Bij Girls Who Magazine houden we van culinaire activiteiten, dat weten jullie inmiddels wel. Het liefst vullen wij ieder weekend zo vol mogelijk in met leuke dingen, en we vinden het leuk om deze bijzondere uitstapjes met jullie te delen. Een WijnSpijs wandeling bijvoorbeeld, in een (on)bekende stad.
C

CULINAIR DOEN OP ZONDAG MET DE WIJNSPIJS WANDELING!

Girls Who Magazine houdt van culinaire activiteiten, dat weten jullie inmiddels wel. Het liefst vullen wij ieder weekend zo vol mogelijk in met leuke dingen, en we vinden het leuk om deze bijzondere uitstapjes met jullie te delen. Een WijnSpijs wandeling bijvoorbeeld, in een (on)bekende stad, dát klinkt toch geweldig! 

Wat houdt de WijnSpijs wandeling in? 

Het concept is eenvoudig. Je loopt een stukje, drinkt een goede wijn en eet er een bijpassend hapje bij. Oké, dat is wel heel kort door de wandelbocht. Het zit zo: je meldt je aan bij het fijnste bedrijf voor culinaire lovers genaamd WijnSpijs, je download de app en kiest in een stad  een daarbij behorende wandeling.
Van Veere tot Middelburg, Leiden en Paterwoldsemeer (waar ligt dat?). Waar je ook woont, de WijnSpijs wandeling wordt in heel Nederland georganiseerd. Als je een stadskeuze hebt gemaakt, kun je in de app jouw route vinden en notities bijhouden. Wanneer de WijnSpijs zondag is aangebroken, neem je dit kaartje mee en begin je met de culinaire wandeling.

Credits: @lifeoflonneke. Culinaire WijnSpijs Wandeling

Ieder restaurant bereidt een heerlijk gerecht voor je klaar en kiest daar een bijpassende wijn bij. Je weet wel, WijnSpijs. In jouw proefboekje kun je aantekeningen maken over de  hotspots, of om de culinaire combinaties thuis nog eens na te maken.

Op jouw tempo WijnSpijzen

Je kunt lang in een restaurant blijven hangen en lekker met mede-wandelaars of ondernemer praten, maar als je zin hebt in de volgende ‘ronde’ loop je gewoon op jouw tempo door. Bij de volgende stop staat namelijk weer een WijnSpijs combinatie op jou te wachten. Wij kunnen ons voorstellen dat je na een aantal wijntjes iets langzamer gaat waggelen, maar dat is geen enkel probleem. Het is zondag, niemand heeft haast!
Aan het eind van de culinaire middag heb je maar liefst zeven restaurants toegevoegd aan jouw culinaire bucketlist. Dat is toch he-le-maal te gek! Wij vinden in ieder geval van wel.

Met deze route loop je langs de leukste wijnbarren van Amsterdam!

WijnSpijs Wandeling Amsterdam

In plaats van verrassingen te ontdekken in een ‘vreemde’ stad, ging Girls Who Magazine voor een vertrouwde wandeling in eigen stad: Amsterdam. Dat heeft zo z’n voor- en nadelen; je bent dichtbij huis en hoeft niet in de trein te zitten, maar de kans is aanwezig dat je de restaurants die je bezoekt al kent. Kleinigheidje houd je toch. We begonnen de wandeling bij ons all-time-favorite buurtrestaurant Forno, waarna we een culinaire stop maakten bij wijnrestaurant Rayleigh & Ramsey, om daarna door te lopen naar Rembrandtrestaurant BARTACK. Na een iets langere wandeling kwamen we op het toen zonnige terras van Nelis West, om vervolgens de hoek om te lopen en bij het gezellige Bar Spek aan te komen. De WijnSpijs wandeling eindigde naast de Foodhallen, bij urban bistro Remise47. We hebben interessante wijnkennis opgedaan, verfijnde gerechten geproefd en gezellig gekletst met mede-wandelaars. Het was een top dag!

Credits: @lifeoflonneke. Culinaire WijnSpijs Wandeling

Meer een bierdrinker? Deze nostalgische kroegentocht is echt iets voor jou!

Even samengevat!

De WijnSpijs wandeling vindt één, soms twee keer per jaar plaats, per stad. Het is een hele leuke manier om de beste restaurants van een stad te ontdekken in combinatie met een wandeling van plek naar plek. Per stad zijn er gemiddeld zijn er 6 á 7 restaurants geselecteerd. Je wandelt op een zondag, op eigen tempo van 12.00 tot ongeveer 17.00 langs de verschillende restaurants. Dieetwensen kun je tijdens het reserveren doorgeven en de restaurants serveren ook een vegetarisch alternatief: gewoon even aangeven! De kaarten kosten tussen de €55 en €65 en zijn beperkt beschikbaar.

Agenda WijnSpijs Wandeling

Met deze 6 tips heb je altijd een goed weekend

WijnSpijs Wandeling Winnen!

Zo, dat klinkt goed! Girls Who Magazine mag twee culinaire kaarten (ter waarde van €110) weggeven aan een van onze lezers! Wat moet je doen?
– Volg Girls Who Magazine op Instagram en Facebook
– Tag Girls Who Magazine in een foto waarop jij met je wijntje aan het genieten bent
– De winnaar krijgt zaterdag 12 mei een berichtje in zijn/haar DM!

Hierbij een voorbeeld van zo’n foto!

WijnSpijs Wandeling

Wij hebben in ieder geval onze nieuwe favoriete manier van wandelen gevonden. Lopen, drinken en eten. De WijnSpijs wandeling is trouwens ook een super creatief cadeau om te geven aan jouw wijnliefhebbende vriend(in), kennis, familielid/collega. Cheers!

CategoriesWalk & Visit