&

‘IK HEB EIGENLIJK NOOIT VOOR EEN BAAS GEWERKT’ | Drankje met… Founder Bloggers at Work, Dianne

Het is zondag. Tijd voor een interview met een inspirerende onderneemster dus! Ooit werkte Dianne Meijer voor Supertrash girlboss Olcay, nu is ze trotse eigenaar van Influencer Marketing Agency Bloggers at Work. Ze geeft Masterclasses en coacht bloggers & ondernemers voor het vinden van goede matches. Zelfs hier houdt haar succes lang niet op en ze geeft ons nuttige tips voor een succesvolle carrière! 

Dianne, op welk moment wist je zeker: ik ga deze onderneming opzetten!

Mijn familie bestaat voor het grootste deel uit ondernemers, dus ik denk dat het in de genen al kriebelt. Zo heb ik eigenlijk nooit voor een baas gewerkt. Tijdens mijn schooltijd had ik al meer oog voor werken dan voor mijn studie. Ik had een modeblog en bezocht daarvoor verschillende beurzen en events om inspiratie op te doen. Tijdens de jaarlijkse Modefabriek kwam ik terecht bij ELLE waar ik als doorpasmodel ging werken. Ik dacht meteen, als ik dit voor één bedrijf kan doen, waarom niet voor meer? De volgende Modefabriek editie was in aantocht en ik besloot de stands af te gaan van merken die ik interessant vond. Ik vertelde iedereen dat ik ervaren (doorpas)model was. Echt ervaren was ik nog niet, maar mijn motto was Fake it till you make it! Dit slaagde en werd uiteindelijk mijn eerste bedrijf.

”Ik ben niet zo van het halve werk, dus doe iets goed
of stop ermee”
Dianne – Founder Bloggers at Work

Drankje met.. Founder Bloggers At Work Dianne

Door dit motte kwam ik onder andere bij Supertrash terecht waar ik de ultieme power girlboss Olcay ontmoette. Zij is wel echt het voorbeeld van een killer vrouwelijke ondernemer, ik heb veel inspiratie uit haar gehaald.

Na 3 jaar voor Supertrash en andere grote merken te hebben gewerkt (Patrizia Pepe, Aaiko, ELLE, Jacky Luxury, French Connection) had ik het wel een beetje gezien en vond ik dat ik een keuze moest maken of ik nog volledig voor mijn blog en bedrijf wilde gaan. Ik ben niet zo van het halve werk, dus doe iets goed of stop ermee. Hoewel mijn passie voor mode niet verdwenen was, zag ik grote kansen aan de andere kant: de hele opkomende business rondom bloggers. Geld verdienen als blogger was toen nog heel nieuw en ik besloot me hierin te gaan verdiepen en ervaring op te gaan doen bij een Influencer Agency. En dit was leuk! Ik kon hier zowel mijn creativiteit als commerciële skills in campagnes kwijt en zag al snel dat deze markt kennis miste waarop ik nog geen paar maanden later voor mezelf begon. Bloggers at Work was geboren!

Deze 5 gratis Girlboss Podcasts zijn geven de
motivatie die jij nodig hebt!

Kun je ons nog iets meer vertellen over
Bloggers at Work?

Bloggers at Work is een geen standaard Influencers agency. Vanuit de signalen in de markt merkte ik dat er aan beide kanten (bij bloggers/influencers en bij bedrijven) veel kennis miste. De kwaliteit van de blogs en de influencers is enorm belangrijk bij een goede match en daarbij kijken we echt niet meer alleen naar cijfers. Voor veel bedrijven en influencers is dit een andere manier van denken. Bedrijven willen bereik en influencers willen interessante én relevante content op hun kanalen laten zien, zonder te commercieel over te komen (want daar hebben de meeste volgers een hekel aan). Om tegen te gaan dat influencers een plat advertentiemiddel worden en de waarde van influencers hoog te houden moet je dus aan beide kanten de markt opleiden. En dat is precies wat we doen.

‘We organiseren Masterclasses voor zowel bedrijven, bloggers als influencers”
Dianne – Founder Bloggers At Work

Drankje met.. Founder Bloggers At Work Dianne

Vanuit deze gedachte staat bij ons de Academy centraal. Hieronder vallen de Masterclasses die we organiseren voor bedrijven en bloggers / influencers, de maandelijkse Coaching van bloggers en ondernemers en de Adviestrajecten onder. We willen de markt op grote schaal kunnen bedienen met enerzijds de Masterclasses en anderzijds richting het 3e kwartaal van dit jaar (SPOILER ALERT!) ook met een Online Programma!

Naast die grote schaal krijg ik ook ontzettend veel energie van gesprekken met passievolle bloggers en ondernemers. En omdat we zoveel vragen kregen over hoe je een blog of business succesvol maakt, coach ik nu ook bloggers & ondernemers 1-op-1. Fantastisch om te zien hoe snel ze groeien en uit hun comfortzone dromen werkelijkheid worden!

Wat vond je in het begin de allergrootste uitdaging en hoe heb je dit getackeld?

In het begin vond ik het een uitdaging om mijn tijd efficiënt in te delen. Koffie afspraken is zo’n voorbeeld hiervan. Hier ben ik veel strikter in geworden. Bij iedere afspraak weeg ik af hoe belangrijk het is om diegene in persoon te ontmoeten. Natuurlijk drink ik graag een kop koffie met nieuwe klanten of interessante partijen, om een concreet plan door te spreken en even kennis te maken. Maar oriënterende gesprekken doe ik, tenzij het een grote klant betreft, bijna altijd telefonisch.

Hiernaast communiceer ik ook altijd tot hoelaat ik voor een afspraak de tijd heb, dit zorgt ervoor dat het gesprek on point blijft en we niet snel in onbelangrijke randzaken verdwalen. Tijd is goud!

En wat vind je het leukst aan een eigen onderneming?

Vrijheid! Klinkt heel standaard, maar voor mij is het zoveel waard. Veel bedrijven denken zo ouderwets en denken dat van 9-5 op kantoor zitten het verschil gaat maken. Nou, hell no! Juist die vrijheid om alles in te delen zoals het beste past, is zo belangrijk. Natuurlijk is regelmaat belangrijk, maar hier zit nog heel veel speling.

Daarnaast ben ik onwijs dankbaar dat ik elke dag met mijn ideeën en dromen aan de slag kan gaan. Ik heb nogal een sterke eigen visie en heb 100% het geloof dat je dit ook nodig hebt om van je bedrijf een succes te maken.

Drankje met.. Founder Bloggers At Work Dianne

Hoe ziet jouw week er ongeveer uit?

Omdat ik niet geloof in een 9-5 werk mentaliteit, werk ik eigenlijk bijna elke dag. Voor iedereen werkt dat natuurlijk iets anders, maar soms heeft je bedrijf even extra power nodig. Ik luister hierin heel erg naar m’n gevoel. Als ik de inspiratie voel en in een fijne flow zit onderbreek ik dit liever niet. Op het moment dat je dit voelt moet je gewoon gaan. Er zijn namelijk ook weer momenten dat je even niet in die flow zit en dan is het tijd voor wat meer ontspanning.

Oke, terug naar mijn week. In het weekend bedenk ik meestal wat aankomende week erg belangrijk is en hoe ik mijn week ga indelen. Elke ochtend start ik met een cappuccino soja en ontbijt aan mijn eettafel en bekijk ik m’n planning voor die dag. Ik plan mijn Coachings calls voor bloggers & ondernemers vaak ’s ochtends, omdat ik daar zoveel energie van krijg dat ik daarna in die energie flow m’n belangrijkste taken voor die dag afrond. Na 14 uur heb ik dan mijn afspraken buiten de deur. Op donderdag maak ik vanaf een uur of 18 graag tijd voor de wekelijkse borrel met collega’s van kantoor.

‘Remind jezelf elke dag aan je droom en je einddoel’
Dianne – Founder Bloggers At Work

Hoe motiveer jij jezelf om elke dag weer hard aan het werk te gaan?

Opzich heb ik hier weinig voor nodig. Ik vind mijn werk het allerleukste wat er is en als de weken geen dagen kenden was ik altijd aan het werk. Mijn tip; zorg voor enige tijdsdruk en remind jezelf elke dag aan je droom en je einddoel. Dit is waar je het voor doet! Met tijdsdruk doel ik overigens niet op een te strak tijdschema, maar zorg wel dat je jezelf deadlines geeft voor bepaalde nieuwe ideeën of initiatieven die je wil uitwerken. Anders blijven ze liggen.

Nu ik ouder word, merk ik dat ik naast mijn werk ook de droom heb om een gezin te stichten en moeder te worden. Voordat ik hieraan begin wil ik mijn bedrijf bloeiende hebben, en dit zorgt wel voor die lichte tijdsdruk. Maar ik zal altijd blijven werken hoor, uitdaging maakt mij een gelukkiger mens.

Drankje met.. Founder Bloggers At Work Dianne

En hoe kom je vervolgens dan tot rust?

In mijn werk ben ik vaak strategisch bezig, waar ik veel focus voor nodig heb. Om die frisse focus te houden, probeer ik het weekend meestal vrij te plannen. Nu lukt dit lang niet altijd, maar ik doe er wel mijn best voor om hier alleen sociale afspraken in te plannen. Ik ben een erg sociaal persoon en omring me graag met vriendinnen en familie. Dat trekt me altijd goed uit mijn werkritme. Hierdoor heb ik op maandag weer mega zin om aan de slag te gaan.

Ohja en niet te vergeten, yoga! Het houdt me in balans en me helpt om alles helder te blijven zien.

‘Als je iets écht wil, dan is het geen kwestie van lullen maar poetsen!’
Dianne – Founder Bloggers At Work

Heb je nog tips voor (startende) onderneemsters zoals wij?

Als je het niet al gedaan hebt; start met de vraag waarom je doet wat je doet of wat je gaat doen. Ben je er 100% van overtuigd dat je dit wil, dan is het een kwestie van niet lullen maar poetsen. Gewoon aan de gang gaan dus! Ik heb een hekel aan mensen die een bedrijf willen starten en een eeuwigheid doen over het juiste plan maken en praten over hun plannen. Praten gaat je geen succesvol bedrijf opleveren. Verdiep je in de markt, bekijk de opties en bedenk je waarin jij een verschil kan maken. Vanaf daar; Just do!

Als je niet op kantoor zit, in welk café of in welke hotspot zit je dan graag te werken?

Omdat ik best snel op iets uitgekeken ben, wissel ik ook regelmatig van werkplek. Dit heb ik echt nodig en geeft me meer energie en nieuwe inspiratie. Ik woon in Haarlem dus bezoek daar meestal mijn grote favoriet Native’. Als redelijke ‘koffie addict’ moet ik ’s ochtends echt een goede kop koffie hebben om mijn dag optimaal te starten.

Op deze terrassen in Amsterdam West kun je
heerlijk dineren!

En uit nieuwsgierigheid: Waar kun je volgens jou het best dineren en gezellig borrelen in Amsterdam?

Wil je goed uit eten? Dan ben ik erg fan van Morgan & Mees en Cafe Panache. Voor een avondje borrelen (en ook wel voor eten) is The Lobby / Hotel V erg leuk als fancy place.

Yeah, we hebben ons portie motivatie wel weer gehad. Wát een inspirerende vrouw is Dianne! Wil jij meer weten over infuencers voor je bedrijf of ! opzetten van en blog of business? Dan kun je contact opnemen met dianne@bloggers-at-work.com!

 

CategoriesDrankje met