D

DE PERFECTE PICKNICK: TIPS, RECEPTEN & INSPIRATIE

picknick - tips - to do - weekend - recepten

De zomer staat weer om de hoek te gluren met dit zonnetje! Picknicken is met dit weer natuurlijk ideaal, maar hoe pak je het nou goed aan? Hieronder vind je tips, recepten en inspiratie om de beste picknick te organiseren!

Plekken om te picknicken, wat mee te nemen in je picknickmand en andere picknick tips, hier vind je het:

Wat neem je mee?

Allereerst natuurlijk: een groot kleed. Het liefst eentje met een soort kunststof aan de onderkant. Zo voorkom je een zeiknat kleed, mocht er nog veel dauw of condens zijn!
Neem anders een vuilniszak mee om onder je kleed te leggen. Ook een mooie picknick mand of een grote tas is een must. Als je deze twee dingen hebt, ben jij eigenlijk al bijna good to go!

picknick tipsPicknick tips // picknickkleed // picknick organiseren // leuke recepten picknick // picknick ideeën

 

Als je jouw eten in bakjes meeneemt, zorg dan dat je afsluitbare bakjes kiest. Ook gaan wij liever voor gewoon bestek, opscheplepels en glazen dan voor plastic wegwerpbordjes, maar denk dan wel aan een apart tasje voor de vieze vaat! Vergeet niet je afwas meteen even af te spoelen met water, dan voorkom je beestenvriendjes in je tas.

Koele producten mee? Een koeltas of koelelementen werken het makkelijkst, maar er zijn ook andere oplossingen om snel producten als wijn te koelen. Zorg dat je drinken wel minimaal 4 uur van tevoren in de koelkast hebt gelegd, dat scheelt ook al een hoop!

Hack! Zo koel je wijn het snelst >

Vergeet ook niet de servetjes of vochtige doekjes. Zo houdt je alles makkelijk schoon, ook als de zoetigheden beginnen te smelten in de zon. Om de omgeving zo schoon mogelijk te houden, is het het makkelijkst om een extra vuilniszak mee te nemen. Last but not least: spelletjes of een goed boek. Als je met meer mensen bent, kan een spelletje nooit kwaad en een boek vult prima tijd als je even pauzeert van het eten.

picknicken tips // recepten picknick // wat mee te nemen naar een picknick // picknick kleed // picknick hapjes
picknicken tips // recepten picknick // wat mee te nemen naar een picknick // picknickkleed 

Wat voor picknick hapjes maak je?

Altijd lekker tijdens een picknick: fruit. Rijg ze op een prikker, maak er een bowl van, anything goes! Om ervoor te zorgen dat er geen vliegjes op af komen, kan je een beker met een laagje alcohol, bijvoorbeeld wijn, een stukje verder zetten. Voor wespen kan je beter gebruik maken van limonade of koffie. Azijn werkt voor beide, maar dat neem je minder snel mee naar een picknick.

Hard brood als stokbrood of Italiaanse bollen zijn makkelijk mee te nemen. Dit wordt minder makkelijk geplet en is ideaal voor kazen en smeersels. Daarnaast maakt kruimelen niet uit, de vogeltjes ruimen dit de volgende dag op.

Hieronder vind je nog meer top recepten voor een heerlijke picknick!

Salade recepten

Zoetigheden

Drankjes

borrelen - borrelplank - borrelplank maken - borrelhapjes - borrelhapjes maken - de perfecte borrelplankPicknick recepten // picknick tips // vegan picknick recepten // picknicken wat meenemen

Waar ga je picknicken?

Dat is gelukkig heel simpel: ieder grasveldje, duin of bos will do. Ga op pad in de buurt en zoek in je eigen wijk of stad een leuk plekje of ga verder weg richting het strand of een bos. Er zijn zat leuke nieuwe plekjes te ontdekken, wij hebben er een paar op een rijtje staan voor je. 14 x toffe picknick plekken door heel Nederland >

Toch meer werk dan gedacht?

Er zijn gelukkig ook organisaties die een picknick voor jou organiseren! Zo hoef je je nergens zorgen over te maken en kan je die picknickmand gewoon afhalen. Dit kan zoal bij Bourgondisch Lifestyle, PICNIC COMPANY & De Ontdekking.

Een andere optie is het organiseren van een borrel. Kan makkelijk thuis, in de tuin of anders in een park bij ieder willekeurig bankje. Iets minder werk, net zo leuk! Zo maak je de perfecte borrelplank >

En, wat neem jij mee naar de volgende picknick? Wij zijn benieuwd welke van deze picknick  tips jij gaat toepassen!

CategoriesChill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *