D

DIT ZIJN DE 11 LEUKSTE BORDSPELLEN VOOR THUIS

borderellen - leukste borderellen - spellen - spelletjes - spellen voor thuis - 30 seconde - monopoly

Wat doe je tijdens de lange avonden wanneer je aan huis gekluisterd zit, als je Netflix hebt uitgespeeld? Een avondje ouderwets spelletjes spelen en puzzelen natuurlijk! Hieronder vind je de leukste bordspellen voor een gezellige avond thuis.

Vind hier de leukste bordspellen en  kaartspellen voor thuis > 

Ticket to Ride Nederland

In Ticket to Ride moet je de routes op jouw bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Daarnaast moet je tol betalen voordat je een verbinding kunt leggen. Als jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk, ben jij de winnaar.
Hier koop je dit spel > 

Escape Room

In dit bordspel los je samen een mysterie op door naar verborgen aanwijzingen te zoeken en raadsels op te lossen. Je hebt hiervoor maar 1 uur de tijd dus gebruik die tijd goed. De Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de nodige sfeer en geeft af en toe aanwijzingen. Dit spel vereist teamwork en een goede communicatie maar ook creativiteit, logisch denken en aandacht voor details. 
Hier bestel je Escape room bordspellen > 

Tip: speel deze kant-en-klare Pubquiz thuis tegen elkaar >

Patchwork – Gezelschapsspel

Probeer bij dit spel zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg er niet alleen voor dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die nodig is voor het inpassen en de ontvangsten die het in knopen opbrengt. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt min tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan krijgt je bonuspunten.

In Patchwork zijn de spelers niet perse afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de andere heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma’s. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen een spel gelijk.
Hier koop je dit spel >

GamesGames

30 Seconds Herziene Editie

Dit is het ultieme gezelligheidsspel voor aan avondje thuis met vrienden. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Een echte aanrader onder de bordspellen!
Hier bestel je 30 Seconds >

Dominion Kaartspel

Ook kaartspellen zijn leuk om thuis te spelen! In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt.

Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen.
Hier koop je dit spel >

Monopoly voor Millennials

We kennen natuurlijk allemaal de bordspellen van Monopoly wel. Speelgoedgigant Hasbro heeft nu speciaal voor de millennial ook een Monopoly-editie uitgebracht. Hier lees je alles wat je over dit bordspel moet weten.

monopoly millennials - monopoly - spellen spelen - bordspellen - bordspel - monopoly spelen - spellen

 

De Kolonisten van Catan

Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen.

Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!
Hier bestel je dit spel >

Codenames – Gezelschapsspel

Een uniek woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die met meerdere woorden op tafel te maken heeft, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren. Hoge herspeelbaarheid: 400 verschillende woorden waarvan er altijd slechts 25 in een spel worden gebruikt, waardoor de associaties die spelers kunnen maken altijd anders zullen zijn.
Hier koop je ‘m >

Leuke app spelletjes voor 2 vind je hier >

De Legenden van Andor – Bordspel

De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger en boogschutter, elk met zijn unieke eigenschappen. De helden verzamelen goud, edelstenen en allerlei voorwerpen, waarmee ze hun kracht en wilskracht kunnen verbeteren. Alleen door goed overleg en door samen te strijden, kunnen de helden overleven.

Ravensburger Puerto Rico – Bordspel

De spelers kruipen tijdens het spel steeds weer in een andere rol. Als kolonist leggen ze vruchtbare plantages aan. Als opzichter produceren ze waardevolle goederen, die ze dan, in de rol van handelaar, met de hoogst mogelijke winst verkopen. Dat verdiende geld gebruiken ze dan weer om als bouwmeester indrukwekkende stadsgebouwen op te richten.

Camel Up – Nederlandstalig

In Camel Up gokken maximaal acht spelers op vijf racekamelen en proberen ze uit te zoeken welke de eerste en de tweede plaats zullen innemen in een snelle race rond een piramide. Maar tijdens deze race rennen de kamelen niet netjes, maar landen soms op elkaar en worden zo naar de finish gevoerd… De volgorde van vertrek hangt daarnaast af van de dobbelstenen die uit de piramide-dobbelbeker komen.

Welke van deze leuke bordspellen ga jij binnenkort spelen?

CategoriesChill