1

14 x DE BESTE PLEKKEN VOOR PICKNICKEN IN DE NATUUR

We hebben even het weer voor komend weekend gecheckt en het lijkt erop dat we weer mogen genieten van een zonnetje! Picknicken, dát is een goed plan. Kleed onder de arm, eten & drinken in de tas en je bent al een heel eind. Alleen nog een fijne locatie vinden. Om jullie de voorbereiding te besparen, hebben we de mooiste plekken voor picknicken op een rijtje gezet. Wij verzekeren je: op onderstaande plekken is het zeer goed vertoeven!

*Dit is een artikel geschreven buiten de Corona-crisis. Ga je picknicken in deze periode, zorg dan voor voldoende afstand!

1. Amsterdamse Bos – Amstelveen/Amsterdam

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar nog steeds een parel om te genieten van het zonnetje en je meegebrachte lekkernijen. De bloeiperiode voor het bloesempark is aangebroken – goed voor de ultieme kiekjes – en ook de geitenboerderij is een feest om te bezoeken. Daarnaast is het bos zo groot dat er genoeg plekken zijn voor ultieme rust, even goed zoeken!

2. Julianapark – Utrecht

Eén van de oudste parken van Utrecht is het Julianapark; het ligt er al sinds 1903. Het park bestaat uit drie delen: de dierenweide met damherten, een recreatief deel en een rustiger deel. Zo is er voor ieder wat wils!

10 x fijne wandelplekken in Amsterdam vind je hier >

‘t Natte Laand – Utrecht

Of kies in Utrecht voor een avontuurlijke wandelroute door ‘t Natte Laand, om vervolgens moe maar hartstikke voldaan neer te strijken op een gigntische kleed en er verder de rest van de zonnige middag niet meer vanaf hoeft te komen.

3. Park Toorenvliedt – Middelburg

Prachtige open weides, waterpartijen en speelvoorzieningen. Ook een topper als je van geschiedenis houdt. Het landhuis waar het park bij hoort, was in WO II een commandopost. Er staan ook veel bunkers op het terrein die nog intact zijn. Nog leuker: via een smartphone kan je meldingen ontvangen met extra info over de bunkers!

Handig: deze picknick- (en fietsmand) in één >

4. Plukbos Kardinge – Groningen

Toppertje in de zomer: je kan hier veldbloemen, fruit en noten komen plukken. Super leuk dus als je een wat actievere picknick wilt en je eigen eten zelf wilt verzorgen. Geeft het toch iets extra’s!

Foto: Picnic in Central Park // Tezza // picknicken in Nederland // picknickplekken // picknicken in Utrecht

5. Balloërveld – Balloo

Drenthe tipt dit zelf als een van de meest romantische plekken van Nederland. Niets gelogen, want de heiden zijn nét iets mooier in het zonnetje. Er zijn in de omgeving veel wandelroutes uitgezet voor degenen die niet te lang stil kunnen zitten.

Met deze tips organiseer je de perfecte picknick >

6. Loenen – Veluwe

Op dit plekje van de Veluwe is de hoogste waterval van Nederland te vinden. Er is genoeg te zien en te beleven, maar je kan hier ook uitstekend je kleedje neerleggen en het even rustiger aan doen.

7. Sint Jansberg – Nijmegen

Heel, heel erg noordelijk in Limburg ligt de Sint Jansberg. Vlakbij ligt Plasmolen – hier is een mini stuwdam te vinden en staat een oude watermolen. Geniet hier van het geluid van stromende beekjes en fluitende vogeltjes in alle kleuren. Perfect voor een picknick dus!

Tips voor een heerlijke borrelplank >

8. Brunssummerheide – Heerlen

De andere kant van Limburg is minstens net zo goed. Bij Heerlen ligt de Brunssummerheide. Hier zijn ze volledig ingesteld op picknickers; er zijn bankjes, picknicktafels en verschillende ligweides. Bovendien is er aan ruimte geen gebrek, de heide bestaat uit ruim 600 hectaren.

Ook een bijzondere plek om te picknicken in Nederland >

9. Op de grachten – Amsterdam

Een ander ideetje – iets wat wij zeker uit gaan voeren deze zomer! – is een varende picknick. Huur met je vriendengroep een bootje en vaar lekker over de grachten van Amsterdam genietend van je meegenomen hapjes en drankjes. Wat wil je nog meer?

10. De Paleistuin – Den Haag

In Den Haag misschien wel de meest bezochte plek om te picknicken in de zomer, maar niet super bekend onder de mensen buiten Den Haag. Het park heeft prachtige bloemenperken en vijvers, verstopte kunst en een labyrint. Tip! Er zijn verschillende horecagelegenheden waar je een gevulde picknickmand kunt ophalen.

Foto: Picnic // Craftsy // picknick tips // picknick plekken Nederland // picknicken in het park // Picknicken in Leiden // Picknicken in Rotterdam

11. De Leidse Hout – Leiden

Ook dit park lijkt gemaakt voor de zonnige dagen. Vijvers, een boerderij, de hertjes, het theehuis, een openluchttheater, ga zo maar door… Genoeg te zien voor iedereen dus!

De beste plekken voor een (zomerse) date in Amsterdam >

12. Het Park – Rotterdam

Mega populair bij de Rotterdammers onder ons – Het Park wordt bij de eerste zonnestralen meteen opgezocht. Aan de rand van het park aan de Kievitslaan, is de historische tuin Schoonoord te vinden. Ook zijn er in de zomer verschillende festivals te bezoeken in Het Park.

13. Oosterpark – Amsterdam

Deze is voor de barbecue-picknickers onder ons. Er zijn nog een paar plekken in Amsterdam waar je in het openbaar mag barbecueën – nee, het Vondelpark valt hier helaas niet meer onder. Verhuis dus voor de gegrilde groentes en worstjes naar het Oosterpark (of één van de andere locaties in Amsterdam).

DIT VIND JIJ MISSCHIEN OOK LEUK..

 

Waar in Nederland ga jij Picknicken? Geniet ervan en deel je kiekjes met ons via insta!

CategoriesWeekend tips