R

REISINSPIRATIE NODIG? 7 x INSPIRERENDE TRAVEL PODCASTS

Girls Who Travel! Op een leuke manier tijd doden op weg naar een vakantiebestemming, of juist inspiratie op doen voor een volgende tripje? Deze podcasts over reizen zullen inspireren en laten je wegdromen naar je volgende reis.

Klik op de titels om gelijk bij de podcasts over reizen terecht te komen!

Travel with Rick Steves podcast

Deze reis podcasts luister je als je op zoek bent naar wereldwijde plekken die je écht gezien moet hebben. Zijn ervaringen zijn te lezen in de reisboeken van Rick Steves, maar hij deelt nu ze ook via een podcast. Handig voor wie liever luistert dan leest. Meer weten over reizen in Europa, de leukste restaurants en hoe je een land ervaart als een local? Dan is dit een goede aanrader.

Reisgenoten

Wil jij graag avontuurlijk reizen, of ben je benieuwd naar de avontuurlijke reisverhalen van anderen? In deze reis podcast spreken radiomaker en reisliefhebber Niels de Jager en reisjournalist én filmmaker Daisy Scholte reisverhalen in om anderen te vermaken en inspireren.

Besparen tijdens je reis? Goedkoop backpacken doe je zo >

Zero to Travel podcast

Deze podcast zit vol met spannende bestemmingen en reisverhalen. Ook helpt deze podcasts voor wie een lange tijd weg wilt blijven. Hoe vind je bijvoorbeeld werk in het buiteland en hoe reis je met beperkt budget? Deze podcasts geeft antwoord op deze lastige vragen.

Reizen

The Journey

Deze Engelstalige podcast gaat over waargebeurde verhalen van mensen wiens leven gigantisch is veranderd door een specifieke reis. Beleef samen met de hoofdpersonen de  vlaktes van Alaska of de drukke straten van New Delhi. Maakte jij zelf een reis die alles veranderde en wil jij hierover vertellen? Via de website kun je je aanmelden voor deze podcast.

Amateur Traveler podcast

Het liefst altijd op reis? Dan is de podcast Amateur Traveler echt iets voor jou. Deze reis podcast moet je eigenlijk beschouwen als het verhaal van een reiscoach/agent, die je helpt met het uitzoeken van de juiste bestemmingen en de weg daar naartoe. De afleveringen hebben specifieke plekken als uitgangspunte, waaronder Chili, Wit-Rusland, Albuquerque en Napa.

The Budget-Minded Traveler podcast

Soloreizen wordt steeds populaired. Voor die opmars is deze podcast bedoeld: hij is gericht op de solo-reizende vrouw. Alleen reizen opent heel veel deuren, maar lijkt ook spannend. Deze podcasts geeft je tips en helpt je te overtuigen in je eentje een trip te boeken.

Deze bestemmingen zijn ideaal voor een solo reis >

As Told bij Nomads podcast

In deze podcast over reizen legt Tayo Rockson verschillende interviews af met mensen die al heel veel van de wereld hebben gezien. Zo leer je onder andere over verschillende ervaringen van reizigers en de culturen waar zij mee te maken hebben gehad.

Heb jij nog tips voor podcasts over reizen? Laat het ons weten!

Lees je toch liever? Wellicht zijn dit leuke tips voor je >

 

CategoriesChill