DRINK / Drankje doen

HACK! ZO KOEL JE WIJN HET SNELST

wijn koelen - tips - snelste manier

Het is weer zomervakantie, tijd om er een wijntje bij te pakken. Of je nou een last-minute barbecue hebt of een dagje strand plant: wijn is koud het lekkerst. Wij geven je onze tips om net ingeslagen wijn zo snel mogelijk te koelen!

1. De vriezer update

Dat de vriezer het werk sneller doet dan een koelkast is old news, maar ook dan kan het sneller. Maak een paar vellen keukenpapier nat en wikkel deze om de fles van top tot teen. Zo wordt de fles gelijkmatig gekoeld en is de wijn na een kwartiertje al ready. Vergeet de fles niet, want de fles kan knappen door het uitzetten van de vloeistof.

10 redenen om voor een wijntje te kiezen >

2. Zout is je beste vriend

Vul een wijnkoeler of emmer half met koud water, half met ijs. Vervolgens voeg je twee grote eetlepels zout toe. Je leest het goed: zout. Door dit te roeren creëer je een reactie waardoor het vriespunt verlaagd wordt. Na een kleine tien minuutjes al good to go!

wijn - wijn koelen - snelste manieren - tip & tricks
Foto: wijn – wijn koelen – snelste manieren – tip & tricks

3. Terug naar de kern

Een andere optie is het invriezen van druiven. Voeg deze toe aan je glas wijn alsof het ijsblokjes zijn en je hebt heerlijk gekoeld drankje. Plus! De wijn wordt niet verdund door het water van normale ijsblokjes en je eindigt met een gezonde snack onderin je glas.

Nog een paar feitjes over wijn >

4. Camping style

Herbruikbare ziplock zakjes en ijsblokjes in huis? Giet de wijn over in het zakje en stop dit in een emmer koud water gemixt met de ijsblokjes. Niet de meest voor de hand liggende optie, maar kan jouw wijn binnen vijf minuten van 20 naar 5 graden brengen!

Heb jij nog ultieme tips & tricks voor het koelen van wijn? Laat het hieronder weten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen