1

10 x PICKNICK PAKKETTEN & SPOTS IN ROTTERDAM

Met het schijnende zonnetje willen we eigenlijk maar één ding: zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Een picknick is de ideale activiteit om lekker te vertoeven met lekker eten en drinken. En lucky us: want in Rotterdam zijn niet alleen heerlijke spots voor een picknick, ook kun je kant en klare picknick pakketten ophalen. Kijk: dáár is over nagedacht.

Eerst: 5 x kant-en-klare picknick pakketten om af te halen in Rotterdam >

Regina 

In het Oude Noorden vind je sinds kort Regina; de plek voor food, objects, lokale en zelfgemaakte lekkernijen. Perfect voor een picknick dus! Van kleine kaasjes tot gekoelde wijnen, rustieke broden en allerlei dips en snacks om mee te nemen. Picknick kleed vergeten? No worries. Ook daar is over na gedacht.

picknicken in rotterdam - picknick pakketten bestellen - kant en klare picknickFoto door: Laure van Rooij // Nomade.gram // picknicken in Rotterdam

Baker’s Box

Geniet van een kant-en-klare picknick box van Baker&Moore (omslagfoto!). Inclusief bestek, servetjes en bekers; de box is 7 dagen per week te bestellen en verkrijgbaar in verschillende varianten met o.a. keuze uit 100% vegan, suiker, gluten- en lactosevrije boxen. Geniet er van in ’t park, op het strand of zelfs op kantoor! Baker’s Box >

Little Italy

Oh mio, deze Italiaanse delicatessenzaak midden in de stad heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke picknick: Vers gemaakte pizza’s, pasta’s en lasagnes om mee te nemen. Van betaalbare wijnen, kazen, olijven en vleeswaren. Inslaan dus voor je op je fiets stapt richting het parkLittle Italy > 

Meer tips voor de ultieme picknick >

Karakter’s Picnic

Brood, smeersels, gevulde pasteitjes, fruit, sweet bites en meer verkrijgbaar in een luxe, rieten picknickmand of kartonnen box. De Karakter’s Picnic Box kan je voor vrijdag, zaterdag en zondag bestellen. De boxen worden in de ochtend vers samengesteld en zijn af te halen aan de Voorhaven in Historisch-Delfshaven. 

Lof der Zoetheid

Bij het afhaalloket van Lof der Zoetheid kan je van dinsdag t/m zondag terecht voor zoete snacks en hartige hapjes. Laat je verwennen door al het zelfgemaakte lekkers, zorg voor genoeg ruimte in je tas! Grote kans dat je in de rij staat even moet wachten voor je kunt bestellen, maar it’s going to be worth it! Lof der Zoetheid >

5 x Fijne picknick plekken in Rotterdam

Nu je de buit in de mand hebt, is het tijd om een lekkere plek uit te zoeken. Dat hebben wij alvast voor je gedaan!

Het Park (Euromastpark) 

Pal naast de Euromast en het Scheepvaartkwartier en door de centrale ligging makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: Via tramhalte Kievitslaan (tramlijn 8) of metrohalte Dijkzigt (door het Erasmusziekenhuis of omleiding via het Museumpark)

Tip: Er zitten supermarkten in de buurt, dus mocht het bier of de wijn op zijn..

Andere mooie picknick plekken in de natuur vind je hier >

Museumpark

Tussen het nieuwe Booijmans Depot en de Kunsthal in, is misschien niet zoveel groen te vinden, maar steek over via Museumlaanbrug en je komt terecht in de rozentuin. Hier zit je beschut en uit de drukte. 

Tip: Klaar met picknicken? Je wandelt zo naar de Witte de Withstraat waar binnenkort weer genoeg terrassen te vinden zijn! 

Kralingse Plas

Het grootste, groene recreatiegebied midden in Rotterdam. Het bos en de plas biedt genoeg (speel)ruimte voor iedereen. Hier kan je zwemmen, roeien, zeilen, picknicken en barbecueën. Er zijn genoeg losloopgebieden voor de hond en genoeg velden en ligweiden om te zonnen. 

Tip: Huur een fiets of stadsscooter om je weg naar het park te vinden. 

Vroesenpark

Het stadspark van Rotterdam-Noord, gelegen in Blijdorp. Een relaxte plek met wandelpaden, speeltoestellen, plekken om te voetballen, picknicken en te barbecueën. Op een zonnige dag is het hier gegarandeerd druk. 

Tip: Het park is bereikbaar met RET-bus 33 en ligt tegenover Diergaarde Blijdorp.

31 x leuke hotspots & terrassen in Rotterdam >

Luchtpark Hofbogen

Het dak van de Hofbogen is ontworpen als publiek park met stedelijk uitzicht. Dagelijks toegankelijk van 10:00 uur tot zonsondergang en te bereiken via de Luchtsingel en de ingang aan de Heer Bokelweg. 

Tip: Laat je BBQ thuis, dat is hier niet toegestaan. Gelukkig kan je bij de Hofbogen prima terecht voor wat te eten & te drinken. 

En, waar strijk jij neer voor een heerlijke picknick in Rotterdam?

Bron omslagfoto: Ileenja Marina

CategoriesWeekend tips