B

BUURTRESTAURANT FORNO IN AMSTERDAM-WEST

restaurant Amsterdam, In 2007, inmiddels dus meer dan 10 jaar geleden, opende buurtrestaurant Forno. Verstopt in de prachtige Helmersbuurt kun je in dit knusse Italiaanse restaurantje terecht voor zowel klassiekers als verrassende gerechten. Restaurantje, wat ‘klein maar fijn’ is hét samenvattende spreekwoord voor deze (take-away) spot.

In 2007, inmiddels dus meer dan 10 jaar geleden, opende restaurant Forno. Verstopt in de prachtige Helmersbuurt kun je in dit knusse Italiaanse restaurantje terecht voor zowel klassiekers als verrassende gerechten. Restaurantje, wat ‘klein maar fijn’ is hét samenvattende spreekwoord voor deze (take-away) pizzaspot.

De Sfeer – Knusser dan mijn eigen woonkamer

Buurtrestaurant Forno is als allday hotspot in Amsterdam is mijn nieuwe thuisbasis voor Italiaanse hapjes, waar ze dagelijks van 11:00 tot 01:00 geopend zijn. Een jaar lang woonde ik om te hoek terwijl ik niet van het bestaan afwist. Het is tijd om dit in te halen! Forno is met 4 eethoekjes namelijk een stuk knusser dan mijn eigen woonkamer. Naast het feit dat je hier gezellig kunt dineren, neemt Forno met hun fijne evenementjes verschillende stemmingen aan. Tijdens de Kleine Pubquiz die zij iedere laatste zaterdag van de maand organiseren kun je bijvoorbeeld gewoon biertjes drinken en ongegeneerd onzin uitkramen. Dit, terwijl je iedere eerste zondag van de maand tijdens hun L’Aperitivo Di Forno met je lover terecht kunt voor een samengestelde antipasti plank & speciale wijntjes. En… in de zomer kun je ook nog een heerlijk chillen op Forno’s grote & zonnige terras!

Vul jouw culinaire agenda aan met deze foodfestivals!

Het Personeel – Spontaan, persoonlijk & familiair

Wat een lieverds! De overdaad aan persoonlijke aandacht die je krijgt bij buurtrestaurant Forno is zeldzaam voor Amsterdamse begrippen. Ze nemen tijd voor je, en dat voelt fijn. We werden vriendelijk ontvangen, waarna het briljante idee werd geopperd om te beginnen met een aperitief. Vervolgens werd het menu op een duidelijke en informele manier uitgelegd. Ze weten het antwoord op je vragen en zijn hartstikke in voor een praatje. Wat ik altijd leuk vind om te zien, is dat de sfeer onderling net zo gezellig is als op de vloer. Het personeel is niet alleen vriendelijk tegen hun gasten, maar ook tegen elkaar.

Eten & Drinken – Antipasti planken & heerlijke pizza’s

Buurtrestaurant Forno serveert een aantal pizza-klassiekers, maar wisselt ook regelmatig van kaart. Als buurtrestaurant ontvangen zij veel vaste buurtbewoners. Het is dus belangrijk om hen te blijven verrassen. Wij begonnen met een gevarieerde antipasti plank gevuld met onder andere pompoen met gorgonzola, gerookte zalm en makreelsalade met venkel. Laat het even duidelijk zijn dat dit niet om een mayonaise-overheersende Hanos salade ging. Deze makreelsalade leverde een waar wauw-moment op. In combinatie met het versgebakken brood was iedere hap een feestje. Daarnaast is Forno’s ‘pizza tartufo’ één van de bestsellers. En terecht. Ik zou voor de hemelse combinatie van Parmezaan- & truffelcrème, champignons, prosciutto en rucola zeker terugkomen.

Geen trek pizza of pasta? Er staat ook een vegetarische melanzane, rib-eye, vis van de dag of eendenborst op de kaart. Hoewel ik die laatste niet aan zou raden; ik vond de prijs-kwaliteit verhouding van dit gerecht een beetje matig en de eend een tikkeltje aan de droge kant. Verder kun je goede wijnen uit Italië, Frankrijk en Duitsland verwachten die (bijna) allemaal per glas verkrijgbaar zijn.

In 2007, inmiddels dus meer dan 10 jaar geleden, opende restaurant Forno. Verstopt in de prachtige Helmersbuurt kun je in dit knusse Italiaanse restaurantje terecht voor zowel klassiekers als verrassende gerechten. Restaurantje, wat ‘klein maar fijn’ is hét samenvattende spreekwoord voor deze (take-away) spot.

De rekening – Erg goed betaalbaar

Je kunt jezelf niet het buurtrestaurant van West noemen en vervolgens torenhoge prijzen hanteren. Dat doet Forno dus ook lekker niet! Voor een gemixt plateau a.k.a. anitpasti misto voegen ze €14,50 toe aan de rekening. Dat is best weinig voor een mini-proeverij van de voorgerechten! Voor een kwalitatief goede pizza betaal je tussen de €10,50 en €14,50. Deze wordt vervolgens geserveerd door supervriendelijk personeel in een aangename setting. De wijnen zijn onderverdeeld in ‘Cheap voor €3,80’, ‘Decent voor €4,90’ en ‘Good voor €5,70’. Ik vind het eerlijk gezegd een geniale menu template!

Dus: brunchen, borrelen, dineren en lang tafelen bij buurtrestaurant Forno! Het restaurant is geschikt voor velen gelenheden. Of je nu met je kids bent, een serieuze afspraak hebt, met je lover wilt flirten of met vriendinnen wilt borrelen. In deze gezellige restaurant-huiskamer zorgt de ongedwongen sfeer ervoor dat jullie het naar je zin hebben! 

Ga jij dit restaurant binnenkort afvinken van jouw foodie bucketlist? Ik ben altijd erg benieuwd naar jouw ervaring! Laat me weten wat je ervan vond, en of je je kon vinden in onze diner ervaring. Laat een berichtje achter op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar kiki@girlswhomagazine.nl!

 

CategoriesFijne Foodspots