G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 19, 20 EN 21 APRIL

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do Amsterdam - wat te doen met Pasen in Amsterdam - Paastips 2019 - Brunchen met Pasen in Amstedam

Dit weekend staat niet alleen in het teken van Pasen. Ook vieren we de opening van een nieuw culinair pand en zijn er verschillende toffe markten te bezoeken. Het wordt lekker weer, dus tijd om erop uit te gaan! Dit zijn onze Weekend Tips Amsterdam van 19, 20 en 21 april!

Opening The Good Department – het hele weekend, Magna Plaza

Vanaf woensdag 17 april blaast foodhal The Food Department officieel nieuw – culinair – leven in het Magna Plaza aan de Dam. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. Even divers als de hoofdstad zelf. En voor Girls Who Eat een leuke inside-tip: op de volgende tijdstippen kun je langswippen voor een gratis tasting:

Vrijdag 19 april 17:00 uur – 19:00 uur
Zaterdag 20 april 16:00 uur – 18:00 uur
Zondag 21 april 16:00 uur – 18:00 uur

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do AmsterdamWeekend Guide Amstedam // Weekend Tips April // Uitjes in Amstedam dit weekend

TULIP Tasting – t/m 20 april, Tijger & de Vis

Om tulpenbollen goed te laten groeien, worden de bloemen elk voorjaar gekopt. Maar die heerlijke jonge blaadjes – van Huiberts biologische bloembollen – worden gelukkig niet weggegooid. In plaats daarvan zet Tijger & de Vi ze op de kaart! De blaadjes zijn verwerkt in verschillende gerechten met o.a. duurzaam gekweekte Dutch Yellow Tail, Zeeuwse oesters, Hollandse garnalen en Veld tulpenwodka in de hoofdrol. De tulpenblaadjes zijn er alleen deze week, dus alleen dit weekend kun je ze  proeven!

Oesters voor €1 slurp je op deze gezellige plekken in Amsterdam >

Uitbundig brunchen – maandag 22 april, BAUT

Leuk nieuws! Op tweede paasdag opent BAUT de deuren van haar inmiddels 6e pop-up locatie, de Magdalena Kapel, voor een uitbundige paaslunch. De Kapel aan de Spaarndammerstraat is al een tijdje het huis van BAUT, en wij zijn fan! Met Pasen openen zij bij uitzondering de deuren voor dit religieuze feest. Denk Eggs Benedics, Caesar salad, steak tartaar, bouillabaisse en ceviche, maar dan als shared lunch voor maar €27 per persoon.

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do Amsterdam - wat te doen met Pasen in Amsterdam - Paastips 2019 - Brunchen met Pasen in AmstedamWeekend Tips April // Paastips Amsterdam // brunchen met Pasen

Meer dingen om te doen in Amsterdam dit weekend >

Eggshibition – zaterdag 10 t/m maandag 22 april, Rutger Brandt Gallery 

Brouwerij ’t IJ legt niet vaak de link tussen ’t IJ en een eitje, maar deze Pasen maken ze een mooie uitzondering. Ze kochten 30 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars uit Amsterdam, maar ook uit de rest van het land om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. Je kunt ze dit weekend allemaal bewonderen in de Rutger Brandt Gallery!

12 x tips doen met Pasen dit weekend in Amsterdam >

Aprilfeesten – t/m 28 april, Nieuwmarkt

Het leukste, niet-bewaarde geheim van Amsterdam keert dit weekend voor de 32ste keer terug. Wat het inhoudt? 9 dagen lang los gaan op de Nieuwmarkt, maar ook de leuke buurt ontdekken door middel van allerlei leuke activiteiten. Er is uiteraard ook eten aanwezig, top!

Signatuurgerecht bij MOER – tot 10 juni, restaurant MOER

Restaurant MOER daagde SVH Meesterkok en Michelinsterrenchef Dennis Kuipers uit om zijn signatuur gerecht volledig biologisch te ontwikkelen. Wij mochten het bijzondere gerecht al proeven, en het leuke is: deze zal nog tot 10 juni in het 6-gangen menu geserveerd worden.

Het vijfde gerecht in het 6-gangen Chef’s Menu is de komende twee maanden het signatuurgerecht van Dennis Kuipers, de Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend. De andere gerechten in het menu van MOER’s eigen Chef Dirk Mooren sluiten hier op aan, waardoor er een unieke culinaire ervaring ontstaat.

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do Amsterdam - wat te doen met Pasen in Amsterdam - Paastips 2019 - Brunchen met Pasen in AmstedamWeekend Tips Amsterdam // Wat te doen in Amstedam dit weekend // Culinaire tips April

Ruigmarkt – zaterdag 20 en zondag 21 april, Ruigoord

Zonder enige twijfel de moeite waard om te bezoeken: de Ruigmarkt. Eens in de zoveel tijd wordt dit hippie dorp omgetoverd tot een markt waarop leuke workshops te volgen zijn, lekker gegeten kan worden en leuke aankopen gedaan kunnen worden. Wie zien we daar?

MEER DINGEN OM TE DOEN IN AMSTERDAM DIT WEEKEND:

De gi-ga-grote Culinaire Kalender: alle food festivals op een rijtje >
De mooiste plekken voor een Picknick in Nederland >
De meest spaakmakende horecatoiletten >
10 x speciaalbier drinken in Amsterdam >
De 7 gezelligste karaoke barren van Amsterdam >
Vis eten doe je in deze fijne restaurants >
De beste pizza van Amsterdam eet je op deze plekken >

Dit waren weer de Weekend Tips Amsterdam van 19, 20 en 21 april 2019. Levensgenieters, welke dingen om te doen in Amsterdam zet jij op je planning voor de komende dagen?

[wdi_feed id=”1″]

 

CategoriesWeekend tips