E

EEN FIJNE BOODSCHAP: DE MEEST SPRAAKMAKENDE HORECATOILETTEN

bijzondere toiletten Amsterdam // spraakmakende wc's in Nederland // fijna horecatoiletten

Menig mens heeft nachtmerries overgehouden aan toiletbezoeken in horecazaken. Van volgepiste brillen tot remsporen en overspoelde toiletten. Hé bah! Maar het kan ook anders. Sterker nog, compleet tegenovergesteld. Af en toe laat een toiletbezoek een echte indruk achter en je etentje, mede door ‘het kleinste kamertje’, wordt een bijzondere restaurantavond.

Een bijzonder en fijn toilet wordt vaak het visitekaartje van een (horeca-)bedrijf genoemd. Van verwarmde brillen tot cabaretshows en universa aan lichtjes. Voor welk toilet loop jij een blokje om?

Grappen en grollen – Pesca

Luisteren naar een cabaretshow terwijl je een grote boodschap doet? Dat kan! Op de toiletten van Pesca. Daar komen allemaal grappen van bekende cabaretiers uit de speakers. En dat is mooi, want in plaats van vieze toiletgeluiden hoor je hier hooguit wat gelach van je buren.

Een dansende DJ – The Harbour Club

Toegegeven, The Harbour Club is wat posh. Binnenlopen over de rode loper, chique geklede gasten – evenals de bediening. Even wennen, als je meer een eten-aan-de-bar-type bent. Maar hallo ’s ff. Een belevenis creëren voor hun gasten, dat kan deze zaak als geen ander. Niet alleen in het restaurant zelf, maar zo ook in de toiletten. Daar staat namelijk een DJ heel casual deuntjes te draaien achter de DJ-tafel, terwijl jij aan het toiletteren bent.

Zelf een spraakmakende wc? Doe hier je inspiratie op >

Uitzicht op de Bajes – Juniper & Kin

Voor iedereen die het Sex and The City-gevoel naar boven wil halen: bezoek rooftop bar ‘Juniper & Kin’. Verfijnde cocktails, achtergrondmuziek én uitzicht over alle kanten van Amsterdam. Vergeet ook vooral je telefoon niet mee te nemen op het toilet, want daar staat een prachtig uitzicht over de Bajes op je te wachten.

7 x De meest Instagrammable hotels wereldwijd >

Een Gouden sprookje – Restaurant Willems

Je verwacht het totaal niet van deze chique zaak op de Willemsparkweg, waar het nette volk uit Zuid geniet van hun verfijnde bordjes. Maar zodra je de trap afloopt voor een toiletbezoek, kom je in een compleet gouden toilet terecht. Dat maakt jouw horecabezoek een stuk meer glamoureus.

Bijzondere toiletten // Gouden toilet restaurant Willems // horeca toiletten

Een piemel van monsterformaat – Club NYX

Je weet wel, het danspaleis voor homo’s (iedereen met welke seksuele voorkeur dan ook is welkom) op de Reguliersdwarsstraat. Een te gekke club met drie verdiepingen en een noemenswaardig toilet. Nou, eigenlijk is vooral de wasbak hetgeen dat opvalt. Misschien wel zonder dat je het doorhebt, was je je handen in een piemel van monsterformaat en uit de ballen knallen de de deuntjes van de DJ.

Een Japans toiletbezoek – Duke of Tokyo

Japan staat bekend als karaoke-universum én innovatieve foefjes op het toilet. Ook bij Duke of Tokyo willen ze hun gasten op elk vlak verbazen, en daar hoort het toilet bij. Een knopje indrukken zodat je wc geluid maakt om een scheet te camoufleren terwijl je in een glitter regenboog zit, wat wil een mens nog meer?

Een universum aan lichtjes – Hotel W Amsterdam

Thé place to pee is toch wel het toilet in hotel W Amsterdam. In ieder geval volgens de jury van ‘het mooiste toilet van Nederland’. Yes, ze bestaan. Het W won in 2018 de befaamde prijs. Want hier slaap je niet alleen in luxe, ook plassen en poepen doe je op niveau. De jury keek verder dan een schone bril en prijst het bijzondere toilet om de uitzonderlijke combinatie van design, beleving, overzicht en hygiëne. Het zou zelfs ‘een ware belevenis’ zijn. 

bijzondere toiletten Amsterdam // spraakmakende wc's in Nederland // fijna horecatoiletten.
Spraakmakende toiletten // bijzondere wc’s in horeca // Foto via 123toilet.nl

Een verwarmde bril – Vattenramen

Bij de ingang begint de Japanse ervaring van het Ramen restaurant al. Van Hello Kitty tot Japanse lampions, aan allerlei culturele elementen is gedacht. En zo ook bij de dames- en herentoiletten, die beide uitgerust zijn met twee douchewc’s voor een frisse bibs. Naast het reinigen met warm water worden je billen verward door de bril. Deze comfort en hygiëne zijn Japanners nu eenmaal gewend.

Meer ramenrestaurants in Amsterdam >

Een lesje Italiaans – Renato’s Osteria

Het kleine, romantische plein in de Amsterdamse Pijp is waar Renato’s Pizzeria & Renato’s Osteria al jaren een begrip zijn. Het is alsof je in Italië aankomt als je dit restaurant binnenkomt. Italianen ’thuis’ laten voelen, dat doen ze hier het beste. Zo ook op de toiletten, waar je een supersnelle audiocursus Italiaans kan volgen op het toilet. Lekker multifunctioneel!

Mysterieus verhaal – Vandal

Bij Vandal in Rotterdam draait alles om beleving. Zo ontvang je na het plaatsen van je reservering een persoonlijke code waarmee je de deur van Vandal opent. Misschien wel net zo bijzonder is het spraakmakende, gemende toilet: mysterieus, maar heel mooi. Bij zijn is meemaken!

bijzondere toiletten Amsterdam // spraakmakende wc's in Nederland // fijna horecatoiletten
Bijzondere toiletten // Horeca toiletten // Foto via Vandal Rotterdam

Een koninklijk bezoek – Fred

Het toilet is bij Fred in Rotterdam duidelijk niet het sluitstuk van de begroting geweest. Een plasje met veel plezier, daar hebben ze met dit verlengstuk van het restaurant echt voor gezorgd. De ruimte voor de mannen doet denken aan een ouderwetse bibliotheek. De ruimte voor de dames is licht, luchtig en heeft heel veel spiegels.

Street Art bij de pisbak – De Bajes

Restaurant De Bajes aan de Utrechtsestraat/Rembrandtplein in Amsterdam is het allereerste Street Art restaurant van Europa. ‘s Werelds meest bekende straatartiesten hebben hun imposante muren gebruikt als hun canvas. Zo ook in de toiletten. Maar je hoeft niet getalenteerd te zijn om een tekening achter te laten in de toiletten, ook Girls Who Magazine mocht hun signature neerzetten op het toilet!

Meer restauranttips vind je hier >

Bij bovengenoemde horecatoiletten is een plasbezoek nét even wat leuker. Voor welke wc loop jij een blokje om?

VOLG ONS OP INSTAGRAM!

CategoriesFijne Foodspots