstandigheden – zoals de coronacrisis – ervoor zorgen dat je even niet op reis kan, kan je nog altijd reizen in huis halen. Hoe gek dat ook klinkt, zijn er wel degelijk manieren om thuis een reisgevoel te creëeren, gewoon in de woonkamer. Mis jij als reislustige de paradijselijke standen van Azië en de drukke straten van Rio? Met deze tips haal je reizen in huis!

Wil je het reisgevoel in huis halen? Met deze 18 travel tips ga jij gewoon thuis op reis:

Luister reispodcasts 

Je kunt misschien tijdelijk zelf geen nieuwe reiservaring opdoen, maar je kunt wel luisteren naar de bijzondere reisverhalen van anderen. Zo kun je wegdromen naar je volgende bestemming of alvast inspiratie opdoen voor een volgende trip in de toekomst.

Hier vind je 7 x inspirerende travel podcasts >

Lees reisboeken

Lees je liever dan dat je luistert, of wil je gesproken reisverhalen even afwisselen met tekst? Haal dan reisboeken in huis! Van tips voor backpack bestemmingen tot bijzondere camperreizen en bucketlist-waardige avonturen op reis – er valt genoeg te lezen om vanuit huis een reisgevoel te krijgen.

10 x Inspirerende reisboeken vind je hier >

reisboeken - beste reisboeken - best verkochte reisboeken - boeken voor reizen - reis boek

Kijk reisfilms

Nog een alternatief op luisteren of lezen over reizen is het opzetten van een toffe reisfilm! Van Italië Alaska tot Frankrijk en Rio de Janeiro. Met het huidige filmaanbod over reizen kom je écht overal. Gewoon met popcorn op je schoot.

15 x leuke reisfilms om te bekijken >

Reizen

Kook internationale recepten

We missen de Vietnamese streetfood, verse taco’s van de straten uit Mexico en de heerlijke tapas uit Barcelona. Het alternatief als je even niet op reis kunt: zelf aan de slag gaan met deze wereldwijde lekkernijen! Kook buiten je eigen receptenboekje en ga op zoek naar recepten uit andere landen om een keer uit te proberen. Wedden dat je een reisgevoel in de keuken haal?

Hierbij wat inspiratie voor jullie:

10 x ontbijtjes van over de hele wereld >
9 x klassieke Franse recepten om thuis te maken >
8 x authentieke Thaise curry recepten >
10 x Hawaïaanse poké bowl recepten >
Recept voor Mexicaanse Buddha Bowl >

poke bowl recepten - gezonde recepten - poke bowl met zalm

Volg virtuele tours

Wat dacht je van digitaal de wereld rond vanuit je woonkamer? Verrijk je geest met de wereldwijde cultuur en kunst, waar we normaal een vliegticket voor moeten boeken. Thanks to the technology anno 2020 kun je met bijzondere tours van Google Arts en Culture virtueel de hele wereld over reizen.

Wij hebben 10 bijzondere tours onder elkaar gezet >

Hang een wereldkaart op 

Aan je laatste of toekomstige reis denken, simpelweg door naar de muur te kijken? Het kan, door een wereldkaart in je slaap- of woonkamer op te hangen. Prik de plekken waar je al bent geweest en markeer bestemmingen waar je nog van droomt – als een soort travel vison board.

Hier scoor je de tofste wereldkaarten voor op de muur >

thuis op reis - reigevoel thuis - reisinapiratie voor thuis - reizen in je interieurStaycation tips // thuis op reis // reizen in huis halen // reisgevoel thuis

Maak wereldwijde drankjes klaar

Van Spaanse sangria tot Braziliaanse Caipirinha of een Moscow Mule uit New York – ook met drankjes kun je reiservaringen in huis halen. Haal de juiste ingrediënten in huis, kies lekkere cocktail recepten uit en ga als een echte shaker aan de slag!

Hierbij wat inspiratie voor jullie:

Tips om je huis om te toveren tot cocktail bar >
10 x Margarita recepten met een twist
>
Recept voor lekkere Sangria >
4 x Bloody Mary Recepten >
Hangover cures vanuit de hele wereld >

Haal een hangmat/-stoel in huis

Als je de ruimte hebt voor een hangmat is het een perfect reis accessoire om je reisloze periode mee door te hangen. Je zit het steeds vaker in hippe interieurs, en niet alleen zit het lekker – ook is het dé tips om een reis in huis te halen. Want weet je nog, met die Long Island in die lekkere hangmat op het Thaise strand…

hangmat thuis Thuis op reis // reis inspiratie interieur // reistips voor thuis // reisgevoel thuis

 

Volg inspirerende travel accounts

Het zijn soms jaloersmakende plaatjes van vrouwen die de wereld over reizen en er vaak ook nog geld mee verdienen – maar je kunt er ook ontzettend veel inspiratie uit opdoen. Hier vind je 8 toffe travel accounts om te volgen >

Doe hier meer inspiratie op met onze travel guides en andere toffe reistips >

Met welke ‘thuis op reis’ tips ga jij tijdens deze reisloze periode aan de slag?

CategoriesReistips