DO / Walk & Visit / DRINK / Drankje doen

EEN WIJNDELING LANGS DE LEUKSTE WIJNBARREN VAN AMSTERDAM

Wijnbar Amsterdam, wijnwinkel Amsterdam, Amsterdamse wijnjaren, hotspots Amsterdam, Wijn Spijs, Wine tour Amsterdam, drink Wine, witte wijn, rode wijn, wijnspots, Girls Who Drink Wine, vind hier een wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam. Van West naar Oost, langs 8 gezellige wijnbarretjes. Je doet er ongeveer 2,5 uur over, dus naast het feit dat je door prachtig Amsterdam loopt, verbrand je die wijntjes je gelijk weer (deels). Win win!

Girls Who Drink Wine. Het liefst met goed gezelschap aan een gezellige bar, toch? In dit artikel vind je een wijnwandeling van Amsterdam West naar Oost, langs 9 leuke wijnbarretjes. Je doet er ongeveer twee uur over, dus naast het feit dat je door prachtig Amsterdam loopt, verbrand je die wijntjes gelijk weer (deels). Win win!

Tegenwoordig hoef je niet meer langs wijnstreken om de beste wijnen te proeven; wijnbars maken zijn opmars in Amsterdam. Wij gingen op onderzoek uit aan maakte een wandeling door de stad langs de leukste wijnbars van Amsterdam. De route is natuurlijk een suggestie. Je kunt de wijnbarren los bezoeken, een andere volgorde aanhouden of de route verdelen over twee dagen!

El Hermano de Kique

Een wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam kan beginnen bij deze wijnbar op de Spaarndammerstraat. Ze serveren hier 150 verschillende wijnen uit de oude Europese wijnwereld en naast 20 glazen die ze per glas serveren, staat hun koeling en kelder vol met manzanilly (sherry’s) & fino’s. De bodemloze kennis over wijnen komt voort uit de wijnwinkel verder in de straat. Je kunt ‘gewoon’ binnenlopen en aan de bar of een tafeltje tapas happen, maar één van hun geplande evenementen bezoeken maakt de avond misschien wel nóg leuker. Vind hier een overzicht van de speciale avondjes die ze organiseren en lees hier het uitgebreide artikel!
Google Maps: Spaarndammerstraat 55

De Westerwijnfabriek

Deze verscholen wijnbar op het Westergasterrein bevindt zich in een piepklein meterhuisje. Waar dus ooit gasmeters stonden, worden nu karakteristieke wijnen gedronken. Op de wijnkaart van de Westerwijnfabriek is voor iedere wijnliefhebbers iets toepasselijks te vinden. Toegankelijk, complex, prijzig en betaalbaar. Met de 15 wijnen die ze per glas serveren, is jouw wijnmatch zo te vinden. Naast de wijn serveren ze er ambachtelijke hapjes uit Frankrijk, Italië, maar ook gewoon uit Amsterdam. Van al dat moois geniet je aan de stamtafels, aan de gezellige bar of op het terras. Daarnaast organiseert Westerwijnfabriek regelmatig proeverijen waarbij iedereen kan aanschuiven. Leuk uitstapjes, zo’n mini-wijncursus!
Google Maps: Pazzanistraat 10

Wijnbar Amsterdam, wijnwinkel Amsterdam, Amsterdamse wijnjaren, hotspots Amsterdam, Wijn Spijs, Wine tour Amsterdam, drink Wine, witte wijn, rode wijn, wijnspots, Girls Who Drink Wine, vind hier een wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam. Van West naar Oost, langs 8 gezellige wijnbarretjes. Je doet er ongeveer 2,5 uur over, dus naast het feit dat je door prachtig Amsterdam loopt, verbrand je die wijntjes je gelijk weer (deels). Win win! De leukste wijnbarren van Amsterdam

The Library Club

Deze bijzondere wijnclub, waar geen boeken op de planken liggen, staat nog hoog op mijn to-visit list. Hier proef je namelijk niet alleen een wijn, maar je leert er ook van alles over. Hun filosofie luidt: ‘De enige manier om te ontdekken wat u wel en wat u niet aantrekkelijk vindt aan een wijn is volgens hen door te proeven. Niet één keer, maar heel vaak’. Met deze gedachte heeft The Library een helder concept uitgewerkt. Met een Library Card, waar inmiddels 2000 wijnliefhebbers lid van zijn, kun je meerdere evenementen bezoeken en ben je iedere vrijdag en zaterdag welkom om deel te nemen aan een gratis wijnproeverij. Daarnaast kun je ook nog eens een privé-proeverij houden in de wijnwinkel, die compleet wordt gemaakt met bijpassende kleine hapjes. Ze doen nog véél meer. Vind hier een overzicht van de evenementen die The Library organiseert en bekijk hun Facebookpagina voor meer achtergrond informatie! Ben je fan? Een jaar geleden hebben dezelfde ondernemers een wijnbar een wijnbar geopend op de Keizersgracht 335, genaamd Clone 42. Hier kun je dus makkelijk even langswippen tijdens je wijndeling.
Google Maps: Singel 434 / Keizersgracht 335

Ben jij meer een bierliefhebber? Hier vind je een route langs de 8 oudste kroegen van Amsterdam!

Boelen & Boelen

Deze toffe wijnbar is uitgeroepen tot de oudste van Nederland en heeft de kunst van wijn goed onder de knie. Terwijl je de wijnkaart uitpluist (hij staat vol met 35 wijnen op glas en meer dan 100 op fles), geniet je van een heerlijke snack of maaltijden uit de Franse keuken. De open keuken, grote ramen, ruime bar en vriendelijke bediening dragen bij aan de gezellige en informele sfeer van dit intieme restaurant. Tip: kom wat vroeger op de avond langs voor een gezellig ‘High Wine’, voor €35 of €45 p.p.
Google Maps: Eerste van der Helststraat 50

Wijnbar Amsterdam, wijnwinkel Amsterdam, Amsterdamse wijnjaren, hotspots Amsterdam, Wijn Spijs, Wine tour Amsterdam, drink Wine, witte wijn, rode wijn, wijnspots, Girls Who Drink Wine, vind hier een wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam. Van West naar Oost, langs 8 gezellige wijnbarretjes. Je doet er ongeveer 2,5 uur over, dus naast het feit dat je door prachtig Amsterdam loopt, verbrand je die wijntjes je gelijk weer (deels). Win win! De leukste wijnbarren van Amsterdam

GlouGlou 

Op de wijnkaart van dit charmante, Frans-achtige wijnbarretje in hartje De Pijp vind je uitsluitend vins naturels: wijnen die puur van druiven gemaakt zijn, waar dus geen kunstmatige pesticiden of andere (chemische) toevoegsels in zitten. Naast deze natuurlijke wijnen, serveert GlouGlou smaakvolle hapjes, die je aan de bar of tussen de planten en bloemen op het drukke terras kunt nuttigen. GlouGlou is een ‘Bar&Shop’. Dus drink je de vine naturel liever thuis op de bank, dan is dit geen probleem!
Google Maps: Tweede van der Helststraat 3

Bar Centraal

Deze wijnbar met ruim terras is het ‘broertje’, of nee -‘de broer’- van bovengenoemde GlouGlou. Knoop deze spot maar goed in de oren dus, want de twee mannen van de bekende wijnbar in de Pijp weten heel goed hoe het werkt in de wijnwereld! En deze spot past prima in de wandelroute want het is, met een uitgebreide dinerkaart, absoluut geen copy cat van GlouGlou! Daar ‘moet’ je het doen met een heerlijke Vins naturel en borrelplank, terwijl je bij Bar Centraal terecht kun voor een complete maaltijd. Uiteraard serveren ze hier ook de oh zo fijne componenten die Glouglou zo top maakt; ze schenken natuurlijke wijnen. Alle onnatuurlijke poespas blijft dus zoveel mogelijk uit de buurt!

De leukste wijnbarren van Amsterdam

Van deze wijnfilms op Netflix krijg je dorst!

Alex+Pinard

Deze wijnbar in Amsterdam Oost maakt de beste wijnen toegankelijk. Wat dat inhoudt? Ze schenken betaalbare wijn van hoge kwaliteit. Bij Alex+Pinard kun je lekker onderuit zakken om van wijntjes te genieten, maar voor wie daarnaast wat wilt eten, zit je hier ook goed. Het interieur van Alex + Pinard straalt een comfortabele sfeer uit. Met een halfopen keuken en hoge, witte plafonds krijgt de term ‘interior goals’ een ware betekenis. Het grote terras ligt aan de Dappermarkt, waar je heerlijk slenterende mensen kunt bekijken. Het mediterrane vakantiegevoel dat je hier krijgt nodigt je uit om tot in de late uurtjes te blijven hangen. Ps. Bekijk hun prachtige website, goals!
Google Maps: Dapperstraat 10

Wij interviewden eigenaresse van Alex+Pinard. Kom meer te weten over onderneemster Sanna Burggraaf!

Blend Coffee & Wine

Bij deze koffie- en wijnbar ben je de hele dag welkom. Je raadt het wel; voor zowel koffie als wijn. La Dolce Vita beleef je namelijk niet alleen met Italiaanse koffie, maar ze verrassen je ook graag met hun grote keuze aan wereldse wijnen. Welgeteld 120 soorten, waarvan er 20 per glas geschonken worden. Hier kom je samen om te lachen, te vertellen, te discuteren en te genieten van de lokale specialiteiten. Je kunt hier tevens op je gemak genieten van een klein hapje, een volledig ontbijt, een uitgebreide lunch en/of een diner. Voor wie geen tijd heeft om te blijven, pakken ze graag van alles in. Want een heerlijke lunch of smaakvol diner kan ook voor onderweg!
Google Maps: Oostpoort Oranje-Vrijstaatplein 40

Wijnbar Amsterdam, wijnwinkel Amsterdam, Amsterdamse wijnjaren, hotspots Amsterdam, Wijn Spijs, Wine tour Amsterdam, drink Wine, witte wijn, rode wijn, wijnspots, Girls Who Drink Wine, vind hier een wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam. Van West naar Oost, langs 8 gezellige wijnbarretjes. Je doet er ongeveer 2,5 uur over, dus naast het feit dat je door prachtig Amsterdam loopt, verbrand je die wijntjes je gelijk weer (deels). Win win!

De leukste wijnbarren van Amsterdam

Thirty5ive Wine & Food

Bij deze wine & food bar worden oude en nieuwe werelden samengesmolten. Anders dan bij vele restaurants, is de wijn hier het uitgangspunt. Inderdaad, de gerechten worden samengesteld rondom onze geweldige wijnen, in plaats van andersom. Sommelier Simo heeft iedere wijn op de kaart persoonlijk geselecteerd; van zijn favoriete blanc de blanc champagne tot de Cabernet uit Marokko. De wijnkaart verandert ieder seizoen, dus bij Thirty5ive pluk je wat dat betreft écht de dag. Ik heb er nog nooit gegeten, maar als ik ‘men’ moet geloven is een bezoek aan deze wijn & food bar een feestje. Een biologisch verantwoord feestje. Want op de verfijnde kaart zie je veel ingrediënten terug die rechtstreeks van de boerderij komen. Er staan bijvoorbeeld scharrel- en biologisch rundvlees en duurzame vis op het menu. Klinkt wel goed hé?!
Google Maps: Javaplein 35

Ben jij een wijnliefhebber? Nodig snel je vriendinnen, je moeder, tante of je levenslustige oma uit voor een gezellige middag. Deze wijnwandeling langs de leukste wijnbarren van Amsterdam is echt iets voor jullie! Mist er een te gekke wijnbar in dit lijstje? Let me know via kiki@girlswhomagazine.nl!

Wij mogen 25 x 2 kaarten weggeven voor het Amsterdam Wine Festival! Volg ons op Instagram, reageer onder onze wijnvideo met wie je hier naartoe wilt en maak kans!

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.Gerelateerde artikelen