R

RECEPT POWERSALADE MET SPINAZIE EN QUINOA

salade recepten - salade gerechten - powersalade - recepten met quinoa - recepten met spinazie

Een salade hoeft absoluut geen droge, saaie maaltijd te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je alle kanten op. En of je ze nou bereidt voor ontbijt, lunch of diner, de volgende salades zijn vullend genoeg voor een gehele maaltijd. Hieronder vind je het recept voor een heerlijk power salade met quinoa en spinazie.

Vind hier het super gezonde power salade recept >

Popeye at natuurlijk niet voor niets veel spinazie… Ben je moe en futloos? Eet dan spinazie! De bladgroente bevat veel foliumzuur en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen bij het vervoeren en vrijmaken van energie in je lichaam.

Spinazie kan je het beste niet snijden. De groente wordt hierdoor bederfelijk en verliest zijn voedingsstoffen. Wil je grove spinaziebladeren in een salade verwerken en zachter van smaak maken? Bedruppel ze dan met wat kokend water zodat ze iets slinken.

Ingrediënten

85 gr ongekookte quinoa
450 gr spinazie
1 tomaat, in blokjes gesneden
85 gr in blokjes gesneden komkommers
40 gr rozijnen
1,5 el citroensap
1,5 el extra vergine olijfolie
1/4 tl zout
1/4 tl gemalen zwarte peper

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 14 andere gezonde en makkelijke salade recepten om thuis te maken >

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa een paar keer goed in een middelgrote kom.
  2. Kook in een middelgrote pan 480 ml gezouten water. Voeg de quinoa toe en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de quinoa zacht is.
  3. Giet de quinoa af en laat het afkoelen.
  4. Mix in een grote kom de spinazie, tomaten, komkommers, rozijnen en gekoelde quinoa.
  5. Maak in een kleine kom de citroenvinaigrette. Mix hiervoor de citroensap, olijfolie, zout en peper.
  6. Besprenkel je salade met de vinaigrette en breng eventueel nog meer op smaak met meer peper en zout.
  7. Nu is het tijd om van jouw powersalade te gaan genieten!



Met wie ge jij binnenkort genieten van deze heerlijke en gezonde power salade?

Bron: Ahead of Thyme