6

6 TIPS WAARDOOR JE ALTIJD EEN SUPER WEEKEND HEBT

Tussen het zorgen voor je huis, familieverplichtingen, je sociaal leven en misschien ook nog gewoon ontspanning, lijkt het alsof je weekend in no time afgelopen is. Maar met deze tips leer je je weekend optimaal te benutten. Met deze weekend tips voel je je op zondagavond niet alleen uitgerust, maar ook echt voldaan.

Heb jij ook vaak het gevoel dat je weken extra langzaam gaan, terwijl je weekend juist erg snel voorbij gaat? Wij kennen dit fenomeen al te goed. Dus wees gerust, je bent niet de enige!

Tussen het zorgen voor je huis, familieverplichtingen, je sociaal leven en misschien ook nog gewoon ontspanning, lijkt het alsof je weekend in no time afgelopen is. Maar met deze tips leer je je weekend optimaal te benutten. Op deze manier voel je je op zondagavond niet alleen uitgerust, maar ook echt voldaan.

1. Maak plannen

Spontane acties zijn zeker leuk en mogen niet verbannen worden, maar als je echt het beste uit je weekend wil halen is het toch handig om concrete plannen te maken voor je zaterdag en zondag. Niet alleen ben je dan gegarandeerd van een spannende activiteit om naar uit te kijken (zoals een reservering in een splinternieuwe restaurant, of kaartjes voor een top concert). Deze plannen geven je ook een goed gevoel tijdens je week. Zo kun je tussen het werken door ook alvast dagdromen over je te gekke plannen. Dan zal de komst van vrijdagavond alleen maar heerlijker aanvoelen!

2. Begin alvast op vrijdag je maandag voor te bereiden

Met het aftellen voor je weekend wil je op vrijdagochtend niet bepaald bezig zijn met de komende week. Maar je vrijdag gebruiken om je week voor te bereiden is eigenlijk een erg goede zet. Zo ontkom je misschien aan je maandag dipje en zorg je ervoor dat je weekend niet verpest wordt door die taken waar je steeds aan moet denken. Dus antwoord alvast op die vervelende mail zodat hij je niet komt plagen op je zaterdag. Je zult zien dat je dan extra geniet van je (echte) vrije dagen.

3. Een beetje opgeruimder door de week heen

We kennen het allemaal: na een hectische week lijkt het soms alsof een bom in je huis is ontploft!. Stapels vuile was, ongeopend brieven, lege koelkast, etc. En wat begon als een kleine opruiming op zaterdagochtend verandert snel in een ware dagtaak die je geen tijd laat voor ontspanning of leuke dingen. Dus in plaats van alle taken voor later te bewaren, denk eraan om je takenlijst te verspreiden over de gehele week. Op deze manier zorg je voor maximum ‘quality time’ in je weekend.

Nog meer tips nodig voor een tof weekend? Check onze drinkspots voor de leukste bars en cafés bij je in de buurt.

4. Trek de stekker eruit

Wij zijn er allemaal schuldig aan: teveel tijd op Instagram, Facebook, of Pinterest doorbrengen. Altijd op zoek naar de nieuwste ideeën, artikelen en trends. En het is ook erg verleidelijk om in het weekend uit te slapen en de eerste uurtjes van de dag in bed te brengen door op je smartphone te scrollen. Voordat je het weet is het al ’s middags, of misschien zelfs later, en heb je nog niks gedaan. Om die reden is het heerlijk om regelmatig in het weekend je telefoon uit te zetten, op stil te zetten, of gewoon thuis te laten. Even met je echte leven bezig zijn en ervan genieten. N.B.: Je mag natuurlijk wél de website, Facebookpagina, Instagram en Pinterest van Girls Who Drink in het weekend blijven checken, want wij helpen je een top weekend door te brengen!

5. Zorg goed voor jezelf

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: je moet lief voor jezelf zijn! En daar is het weekend het beste moment voor! Lees een boek, probeer een nieuwe cocktailrecept, of ga naar de sauna. Ga op zaterdagavond cocktails drinken met je vriendinnen en plan op zondag een brunchdate met je bestie. Alles om het beste uit je weekend te halen om ervoor te zorgen dat je voldaan aan je maandag begint.

6. Zet maandag uit je gedachten

Het ergste aan je weekend is eigenlijk de maandag dip. Als zondag tot een einde dreigt te komen begint het al: een ware golf van spanning door je lijf heen. Soms kan het zo erg zijn dat je zelfs je zondagmiddag of -avond verliest aan je zorgen maken voor je maandag. Zonde! Je weekend is te kort om bezig te zijn met de week die nog niet eens begonnen is. Zorg dus voor leuke plannen om je weekend mee te eindigen zodat je niet eens de kans krijgt om aan je maandag te denken: een leuke diner date of seriemarathon op Netflix bijvoorbeeld. Zet dus die maandag uit je gedachten en geniet tot het laatste moment van je weekend.

 

CategoriesWalk & Visit