DRINK / Recepten & Trends

COCKTAILRECEPTEN VOOR WHISKY LIEFHEBBERS

Talisker made by the sea- recepten met whiskey - Taliskey 10 year old - talisker destillery - goede whiskey - Talisker, de enige Single Malt whisky van het eiland Skye: een warm welkom van een wilde zee

Girls Who Drink! Absoluut niet alleen de zomer staat in het teken van lekkere cocktail, ook in de winter gaat een goede mix goed naar binnen. Rondom het kampvuur, tijdens een kerstfeestje of een romantisch avondje thuis. Wij zeggen: pak uit met deze zelfgemaakte winterse cocktails, met in de hoofdrol: Talisker.

De winterse smaak van Talisker

Voordat jullie de cocktails recepten hieronder vinden, een kleine introductie over de hoofdrolspeler van deze winterse cocktails. Talisker: niet alleen lekker in z’n puurste vorm, maar ook zeker in de mix komt ‘ie goed tot zijn recht.

Talisker 10 Year Old is wereldwijd namelijk geliefd om zijn zeezoute smaak met een zachte en rokerige afdronk. De whisky is dubbel gedistilleerd om een rijk en diep karakter te creëren, dat de maritieme kenmerken van een whisky van de kust belichaamt. Het is een van de meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky’s ter wereld en laat een warme, peperige smaak in de mond achterlaat.

Deze smaken komen terug in de twee winterse cocktailrecepten die je zelfs op de koudste dagen een beetje warmer maken.

Deze bartender is verkozen tot de beste van 2019 >

Recept 1: Talisker Campfire Chocolade 

Benodigdheden

  • 50ml Talisker 10 Year
  • 125ml melk of havermelk
  • 2 eetlepels donker chocoladepoeder
  • 10ml suikersiroop

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer en laat het geheeld opwarmen. Giet het in een geëmailleerde mok en werk af met de geroosterde marshmellow. Kampvuurtje aan en genieten samen!

Talisker made by the sea- recepten met whiskey - Taliskey 10 year old - talisker destillery - goede whiskey - Talisker, de enige Single Malt whisky van het eiland Skye: een warm welkom van een wilde zeeTalisker – Cocktail recepten met Whisky – Winterse cocktails

Recept 2: Talisker Toddy

Benodigdheden

  •  40ml Talisker 10 Year
  • 10ml gemberlikeur
  • 25ml klaverhoning
  • 25 ml citroensap
  • 25 ml appelsap
  • 75ml kokend water

Bereiding

Spoel een glazen mok met kokend water om op temperatuur te brengen. Voeg de eerste vijf ingrediënten toe en meng goed. Roer hierna het kokende water erdoor heen. Werk af met honingraat op een spiesje of sinaasappelschil met 3 kruidnageltjes. Proost, op de winter!

Talisker made by the sea- recepten met whiskey - Taliskey 10 year old - talisker destillery - goede whiskey - Talisker, de enige Single Malt whisky van het eiland Skye: een warm welkom van een wilde zee -- winterse cocktail receptenCocktail recepten met Talisker Whisky – Winters Cocktail Recept

Met welk cocktail recept met Talisker in de hoofdrol ga jij deze winter aan de slag?

 Gerelateerde artikelen