D

DEZE OSCAR-WINNENDE FILMS OP NETFLIX MOET JE ZIEN

oscar films netflix - oscar winnende films - oscar films - netflix tips - netflix films - netflix aanraders - netflix top films

Waarschijnlijk lijken de awards een ver van je bed show, maar de met een Oscar-bekroonde films zijn ook écht te kijken op Netflix. Pak er een goed glas wijn en voldoende snacks bij want jij komt niet meer van die bank af. Hieronder vind je tien steengoede Oscar-winnende films op Netflix voor een heerlijke avond thuis.

Vind de Oscar-winnende Netflix films hier > 

1. Moonlight

Het verhaal gaat over een homoseksuele zwarte jongen genaamd Chiron, die opgroeit in een arme buurt van Miami. Zijn moeder is drugsverslaafd, wat voor moeilijkheden zorgt. De film laat drie fases uit het leven van Chiron zien, met in elke fase een andere acteur.

2. Inception

De film gaat over een groep van vijf bedrijfsspionnen, waarvan Leonardo di Caprio het personage van Dom Cobb speelt. In Inception plaatst Dom ideeën in het onderbewuste van anderen tijdens het dromen, wat hij dit keer in opdracht van een Japanse zakenman doet.

Meer Netflix tips nodig? Vind hier 10 x steengoede films die ons hoop geven > 

3. Birdman

In de film probeert acteur Riggan Thomson weer iets van zijn leven te maken, maar vooral: succes en respect terug te winnen. Extra bijzonder: de film is geschoten als één lange take, waardoor je lekker op de huid van Riggan gaat zitten.

4. The Danish Girl

Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig en gaat over de Deense schilder Einar Wegener. Op verzoek van zijn vrouw poseert hij als vrouw, en weet hét op dat moment zeker: hij is in het verkeerde lichaam geboren. In deze film worden de eerste transgender vrouwen uit de geschiedenis in beeld gebracht. Een echte Oscar-winnende favoriet onder de Netflix films!

5. The Departed

Het verhaal gaat over de agent Billy Costigan (met alweer Leo di Caprio in de hoofdrol), die in Boston infiltreert in het criminele Iers-Amerikaanse milieu. Ondertussen heeft maffiabaas Frank Costello óók niet stilgezeten, en heeft hij een informant bij de politie.

6. Roma

In de bekroonde zwart-witfilm Roma volgen we een jaar uit het leven van een rijk gezin in Mexico-Stad, zo begin jaren zeventig. Door de ogen van het inwonende kindermeisje Cleo wordt pijnlijk duidelijk dat ieder huisje zijn kruisje heeft, terwijl de film wegkijkt als een literair meesterwerk. 

7. Spotlight

Dit docudrama draait om het Spotlight-team van kwaliteitskrant The Boston Globe, dat in 2002 een reeks artikelen naar buiten bracht over het verzwijgen van seksueel misbruik in de lokale katholieke kerk. Deze film zoomt niet perse in op de vreselijke daden van de parochies in Boston, maar laat juist de journalisten en hun harde werk zien. Een van onze favorieten!

8. Girl, Interrupted

Susanna wordt in een psychiatrische inrichting opgenomen na en zelfmoordpoging. Daar komt ze in contact met andere vrouwen waarmee ze een vriendschap opbouwt, tot de grote verbazing van haar vriend Toby. Hij is bang dat ze zich teveel hecht aan haar nieuwe thuis. Je krijgt een indrukwekkend inzicht in hoe ze in de jaren zestig en zeventig te werk ging in dergelijke inrichtingen, met alle isoleercellen en elektroshocks van dien. Een oude maar steengoede Oscar-winnende topper onder de Netflix films!

9. Marriage Story

Charlie is een succesvolle theaterdirecteur in New York en is daar dan ook druk mee bezig en zijn vrouw Nicole voelt zich ondertussen verwaarloosd. Na een mislukte therapiesessie besluit ze om naar Los Angeles te gaan voor een auditie en hun zoon mee te nemen. De tijdelijke scheiding loopt alleen als snel uit op een permanente scheiding die in rechtszaal wordt uitgevochten door hun advocaten, met alle gevolgen van dien.

10. Call Me By Your Name

De gevoelige Elio is het enige kind van een Amerikaans-Italiaanse familie. Hij kijkt uit naar een langzame, luie zomer in de villa van zijn ouders op het Italiaanse platteland. Daar ontmoet hij Oliver, een academicus die de wereld van Elio compleet op zijn kop zet.

Welke van deze Oscar-winnende films op Netflix ga jij als eerste kijken? 

Bron omslagfoto: CUTing Edge

CategoriesChill