DO / Weekend tips

18 x ORIGINELE HOME DATE IDEEËN

thuis daten tips - home date organiseren - samen in quarantaine - date ideeen voor thuis

Zijn jullie bingewatchen op de bank even beu? Snappen wij. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te bedenken voor een romantisch avondje thuis. Dus onze suggestie is: organiseer een home date! Wij helpen jullie in dit artikel op weg met 18 originele date night ideeën voor thuis.

Date night thuis? Vind hier onze én jullie tips om thuis te daten > 

Organiseer een homecrawl

Wat dacht je van een pubcrawl, maar dan gewoon thuis? ‘Hoe pak je dat aan’, horen wij jullie denken. Nou, als volgt: kies verschillende drankjes uit die jullie lekker vinden (denk aan een speciaal biertje, een martini/quarantini cocktail, een G&T met twist of bijvoorbeeld een cocktail met whisky.

Verstop de drankjes vervolgens in verschillende kamers in het huis (met een studio wordt deze home date dus lastig), zet een gezellige Spotify-lijst op en proost iedere keer als jullie een drankje gevonden hebben. Dat wordt lachen, wedden?

Samen kerst vieren tijdens corona? 16 x Leuke alternatieven >

Thuis op reis met thema avonden

Houden jij en je partner van lekker eten en drinken, maar zijn jullie na het koken van de ‘standaard’ maaltijden compleet inspiratieloos? Organiseer dan een thema avond! Kies samen of om de beurt een land, zoek er de juiste recepten bij, zet bijpassende muziek op en kijk des noods een film of serie in die taal. Je kan de thema avond zo klein of groot aanpakken als je zelf wilt.

French cooking? 9 x Lekkere Franse Recepten >

Bijvoorbeeld: het gekozen land is Spanje. Maak dan een grote paella pan met verse vis of tapas klaar, mix ingrediënten in een kan om sangria uit te schenken, zet Spaanse zomerhits aan en oefen de Flamenco, houdt ruimte vrij voor een Crème Catalana en sluit de avond bijvoorbeeld af met La Casa de Papel. Spaanser ga je het niet krijgen.

tapas maken - thuis date ideeën

Meer date night thuis ideeën >

Creëer een home spa

Nu we met een stijve nek zitten maar alle massagesalons dicht zijn ben je ook op het gebied van wellness aangewezen op je partner. En in plaats van een maskertje op z’n tijd, kun je er net zo goed een uitgebreide home date van maken.

Hoe aan te pakken? Trek de prosecco open, brand een geurkaars, ga samen in bad als je die hebt, zet te timer voor een massage bij elkaar en leg de komkommer plakje in de koeling. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar het idee is gedropt en de verdere invulling is aan jullie!30 x DIY beauty behandelingen voor thuis >

Organiseer een bak wedstrijd

Een soort Heel Holland Bakt, maar dan gewoon in de woonkamer! Kies een bakrecept (voor beginners bijvoorbeeld een Pompoen Cake of Bananenbrood, maar je kan het ook lastiger maken met andere pastry recepten).

Zet het kookwekkertje, maak een foto van het eindresultaat en laat bijvoorbeeld jullie Instagram-vrienden bepalen wie het mooiste gebak heeft gemaakt. Zet er dan natuurlijk niet bij wie welke cake/taart heeft gebakken, zodat niemand bevooroordeeld is ;-). En dat gebak krijg je natuurlijk niet met z’n tweeën op, dus zet vooral een stuk bij de buren voor de deur.

samen taart maken - vegan taart recept

9 x plekken voor een (zomerse) date in Amsterdam >

Ga samen uitgebreid koken

Grote kans dat er één van jullie de ‘chef’ in huis is. Ofwel: degene die het meest in de keuken staat. Pak het eens anders aan en ga echt sámen koken. In dit artikel vind je inspiratie voor romantische recepten voor een date night thuis, maar je kan het ook anders aanpakken.

Sla een van jullie kookboeken op een random pagina open (bijvoorbeeld een boek van Ottolenghi) en ga samen aan de slag met dat recept. En let wel: verdeel te taken eerlijk, en laat de ‘chef’ niet de keuken overnemen!

recepten voor twee personen - romantische recepten - valentijnsmenu - thuis koken - recepten voor twee personen - thuis date avond - thuis koken samen - velantijsrecepten - makkelijke recepten voor 2 - diner voor 2 - koken date nightFettucine Recept // thuis daten tips // date ideeën thuis // thuis date tips // home date ideeën // romantische avond thuis // date night thuis

 

KokenKoken

Doe een bord- of drankspel

Of allebei, dat kan natuurlijk ook. Maar het idee van deze home date is om de hele avond spelletjes te spelen. Waag je aan een klassiek bordspel, of kies een leuk drankspelletje om tegen elkaar te spelen. En vergeet dan de spelregels niet te bedenken. Want of je nou Prosecco-pong om Monopoly wint, er mag natuurlijk wel een prijs tegenover staan!

Thuis met de kids? 15 x originele dingen om ze bezig te houden >

Oefen Salsa samen

Dit is hét moment om ein-de-lijk samen die danslessen op te pakken, die jullie al jaren wilden doen. Maar ook als het beoefenen van een dans nog nooit in jullie was opgekomen, geloof ons: dit is leuk. Je kunt natuurlijk allerlei soorten (romantische) dansen kiezen om samen uit te proberen, maar Salsa is misschien wel de leukste en meest zwoele variant voor in de woonkamer. Wij werden getipt op de Salsa of Bachata lessons op Youtube, zie hieronder.

Tip: houd het gezellig en word niet boos als je per ongeluk op elkaar tenen staat. Hoort allemaal bij het geheel!

Meer tips voor leuke thuis dates >

Organiseer een wijn- of bierproeverij

Want daar gaan jullie normaal waarschijnlijk voor naar die leuke wijnbar of bruine kroeg op de hoek, maar je kunt deze proeverijen ook gewoon in huis halen! Koop een paar goede flessen wijn of bestel een groot bierpakket, leg een pen en papier klaar en ga eens écht goed proeven.

Als je er een ‘wedstrijdje’ van wilt maken is het handig om van te voren niet de etiquetten goed te bekijken. Schrijf beiden je bevingen op en vergelijk het na de proeverij met de labels op de drankjes. Een flesje wijn voor de winnaar!

Tried & tested: dit zijn de beste Lidl-wijnen van dit moment >

Zet videoclips (van vroeger) op 

Vroeger deden we dat all the time, en was er voordat je het wist 3 uur verstreken. Maar we zijn het geloof ik even vergeten: videoclips kijken is zó leuk. Ga down the memory lane en haal herinneringen van vroeger naar boven (hit me baby, one more time!), en bekijk clips anno 2020, die net als korte films zijn (what a man gotta do?!). Je blijft er naar kijken. Kies om de beurt een hitje uit en schaam je niet om mee te zingen – én te dansen.
Ps. Dit zijn de meest bekeken videoclips op YouTube, ooit >

Ga samen picknicken

Dat is natuurlijk heerlijk in een park, maar je kúnt het ook thuis organiseren. Gewoon in de woonkamer, of op het balkon/in de tuin als jullie die hebben. Jullie kennen het ‘ritueel’, maar om er écht een complete picknick van te maken hebben we een uitgebreide Picknick-Guide voor jullie klaargemaakt. Hier vind je ‘m >

Doe een work-out samen

Na al dat lekkere eten en drinken toe aan wat beweging? Ga sporten! En dan niet alleen maar los van elkaar, maar ook een keertje samen. Er worden tegenwoordig de leukste couple challenges verzonnen op het gebied van beweging. Wat dacht je van deze, hieronder?

Meer date ideeën voor thuis waar je misschien nog niet aan gedacht had:

1. Ga samen puzzelen en maak het jezelf niet te makkelijk. Kies een lastige van 1000 stukjes uit en je hebt er lang plezier van. Hopelijk! Puzzelen als een pro doe je zo >

2. Haal het voorjaar in huis samen. Nu je bijna 24/7 thuis zit, is een opfrisbeurt niet overbodig. Tips om de lente in huis te halen vind je hier >

3. Kies een nieuwe hobby voor elkaar en ga ermee aan de slag. 11 x hobby’s om thuis te starten vind je hier >

4. Schrijf eens wat lieve dingen voor en over elkaar op en licht toe waarom jij dit hebt opgeschreven voor je partner. Dat kan misschien een beetje geforceerd voelen, maar haalt sowieso mooie verhalen (en liefde) naar boven!

5. Houd een Oscar bingewatch avond, met alleen maar topfilms. Hier vind je een overzicht van Oscar films die op Netflix staan >

6. Volg een digitale tour samen en ga op wereldreis vanuit je woonkamer. Hier vind je een overzicht van bijzondere virtuele tours die nu online te zien zijn >

7. Altijd goed: geef je lover een ontbijtje op bed. Wedden dat jullie de dag goed beginnen? Hier vind je inspiratie voor breakfast in bed >

En, welke van deze date ideeën voor thuis ga jij organiseren voor jou en je lover?Gerelateerde artikelen

kerst tijdens corona - kerstmis vieren corona - kerst corona - alternatieven kerst vieren - feestdagen 2020 - kerst 2020 - kerst tips - kerst ideeen corona

KERST VIEREN TIJDENS CORONA – 16 ORIGINELE ALTERNATIEVEN