EAT / Fijne Foodspots

5 LEUKE LUNCH & DINERPLEKKEN IN AMSTERDAM

Even bijkletsen met je vriendinnen, een zakelijk afspraak of je oma bezoek? Bij deze gezellige lunchplekken in Amsterdam kun jij je rommelige maag rond de middag verzadigen. Voor een snelle boterham op maandag tot een 3-gangenlunch op wit tafellinnen op zondag. In deze lijst staat er zeker iets tussen. En bij deze lunchspots kun je niet alleen in de middag, maar ook in de avond terecht voor goed eten en een gezellige sfeer!

HOED & KRELIS

Deze prachtige zaak die vorige jaar midden in de Pijp, tussen de Seanredamstraat en de Gerard Dou opende, is de nieuwste trots van vier jongemannen. Niet ‘zomaar’ jongemannen. De heren die zes horecagelegenheden in Amsterdam runnen: Café de Paris, Metropolitain, Proefwerk & Terpentijn. Dit idee alleen maakt een bezoekje aan Hoed & Krelis noodzakelijk. En wat we ook heel fijn vinden, is dat je de hele dag kunt aanschuiven bij dit hoekpand. Van ontbijtje tot vrijdagmiddagborrel. Op ieder moment van de dag kun je terecht voor eenvoudig klinkende gerechten, die – wanneer ze voor je neus staan – er ineens niet meer zo eenvoudig uitzien (positief!). Zo klinkt ‘gerookte zalm salade’ redelijk simpel, maar wanneer er vervolgens een 63-graden eitje, edamame, avocado en radijs wordt toegevoegd, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Lunchen in Amsterdam

’S Avonds wordt de zaak omgetoverd tot een fine-dining restaurant (zie foto!), waar tafellinnen een deel van de prachtige tafels bedekt en de lichten gedimd worden. Er komt een heerlijk avondsfeertje binnendringen. Op de dinerkaart spelen vooral lokale seizoensgroente de hoofdrol, en met de groeiende bewustwording over het milieu vinden wij dat alleen maar heel goed. Niet dat vlees en vis worden uitgesloten hoor, maar deze worden op vernieuwende wijze in de verrassende gerechten verwerkt.
De karakteristieke dynamiek van de Pijp is door de grote ramen gade te slaan, maar binnen heerst bij Hoed & Krelis een intieme en persoonlijke sfeer. Dus tot snel mannen, ons vind je hier zeker terug!
Ferdinand Bolstraat 58-60

Lunchen in Amsterdam

BROOKS

Wie Brooks binnenwandelt, belandt in dezelfde chaotische harmonie als die op de Beethovenstraat achtergelaten wordt. Iedereen wordt dan ook blij van Brooks; de tikkende ondernemer, het jonge gezin en het vriendinnengroepje dat trek heeft in een G&T. We hebben een leuke overeenkomst want net als Girls Who Magazine, vindt het restaurant hun inspiratie in reizen. Leuk! Vind er dan ook internationale guilty pleasures zoals sandwhiches, burgers en pannenkoeken. Voor de echte brunchliefhebbers organiseren zij  maandelijks een heuse Brooks Boozy Brunch, met iedere maand met een wisselend foodthema!

Lunchen in Amsterdam

Bij Brooks kun je niet alleen heel lekker lunchen. Ook voor een uitgebreid diner zit je hier goed. Denk aan perfect gegaarde & krokant gebakken zalm op een bedje van tagliatelle in bechamelsaus met spinazie en geroosterde paprika. Als je denkt dat jij dit gerecht thuis goed bereidde (daar was ik zelf altijd van overtuigt), dan gaat er bij Brooks een wereld voor je open.
Beethovenstraat 43

BAR TACK

Het broertje van buurtrestaurants Forno & Bar Spek is een all-time favourite van West. Ook bij Bar Tack op de Postjesweg kun je de hele dag aanschuiven voor lekkernijen. Begin de dag met buttermilk pancakes of een spiegeleitje met avocado & zalm en drink er een vers sapje op een smoothie naast. Ontbijt gaat ongemerkt over in de lunch, waar je kunt kiezen tussen verschillende belegde pita’s of een seizoens-salade. De cappucchino die je voor of na je lunchgerecht besteld wordt geserveerd in een cup-goal op een aller-schattigst plankje.

Lunchen in Amsterdam

Vanaf half zes is de keuken open voor het diner. Een pulpo salade met Syrisch platbrood, quinoa tabouleh met granaatappel of vegan tartare met knolselderij. Daarna komt de vis van de dag, ribeye of de ribollita voorbij. Oftewel, je kunt allerlei kanten op bij Bar Tack. Oh, en wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je op een zonnige dag heerlijk op het aangebouwde terrasje kunt aanschuiven, geniet van je charcuterie en de fietsende mensen die voorbij komen.
Postjesweg 124

Hebben jullie al een bezoekje gebracht aan het
nieuwe Razmataz?

MAMA MAKAN

Niemand houd zo van eten als de Indonesiërs – als er niet gegeten wordt, dan wordt er wel over eten gepraat. Ook wij Nederlanders zijn gek op de Indonesische keuken, en dus brengt Mama Makan een ode aan deze gedeelde liefde voor eten met traditionele gerechten in een moderne setting. Schuif bij Mama Makan aan voor de smaken van ‘het Oosten’ in Amsterdam Oost. De rijsttafel staat dan ook centraal op het menu. Een gezellige verzameling van gerechtjes en diverse smaken versiert de tafel, waar de handen van jou en de tafelgenoten overheen vliegen. Sharing is caring! Naast de rijsttafel brengt het menu van Mama Makanook onder andere GadoGado, Ikan Goreng Sambal Matah, Rendang Daging en Nasi Goreng. Bij het bestellen weet je misschien niet précies wat je voor je neus krijgt, maar het is eigenlijk per definitie lekker. Ook het interieur is on fleek trouwens, zoals je ziet.

Lunchen in Amsterdam

Ook mama’s bar tikt dorstlessend de klok rond. Van de eerste Javaanse koffie in de morgen tot een Botanische cocktail rond middernacht. Elk drankje krijgt exotisch gezelschap van bar bites die Oost en West samenbrengen.  En wat jullie ook even in jullie agenda moeten noteren is de wekelijkse Mama Makan Bali Sunday Brunch die eraan zit te komen. De eerste Indonesische Sunday Brunch van Amsterdam! Keep you posted!
Spinozastraat 61

Zakelijke lunchafspraak? Dit prachtige restaurant in
Oud-Zuid is heel geschikt!

PRESSROOM

Bij het prachtige PRESSROOM in het INK Hotel kun je terecht voor iedere soort lunch. Snelle steak tartaar met ja laptop aan de bar? Check. Casual caesar salad in de meeting lounge? Check. Een 3-gangen lunch omdat je iets te vieren hebt? Check. Wijnarrangementje erbij? Kan ook. Bottomless bubbels drinken naast je brunchgerecht? Dat kan, tijdens de speciale brunches die PRESSROOM iedere maand organiseert! Het kan eigenlijk allemaal.

‘S avonds schuif je bij dit prachtige restaurant aan voor heerlijke fine-dining gerechten. Je kunt er romantisch dineren met je lover, maar ook met een grote groep kun je bij PRESSROOM terecht. Zie je jezelf als met een groep vriendinnen aan de chef’s table zitten, pal naast de prachtige open keuken waar je de voorbereiding van je eten in de gaten kunt houden? Wij in ieder geval wel!
Nieuwezijds Voorburgwal 67

Lunchen in Amsterdam

Waar ga jij binnenkort lunchen? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

 

 Gerelateerde artikelen