D

DIT ZIJN DE RAARSTE HANGOVER CURES TER WERELD

Wij zijn natuurlijk onder andere Girls Who Drink en kijken regelmatig te diep in het glaasje. Soms eindigen we met spijt en een kater de volgende ochtend. Wat we dan doen? Deze 8 anti-kater tips wereldwijd erbij halen! Dit zijn de raarste hangover cure ter wereld. Anitkater tips

Wij zijn natuurlijk Girls Who Drink en zeker op reis kunnen we enorm genieten van een Aperol Spritz op een Italiaans terras, een cocktail aan een tropisch strand of een goed glas (zeg maar fles) wijn tijdens een citytrip. Maar soms kijken we iets te diep in het glaasje en dat eindigt met spijt en een kater. Hoewel een glas water en een aspirine soms al wonderen lijkt te doen, hebben ze in het buitenland ook een heleboel interessante manieren om zo snel mogelijk van je hangover af te komen. Succes zeker niet gegarandeerd en proberen op eigen risico…

Kopi Telur – Indonesië

Dit zou the best of both worlds kunnen zijn. Maar toch klinkt het drankje dat ze in Indonesië drinken om hun kater te bestrijden niet heel aantrekkelijk. Het is namelijk sterke koffie (precies waar je zin in hebt op een katerochtend), gecondenseerde melk (lekker zoet, ook nooit verkeerd) met bovenop een ei. Kijk en een ei lijkt natuurlijk altijd een goed idee bij een kater. Maar of we deze combinatie nou echt wegkrijgen met een kater. Of anyday for that matter

hangover cures. Kopi Taki.Anti-kater tips

Shotje olijfolie – Rusland

Aangezien dit een tip is van wodka-koning Rusland en de Russen wodka lijken te drinken for breakfast, lunch and dinner zou je toch bijna gaan geloven dat dit écht werkt. De truc tegen je kater? Neem voor het drinken een shotje olijfolie. Dat zou een laagje vormen aan de binnenkant van de maag waardoor de alcohol minder snel in het bloed terecht komt. Ongetwijfeld wetenschappelijk bewezen…

Augurkensap – Polen

Je zult er niet aan moeten denken, maar in Polen zweren ze bij het drinken van een glas augurkwater als anti-katermiddeltje. Niks geen fancy green juice dus, maar gewoon het uitlekwater van een pot augurken.

hangover cureAnti-kater tips

In deze champagne cocktails zitten de minste calorieën 

Thames water – Engeland

Als we zien hoe Engelsen af en toe kunnen drinken willen we hun anti-katermiddel direct overnemen. Dat is overigens niet het nemen van een slok uit de Thames zoals de naam doet vermoeden. Het is simpelweg de naam van een drankje dat de Engelsen graag drinken om over hun kater heen te  komen. De mix van cola en jus d’orange zorgt voor een kleur die schijnbaar lijkt op het water uit de Thames.

Wodka sokken – Wereldwijd

De logica achter deze hangover cure hebben we nog niet ontdekt, maar hé om van die horror-kater af te komen willen we van alles proberen. Het idee is om te gaan slapen met natte sokken om zo de alcohol uit je lichaam te zweten. Nat van de wodka wel te verstaan. Deze sokstrategie helpt je ziekteverschijnselen te verminderen door meer bloed naar je voeten te laten stromen, wat vervolgens de bloedcirculatie stimuleert.

anti-katerHangover cures

Tape op je voorhoofd – Vietnam

Voor het geval je jezelf gisteravond dronken al niet genoeg voor schut hebt gezet kan je dat de volgende dag nog doen met deze anti-katertip uit Vietnam. Het idee om je voorhoofd af te plakken met een stuk tape zou iets te maken hebben met het verlichten van hoofdpijn door accupunctuur-punten te beplakken, maar de exacte werking?

Deze superstart green drink zou ook nog wel eens willen helpen..

Prairie Oyster – Amerika

Ho ho, voor je al naar wordt bij de gedachte. Dit shotje uit Amerika heeft niks te maken met een oester. Daar houdt ook al het positieve nieuws mee op, want het is wel een shotglaasje met een rauw ei, Worchester saus en Tabasco. Toch een stuk onplezieriger dan de shots van de avond ervoor.

Deze Amerikaanse cocktail met Nutella, Marshmallow en Baileys wil je een keer proberen!

Citroendeodorant – Puerto Rico

Dit trucje zou volgens de inwoners van Puerto Rico de kater moeten voorkomen: smeer je oksels voor het drinken in met een citroen. Dit zou dehydratatie moeten voorkomen… Daarnaast helpt het citroensap de PH-waarde van het lichaam weer in balans te brengen en wordt het vitamine C-tekort weer aangevuld.

De hangover cure waar vrijwel ieder land het over eens lijkt te zijn? Gewoon die kater uitstellen en door blijven drinken! Of dat nou zo goed voor ons is, mwa.. (disclaimertje!)

PIN IT!

Zo kom je van je kater af #katertips #hangoverAnti-kater tips | Hangover cures