DO / Chill

11 x LEUKE HOBBY’S DIE JE NU THUIS KUNT UITVOEREN

hobby - hobby's - thuis hobby's - activiteiten - dingen om te doen - verveling - leuke dingen om te doen

Thuis in quarantaine: misschien een beetje saai, maar wel dé periode op nieuwe hobby’s aan te leren. Wil jij je creativiteit uiten en jezelf op een leuke manier vermaken thuis? Deze verrassende activiteiten houden jou bezig: 11 x hobby’s die je thuis kunt uitvoeren vind je hier! 

Wat te doen als je je verveelt? Vind hier de leukste hobby’s voor thuis >

1. Leren fotograferen

Pak de camera erbij en leer jezelf eindelijk de skills aan om het perfecte plaatje te maken.  Het leren van de basis van fotografie kan je helpen to step up your game en in de toekomst  betere foto’s te maken. YouTube-video’s bekijken helpt hierbij, maar ook gewoon uitproberen en klikken zorgt ervoor dat je jouw camera beter gaat begrijpen.

2. Doe een online workout

Nu de sportscholen zijn gesloten doen veel fitnesscentra erg hun best en bieden ze gratis virtuele trainingsopties aan. Naast sportscholen doen ook yoga en pilatesstudio’s er alles aan om hun leden fit te houden door online workouts te plaatsen. Vind hier de beste apps voor een goede thuis work out > 

Thuis in beweging: Vind hier 6 makkelijke yoga oefeningen >

3. Leer een instrument bespelen

Er is geen beter moment om te concecten met je muzikale kant dan nu, en YouTube staat gelukkig vol met allerlei video’s om je op weg te helpen, ongeacht het instrument dat je kiest.
Dus pak die blokfluit van zolder, bestel een gitaar en go for it!

4. Word een keukenprinses

Als je nieuw bent in koken, doe het dan rustig aan en zorg dat je een backup-up plan hebt voor als er iets in brand vliegt.. Als je al een professional bent, ga dan verder met dat ene recept waar je al maanden naar op zoek bent. Desserts maken is natuurlijk ook altijd een leuke bezigheid, vooral als je zelf alles mag opeten!

vegetarische recepten - vegetarische gerechten - vegetarische lunch - lunchrecepten - makkelijke recepten - makkelijke lunchgerechten

5. Leer een nieuwe taal

Apps zoals Duolingo zijn geweldig voor beginners, draagbaar en gratis. Veel pluspunten dus! Download het bijvoorbeeld samen met een vriend/vriendin zodat je samen kunt oefenen via FaceTime. Binnen de kortste keren kun jij jezelf verstaanbaar maken in een nieuwe taal!

Koken een van jouw (nieuwe) hobby’s? Vind hier 100 heerlijke én makkelijke recepten voor het hele jaar >

6. Begin met handwerken

Breien of haken is een goede hobby om je van dat scherm weg te houden en lekker bezig te zijn met je handen. Tot grote teleurstelling van onze oma’s hebben wij beiden nog nooit gedaan, maar zelfs het bekijken van instructievideo’s op YouTube is al erg bevredigend.

hobby - hobby's - thuis hobby's - activiteiten - dingen om te doen - verveling - leuke dingen om te doen

7. Oefen met meditatie

Meditatie betekent echt niet dat je met gekruiste benen en je ogen dicht hoeft te zitten. Het is een geweldige manier is om te ontsnappen aan de chaos van het leven en rust te vinden. Het beste van meditatie is dat je alle tools om aan de slag te gaan al in je hebt. Je kunt het overal doen waar je maar wilt, en het is gratis!

Mediteren kun je leren: Vind hier 8 meditatie apps om je daarbij te helpen > 

8. Leer nieuwe make-up technieken

Bijna alles wat vrouwen hebben geleerd over make-up hebben ze waarschijnlijk geleerd via YouTube. Het bewonderen van een goede before and afters, het uitproberen van nieuwe technieken en alle ins and outs van nieuwe productrecensies. Je hebt nu alle tijd om je bij te scholen op het gebied van make-up!

9. Maak een kunstwerk

Je hoeft helemaal geen artiest te zijn om een ​​kwast op te pakken en aan de slag te gaan. Als je uit de vrije hand wilt gaan, haal je gewoon een verfset maar allerlei kleuren. Zet een paar van je favoriete deuntjes op, pak een glas wijn (of gezond sapje) en laat je creativiteit de vrije loop! 

hobby - hobby's - thuis hobby's - activiteiten - dingen om te doen - verveling - leuke dingen om te doen

10. Zet je financiën op een rij

Niet de eerste hobby om aan te denken, maar wel dé kans om van financiën iets positiefs te maken. Eigenlijk moet financiële planning altijd bovenaan onze lijst staan, maar laten we eerlijk zijn: als het leven hectisch is, zetten de meeste van ons de financiën op een laag pitje. Er is geen beter moment dan nu om de controle over je geld te krijgen. Omgaan met financiën is niet makkelijk, maar je bent niet de enige die dit moet doen! 

Kun je wel wat hulp gebruiken? Vind hier 5 boeken die je helpen met je financiën > 

11. Maak een collage

Het maken van een collage/vision board is de perfecte manier om wijzer te worden en tegelijkertijd je blik op de toekomst te richten. Het kan helpen om een ​​visueel hulpmiddel te hebben om je eraan te herinneren wie je wilt zijn, waar je heen wilt en wat je wilt bereiken in je leven. Ook is dit handig als je bijvoorbeeld inspiratie wilt opdoen voor het herinrichten van je woon of slaapkamer. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier, tijdschriften, lijm, schaar en stiften/pennen!

Welke van deze hobby’s ga jij binnenkort thuis uitvoeren?Gerelateerde artikelen