&

”IK WIL BEWUST CONSUMENTENGEDRAG STIMULEREN” | Drankje met.. Freelance Journalist & Founder Soulstores Talita Kalloe

Freelance Journalist & Founder Soulstores Talita Kalloe. Vanuit haar werk als freelance journalist en vanwege haar liefde voor creatief ondernemerschap in mode, lifestyle en interieur brengt ze retailers, ontwerpers en consumenten samen. Ze delen de liefde voor bijzondere winkels, kwalitatieve producten en authentieke verhalen, en dragen op die manier bij aan een bewuste, duurzame en stijlvolle levensstijl.  Ze is de soul achter soulstores, copywriter en een prachtige mommy-to-bo die geniet van het leven. Talita Kalloe, hoe doet ze het? Drankje met. Interview met. Interview girlboss. Onderneemster. Inspiratie. Motivatie.

Vanuit haar werk als freelance journalist en vanwege haar liefde voor creatief ondernemerschap in mode, lifestyle en interieur brengt ze retailers, ontwerpers en consumenten samen. Ze delen de liefde voor bijzondere winkels, kwalitatieve producten en authentieke verhalen, en dragen op die manier bij aan een bewuste, duurzame en stijlvolle levensstijl.  Ze is de soul achter soulstores, copywriter en een prachtige mommy-to-bo die geniet van het leven. Talita Kalloe, hoe doet ze het?

Talita Kalloe, wat een prachtige naam heb je! Hoe ziet jouw (werk)week eruit?  

”Dank je wel! Geen enkele werkweek is voor mij hetzelfde. De ene week kan ik drie dagen de hele Randstad doorreizen voor afspraken of interviews. De andere week heb ik een weinig spannende kantoorweek. Ik zit dan twee dagen op kantoor bij Hashtag Workmode, één dag op kantoor bij een vaste opdrachtgever en verder werk ik thuis. Toevallig is deze week mijn contract bij Workmode afgelopen en heb ik bewust even geen werkplek meer in het vooruitzicht, omdat ik me wil focussen op mijn verlof. In juni verwacht ik een meisje!”

Vind je het lastig om je werk als zowel journalist, copywriter als onderneemster te combineren? Wat is je Gouden Tip?

”Voor mij is journalist en copywriter onderdeel van mijn onderneming. Ik verdien mijn geld als freelance journalist en copywriter voor opdrachtgevers als Moneyou, Bol.com en Douwe Egberts. En daarnaast ben ik oprichter van Soulstores.com. Soulstores is mijn zielsproject en juist daarom vind ik het soms lastig om daar een strak businessmodel voor te hanteren.

Freelance journalist en Founder Soulstores Talita Kalloe

”Schrijven is meer dan alleen woorden in correct Nederlands op papier zetten”
-Freelance journalist en Founder Soulstores Talita Kalloe

..Dat maakt het soms moeilijk om prioriteiten te stellen: ga ik voor die ene goed betaalde opdracht? Of geef ik deze week even prioriteit aan Soulstores? Waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar waar ik nog geen winst mee maak. Dat is wel eens een struggle. Wat ik daarin heb geleerd: where love goes, energy flows. Hoe meer energie ik stop in Soulstores, hoe harder het gaat groeien. Dus ik blijf dat doen (en zie gelukkig ook resultaat), maar er is geduld voor nodig..”

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in de Journalistiek? En als Copywriter?

”Dat schrijven meer is dan alleen woorden in correct Nederlands op papier te kunnen zetten. Er is invoelingsvermogen voor nodig. De capaciteit om tussen de lijntjes (en de gesproken woorden) van anderen door te kunnen lezen, en daar de juiste boodschap uit te vissen. Niet alleen de corporate boodschap, maar ook de persoonlijke levensmissie van de persoon zelf. Daarom interview ik altijd alleen de eigenaar van een bedrijf, en geen persvoorlichter. En schrijf ik het liefst soul stories – zoals ik ze graag noem: bezielende verhalen over wat ondernemers drijft. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen, is wanneer iemand die ik heb geïnterviewd zegt dat ik precies heb kunnen verwoorden wat diegene al jaren voelt, maar waar hij of zij zelf nooit de vinger op heeft kunnen leggen.”

Naar welke milestone werk je toe?

”Ik wil bewust consumentengedrag stimuleren, stapje voor stapje. Dit doe ik met Soulstores, door te schrijven over winkels en merken die ondernemen vanuit een duurzame missie en oprechte intentie. Maar ook in het werk dat ik doe voor commerciële opdrachtgevers. Ik probeer alleen opdrachten aan te nemen waarvan ik weet dat ik er op mijn eigen manier een steentje bij kan dragen aan bewust consumentengedrag of een groeiend bewustzijn.”

Een guilt-free shopping diet. Waar en waarom?

”Dat doe ik bijvoorbeeld door te schrijven over duurzaamheid, het creëren van awareness of over de rol van onze generatie (en de generaties na ons) die op zoek is naar betekenis. In hun werk, in hun dagelijks leven en in de normen en waarden die ze nastreven. Mijn grote missie met Soulstores: dat dit hét go to platform wordt – zowel online als offline –  die bewuste consumenten, retailers en merken met elkaar verbindt om samen tot een positieve impact te komen voor de wereld om ons heen.”

Freelance journalist en Founder Soulstores Talita Kalloe

”Ik raak heel erg geïnspireerd van het spreken met ondernemers die hun intuïtie volgen”
-Freelance journalist en Founder Soulstores Talita Kalloe

Waar haal je motivatie & inspiratie vandaan om iedere dag er weer voor te gaan?

”Het is cliché, ik weet het, maar uit alles wat ik om me heen zie. Ik kan helemaal losgaan op een mooie bloem of een blaadje dat net baadt in het juiste licht en daar 36 foto’s van maken waar ik vervolgens niets mee kan. Maar ik word er wel blij van. En ik raak heel erg geïnspireerd van het spreken met ondernemers die hun intuïtie volgen. Die tegen de stroom in durven te gaan en daarin iets moois weten neer te zetten. Iets met impact. De bezieling in hun ogen spreekt boekdelen. En dat wakkert ook het vlammetje in mij weer aan.”

Hoe onderscheid jij je van andere binnen jouw branche?

”Door mijn eigen flow te volgen, en me daarin niet te laten afleiden door het succes of de verwachtingen van anderen. Ik werk het beste wanneer ik mijn intuïtie volg, maar daar zit geen speed dial op. Ik moet er soms genoegen mee nemen dat het daardoor bij mij wat langzamer gaat dan collega-bloggers die binnen no time een following van tienduizenden hebben opgebouwd. Mijn onderscheidend vermogen zit denk ik in iets wat je alleen op gevoelsniveau kunt ervaren.
Soms krijg ik wel eens mailtjes van mensen die geen flauw idee hebben wat ik doe, maar die me wel willen ontmoeten en met me willen werken omdat ze zich kunnen identificeren met bijvoorbeeld de stijl van Soulstores of mijn Instagram feed. Daar word ik blij van.”

Bron: Soulstores. Freelance journalist en Founder Soulstores Talita Kalloe.

Become a girlboss by reading. Deze 5 inspirerende
boeken helpen jou op weg!

Je wordt mama (whaaa!). Wat denk je dat voor jou de grootste uitdaging wordt?

”Jaaaa, ik kan niet wachten om ons meisje te ontmoeten! Maar ik vind het ook super spannend. Mijn grootste uitdaging wordt denk ik fysiek en emotioneel omgaan met de veranderende rol van ambitious woman on a mission naar moeder. Ik kan me wel eens zorgen maken over hoe ik het moederschap moet gaan combineren met zelfstandig ondernemerschap. Over mijn freelance opdrachten maak ik me niet zo druk. Maar Soulstores was altijd mijn kindje, en nu komt er eentje die mijn volste liefde, energie en aandacht gaat krijgen. Daarom hoop ik Soulstores voordat de kleine komt naar een next level te kunnen brengen, zodat het magazine op haar eigen twee benen kan draaien, en ik me volledig kan focussen op ons wondertje.”

Hoe ziet een moment van écht genieten
er voor jou uit?

”Een dagje weg met mijn lief, het liefst in een leuke nieuwe stad of in de natuur, en daar gewoon zijn; daar kan ik van genieten. Of mezelf even afzonderen van alles en iedereen met een voetenbadje, een heerlijke warme douche en mezelf insmeren met lekkere olietjes. En ik kan ook echt genieten van een zonnige dag in een stad lopen in mijn eentje, met mijn camera. Nieuwe winkels ontdekken, ondernemers spreken en in mijn eentje ergens heerlijk lunchen. Na zo’n dag kom ik vaak vol inspiratie thuis.”

Wat is jouw favoriete diner/borrelplek in Amsterdam voor een bijzondere avond?

”Ik ben eigenlijk vooral ‘s middags in Amsterdam en weinig in de avond. Maar als ik uiteten ga, dan ga ik het liefst naar de Lobby op de Fizeaustraat. Ik houd van die plek, van het personeel en van het heerlijke eten daar. Utrecht is mijn hometown en daar eet ik ook het liefst. Mijn favoriete plek om te lunchen is Broei. En als ik echt even lekker wil dineren ga ik naar Le Jardin. Sinds kort heb ik ook the Green House ontdekt in Utrecht – een volledig circulair restaurant met heerlijk eten. Daar zie ik mezelf ook nog wel vaker naartoe gaan!”

Bron: Le Jardin Utrecht

Ik geloof dat we ons wekelijks portie motivatie en inspiratie wel te pakken hebben na dit interview. Wat zit deze girlboss vol goede ideeën, die ze ook nog eens allemaal uitwerkt. Neem een kijkje op haar prachtige website soulstores.com voor mee inspiratie! Meer interviews lezen met girlbosses?
Vind ze hier!

Op zoek naar culinaire parels in Amsterdam?
Probeer deze restaurants!

CategoriesDrankje met