O

OP WERELDREIS IN JE WOONKAMER: 10 x WONDERBAARLIJKE VIRTUELE TOURS

Heeft je huis als een make-over gehad, zijn de boeken uitgelezen en de puzzelstukjes gelegd? Dan hebben we nóg een toffe anti-verveel tip voor je klaar liggen: volg een virtuele tour, door één of meerdere van deze bijzondere plekken wereldwijd. Verrijk je geest met de wereldwijde cultuur en kunst, waar we normaal een vliegticket voor moeten boeken. 

Thanks to the technology anno 2020: met deze bijzondere virtuele tours van Google Arts en Culture reis je virtueel de hele wereld over.

Virtuele voorstellingen

Het ene na het andere evenement wordt afgelast, en ook de musical- en theaterwereld ligt compleet stil. Wil je tóch genieten van een optreden? Bekijk dan deze virtuele voorstellingen, van opera tot dans en zelfs theater.

Wat te doen als je je verveelt? 45 x originele dingen >

‘Wandel’ door Nationale parken

In de vele nationale parken die Amerika telt tref je normaal de mooiste natuur aan. Het ‘voordeel’ van deze crisis: je hoeft niet naar Amerika te vliegen om deze parken te bewonderen. In deze virtuele tour word je meegenomen naar vijf totaal verschillende parken: van het ijslandschap in Alaska tot de vulkanen op Hawaï en de onderwaterwereld in Florida.Sruinen door Musea

Ook musea hebben wereldwijd hun deuren moeten sluiten. Mis je deze kunst en cultuur? Niet getreurd. Van Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum tot The Metropolitan Museum of Art in New York en het Guggenheim in Bilbao: deze musea hebben hun digitale deuren tijdelijk geopend.

rijksmuseum - rembrandt - amsterdam - museum - museumnacht
Virtuele tour rijksmuseum // virtuele tours Corona // Google Arts & Culture

Een kijkje in de grimmige geschiedenis 

Op de plek waar Nelson Mandele 18 jaar achter de tralies dat – het Robbeneiland in Kaapstad – kun je nu ook een kijkje nemen. Want hoe ziet dit grimmige eiland er eigenlijk uit? Deze virtuele tour biedt je een uniek kijkje in de geschiedenis.

De schatten van Indonesië

Heb je je reis naar deze Aziatische parel moeten afzeggen vanwege de coronacrisis, of heb je altijd al een keer af willen reizen naar Indonesië? Deze virtuele tours laten je de mooiste culturele schatten van Indonesië zien. Van oude monumenten tot hedendaagse kunst – hier ze je het voorbij komen!

rijstvelden indonesie - google arts en culture toursTours Google Art

Een sfeerimpressie van Rio de Janeiro

Altijd al een keer de Braziliaanse sfeer van Rio de Janeiro willen ervaren? Dit is je kans. Deze bijzondere virtuele tour neemt je aan de hand door de straten van de stad. Voor je het weet vergeet je dat je achter je laptop zit!

De wonderen van Pakistan

Pakistan is misschien niet de bestemming die hoog op je travel-list stond, maar wist je dat dit Zuid-Aziatische land vol zit met culturele schatten? Hier vind je een overzicht van maar liefst 27 musea in Pakistan die je nu vanuit je woonkamer kunt bewonderen.

8 x inspirerende reisboeken om tripjes in huis te halen >

Op avontuur door India

Oude monumenten, spirituele genezing, regionale kunst en kunstnijverheid, mythen en folklore. Van een tour door Taj Mahal tot Hampi. In deze virtuele erfgoed tour door India komt het allemaal voorbij.

Het Paleis van Versailles

Geen rij of drukke paden, maar een rustige tour door het Paleis en de bijbehorende tuinen van Versailles. Het kan, gewoon vanaf de bank. Ook deze virtuele tour geeft je een kijkje in de geschiedenis – maar dan van Versailles.

Welke van deze bijzondere virtuele tours ga jij ‘bewandelen’ vanuit huis? Wij zijn benieuwd!

 

CategoriesReistips