wijn koelen - tips - snelste manier
H

HACK! 4 MANIEREN OM WIJN SNEL TE KOELEN

Of je nou een last-minute barbecue hebt of een dagje strand plant: wijn is koud het lekkerst. Maar als je ‘m uit de supermarkt hebt gehaald, is de wijn op kamertemperatuur. Daarom geven wij je tips om net ingeslagen wijn zo snel mogelijk te koelen!

1. De vriezer update

Dat de vriezer het werk sneller doet dan een koelkast is old news, maar ook dan kan het sneller. Maak een paar vellen keukenpapier nat en wikkel deze om de fles van top tot teen. Zo wordt de fles gelijkmatig gekoeld en is de wijn na een kwartiertje al ready. Vergeet de fles niet, want de fles kan knappen door het uitzetten van de vloeistof.

Dit zijn de beste supermarkt wijnen van dit moment >

2. Zout is je beste vriend

Vul een wijnkoeler of emmer half met koud water, half met ijs. Vervolgens voeg je twee grote eetlepels zout toe. Je leest het goed: zout. Door dit te roeren creëer je een reactie waardoor het vriespunt verlaagd wordt. Na een kleine tien minuutjes al good to go!

wijn - wijn koelen - snelste manieren - tip & tricks
Wijn snel koelen // wijn snel koud

3. Terug naar de kern

Een andere optie is het invriezen van druiven. Voeg deze toe aan je glas wijn alsof het ijsblokjes zijn en je hebt heerlijk gekoeld drankje. Plus! De wijn wordt niet verdund door het water van normale ijsblokjes en je eindigt met een gezonde snack onderin je glas.

10 x Top witte wijnen onder €10 van de Albert Heijn >

4. Camping style

Herbruikbare ziplock zakjes en ijsblokjes in huis? Giet de wijn over in het zakje en stop dit in een emmer koud water gemixt met de ijsblokjes. Niet de meest voor de hand liggende optie, maar kan jouw wijn binnen vijf minuten van 20 naar 5 graden brengen!

Heb jij nog ultieme tips & tricks voor het koelen van wijn? Laat het hieronder weten!

CategoriesDrankje doen