E

EEN ROUTE LANGS DE 7 LEUKSTE KARAOKEBARS VAN AMSTERDAM

De vrijdagmiddagborrel is vroeg afgelopen maar je wilt nog lang niet naar huis. Wat nu? Wij hebben een plan voor je! Jij, je overgebleven collega’s en aangehaakte vriendinnen gaan de karaokebars onveilig maken! Zonder goudenkeeltje of songtekstkennis, maar mét een portie lef kom je de karaokeavond wel door. Niet alleen zochten we de leukste meeblèrkroegen voor je uit, we maakten er een handige route van! 

Vroegah werd je misschien nog scheef aangekeken als je weer eens die microfoon pakte en kippenvel bezorgde bij het publiek. Anno nu hoef je je gelukkig niet meer te schamen voor jouw karaokeliefde. You don’t need the skills, you just need the nerves (en wat drank helpt daarbij). In deze route langs de leukste karaokebars van Amsterdam kun je ongegeneerd zingen én drinken! Fietsend doe je er 30 minuten over, lopend anderhalf uur.

Bar Karakter

Onze vrijdagiddagkaraokeroute begint op de Clercqstraat, waar bar Karakter de microfoons voor je heeft klaargezet. In de private rooms (klinkt spannend, is het ook) vind je een eigen bar waar je met maximaal 20 nachtegaaltjes de kamer af kan breken. Figuurlijk natuurlijk, je kunt er lekker schaamteloos zingen. Deze karaokekamer kun je voor 3 tot 5,5 uur huren en dat klinkt misschien lang, maar met keuze uit 2000 nummers uit alle mogelijk denkbare genres en jaren ben je wel even zoet. Meezingen op hitjes in de gezellige bar mag overigens ook, op eigen risico dan wel!
Google Maps: De Clercqstraat 75 H

Chin Chin Club

Club? Huh? We hadden het toch over karaokebarren? Yes, maar Chin Chin Club has got it all. Je kunt er dineren, dansen, cocktails drinken en wel ja – karaokezingen. Joy, Tan, Kaihan, Oscar en Danny – mannen achter – Chin Chin Club zijn helemaal gespecialiseerd in deze gezellige elementen. Cocktails zijn ook echt serious business voor de mannen. Om die reden vind je dus niet één of twee, maar DRIE bars waar je cocktails kunt drinken. Maar dat niet alleen, je kunt de privékaraoke kamers huren en schaamteloos meezingen. Dus als jij zo’n ik-onthoud-iedere-songtekst-maar-zingen-kan-ik-niet-type bent dan zijn deze kamers in de Chin Chin helemaal jouw ding!
Google Maps: Rozengracht 133

Bron: Chin Chin Club. Een route langs de 7 leukste karaokebars van Amsterdam

Café Lange Leo

Deze gezellige kroeg op het spui wordt gerund door -wie denk je- Leo. Deze vrolijke meneer houdt van Amsterdam, Ajax & Karaoke en dit zie je maar al te goed terug in het café. Een Ajax-wedstrijd? Hup, op de beamer. Karaoke? Yes, op de speciale karaoke-avonden die velen aantrekt. Op deze avonden kan er van 20.30 – 02.30 uur keihard meegezongen worden. En wat ook fijn is aan de kroeg van Leo? De Amsterdamse gezelligheid. Geen poespas. Gewoon genieten!
Google Maps: Spuistraat 326A

Ginger Amsterdam

Hier kun je, net als bij Chin Chin & Karakter, karaokezingen zoals de Japanners dat doen: privé. Ginger heeft drie afgesloten karaokeruimtes, waar je met maximaal 24 singstarts je zangfeestje bouwt. Geen lallende kroegtijgers die door jouw nummer schreeuwen en geen urenlange wachtrij voordat jouw aangevraagde nummertje voorbijkomt. Het huren van zo’n karaokeruimte kost dus niks, als de rekening boven de €250 uitkomt, maar dat komt valt wel goed met z’n allen op vrijdagavond, In diezelfde ruimte kun je trouwens ook ­dineren!
Google Maps: Ferdinand Bolstraat 13-15

Bron: Bar Karakter. Een route langs de 7 leukste karaokebars van Amsterdam

Vind hier een nostalgische route langs de 8 oudste kroegen van Amsterdam!

Lellebel

Bij Lellebel op de Utrechtsestraat is het iedere avond van de week feest, daar zorgen de dames in de dragshowbar wel voor! Zelf bestijgen zij namelijk ook graag het ­podium, maar op dinsdagavond delen ze het karaokepodium met iedereen die het aandurft, tijdens Lellebels Global Karaoke Night. Op deze avond zing je samen met de Lellebels sterren als Tiffanie Deelight en Sugi ­Riharsjah Soerjanto. Nederlandst- en Engelstalige hits komen voorbij, maar er kan ook gezongen worden in het ­Arabisch of Indonesisch. Dat is nog eens een keer wat anders. Beetje mee-playbacken terwijl andere het werk doenJ.
Google Maps: Utrechtsestraat 4

Jazzclub Casablanca

Café Casablanca  – Nederlands oudste – is sinds jaar en dag net zo bekend als karaokebar. Als je aan een Amsterdammer vraagt waar je moet karaoken (is dit een woord?) is café Casablanca op de Zeedijk het antwoord. En hoe toeristisch deze buurt ook is, binnen vind je hooguit Nederlandse toeristen die uit zijn in Amsterdam. Als er een band is, begint de karaoke gewoon wat later en maken de saxofoons plaats voor de ­karaoke-installatie en de schorre stemmen van stamgasten. Je hoeft niet lang te zoeken, want de vazingende mensen hoor je al van ver! Ik zeg: ga voor het karaoke-arrangement. Drankjes. bittergarnituur + karoake voor €20 pp!
Google Maps: Zeedijk 26E 

De vrijdagmiddagborrel is vroeg afgelopen maar je wilt nog lang niet naar huis. Wat nu? Wij hebben een plan voor je! Jij, je overgebleven collega’s en aangehaakte vriendinnen gaan de karaokebars onveilig maken! Zonder goudenkeeltje of songtekstkennis, maar mét een portie lef kom je de karaokeavond wel door. Niet alleen zochten we de leukste meeblèrkroegen voor je uit, we maakten er een handige route van! 
Een route langs de 7 leukste karaokebars van Amsterdam

The End

Duh. De karaokeroute langs de leukste karaokekroegen van Amsterdam eindigt heel gepast bij The End. Die naam heeft natuurlijk z’n reden: menig Amsterdammer rolt hier in de late uurtjes naar binnen. Want als alle andere kroegen sluiten kun je bij The End nog een afzakkertje drinken. Maar belangrijker: de karaoke-installatie staat altijd aan. Als het druk is, worden de microfoons en het podium gedeeld, en vaak zingt de hele zaak mee. Of ze de tekst nou kennen of niet (meer).
Google Maps: Nieuwebrugsteeg 32

Vind hier de Google Maps route van deze route langs de 7 leukste karaokebars van Amsterdam. De keuze is aan jullie; fietsen of lopen?