A

ACTIEVE DATES IN AMSTERDAM: 9 x LEUKE IDEEËN

Actieve dates in Amsterdam - Leuke dates Amsterdam

Heb je zin in een leuke date in Amsterdam, maar heb je totaal geen inspiratie meer? Want kom op, wandelen, koffie drinken en naar het bos gaan is leuk, maar je raakt er ooit op uitgekeken! Geen zorgen, wij hebben 9 x leuke en actieve dates in Amsterdam voor je op een rijtje gezet, zodat je weer lekker op pad kunt gaan met je geliefde. Of gewoon met een vriendin natuurlijk!

Actieve dates is Amsterdam: dit zijn 9 x onze leukste tips voor een romantisch dagje uit >

1. Wandelen door een botanische tuin: Hortus Botanicus

Simpele actieve dates in Amsterdam zoals een stukje wandelen kun je met een bezoekje aan Hortus Botanicus nóg leuker maken! De Hortus in Amsterdam is één van de oudste botanische tuinen van Europa. Het is een grote, groene oase midden in de stad. Hoe romantisch! Je ziet er prachtige planten terwijl je door de kassen en tuin loopt en leert en van alles over bijzondere plantensoorten. Leuke tip: deze botanische tuin ligt vlakbij Artis, dus je kunt er zelfs een langere date van maken met een bezoekje aan de dierentuin.

2. Dol op kunst? Bezoek Fabrique des Lumières

Zijn je date en jij allebei dol op kunst? Boek dan een kaartje bij Fabrique des Lumières! Kunst komt hier tot leven: terwijl je door een enorme ruimte in de Westergasfabriek loopt dansen de geprojecteerde kunstwerken namelijk om je heen. Passende muziek maakt de ervaring helemaal compleet. Goed om te weten: bij Fabrique des Lumières wisselen exposities om de zoveel maanden. De ene maand kun je Dalí bewonderen, en de andere maand zie je kunstwerken van Nederlandse meesters. Je kunt in theorie dus zo vaak gaan als je wil, zonder telkens hetzelfde te zien!

3. Samen spelen in Amsterdam: Mooie Boules

Eten, jeu de boulen én borrelen in Amsterdam Oost: daar draait het om bij Mooie Boules aan het Zeeburgerpad 3. Het draait er allemaal om spelen, want waarom zou dat alleen voor kinderen zijn? Je speelt er potjes jeu de boules met je date en kunt er afsluiten met een lekker drankje. Of organiseer zelf een toernooit als je met een grotere groep stelletjes of vrienden bent. Je kunt er overigens ook andere spellen spelen, probeer ze vooral uit! Neem daarna vooral plaats in de foodbar, waar ze streetfood van hoge kwaliteit serveren. Ideaal als je op zoek bent naar leuke en actieve dates in Amsterdam.

4. Actieve dates in Amsterdam: VR Game Park

Dol op video games? Dan is het VR Game Park in Amsterdam een perfecte actieve date voor jullie! Je ontdekt er een wereld van grenzeloze verbeelding met virtual reality games, 4D simulaties, free-roaming zombie shooters én escape rooms. Er is meer dan genoeg om te ontdekken, voor een lange en leuke date in Amsterdam. Ontspan tussendoor of na de date ook zeker in de VR club met een drankje om even bij te komen van de spellen. Kaartjes kosten tussen de €35 en €55 euro.

5. Unieke dates in Amsterdam: SORA

Actieve dates in Amsterdam worden tot een hoger niveau getild bij SORA, een kinetische installatie die je meeneemt op een meditatieve reis van licht en geluid in de ruige ruimtes van de Westergasfabriek. Langgerekte lichtlijnen versmelten met honderden sterren en gaan over in een zorgvuldig gechoreografeerde soundscape. De ene keer rustig, de andere keer turbulent. Roterende bewegingen trekken je verder in een staat die grenst aan hypnose. Hoe bijzonder! Je kunt er kiezen tussen de expositie en live show, dus kijk vooral vooraf op de website welke optie het beste bij jullie past.

6. Sportieve dates: samen padellen in Amsterdam

Misschien is het voor de hand liggend, maar hoe leuk is samen padellen als idee voor actieve dates in Amsterdam! Want wie krijgt daar nu genoeg van? Je kunt het door de hele stad doen, bij The Padellers, Peakz, Plaza Padel, Padel Next, en nog veel meer leuke plekken. Zoek dus vooral de padelbaan het dichtstbij jou op en boek een uurtje padellen in Amsterdam voor jou en je date. Have fun!

7. Actieve dates in Amsterdam: samen suppen

Wordt er lekker weer verwacht op de dag dat je samen op date gaat en wil je de stad eens vanaf de kanalen bekijken, in plaats van vanaf de straten? Ga dan gezellig samen suppen! Er zijn tientallen plekken waar je zo’n uurtje suppen kunt reserveren, bijna allemaal voor een mooie prijs rond €15. Wil je het nog romantischer maken? Ga dan samen suppen in Amsterdam met zonsondergang en ga daarna een hapje eten of een drankje drinken!

8. Ga samen golven in Amsterdam

Nog zo’n leuk idee voor actieve dates in Amsterdam: ga gezellig samen golven! Ook hier zijn allerlei opties om uit te proberen: Golfbaan Waterland, Golflounge Amsterdam, Golfbaan De Hoge Dijk, ze zijn allemaal even leuk. Zoek hier dus ook vooral uit welke baan het beste bij jullie past of welke het dichtstbij is. Veel plezier!

9. Samen dansen bij Jazz Café Altos

Zin om een avondje te dansen en helemaal los te gaan, maar wil je niet naar een nachtclub samen? Dan is Jazz Café Alto een leuke opties voor actieve dates in Amsterdam waarbij je van muziek kunt genieten! Je kunt er zeven dagen per week van live muziek genieten, elke avond hangt er net een andere muziek-vibe. Dus, gooi je heupen los en maak er samen een leuke date in Amsterdam van!

En, welke van deze actieve dates in Amsterdam lijkt jou leuk?

CategoriesWalk & Visit