L

LUNCHEN, BRUNCHEN, DINEREN EN MEER TIPS VOOR PASEN 2019!

paasbrunch amsterdam - pasen amsterdam 2022 - pasen 2022 - paasbrunch in amserdam - pasen 2022 tips - pasen activiteiten amsterdam - paalbrunches amsterdam - pasen vieren 2022 - recepten paasbrunch - paaseieren versieren - pasen thuis vieren - paas tips thuis

In 2019 valt Pasen op zondag 21 en maandag 22 april. Een verlengstuk van je weekend dus, met nóg meer lekker eten en drinken. Maak je broeksknoop maar alvast los, want met onderstaande tips ben je verzekerd van een geslaagd paasweekend in Amsterdam. Hier vind je een aantal van de leukste ontbijt-, lunch- en brunch activiteiten met Pasen in Amsterdam in 2019.

14 x Coronaproof Activiteiten voor Pasen 2021 >


Pasen voor visliefhebbers – Café-restaurant Stork

Bij dit unieke visrestaurant in Amsterdam-Noord draait het allemaal om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldieren. Zo ook tijdens 1e en 2e paasdag, waar ze een speciale paasbrunch organiseren waar iedere visliefhebber hun geluk niet op kan. Het paasplateau bestaat onder andere uit gerookte zalm, rillette van makreel, salade Niçoise met Albacore tonijn en een garnalenkroket. Inclusief een (roer)eitje en brood, zoals het hoort.

En dat voor €19,50 en €12,50 voor de kleintjes – vinden wij niet veel geld. Liever a la carte bestellen? Geen enkel probleem. En extra mooi meegenomen: de kinderbioscoop is open, zodat jullie rustig van je paasbrunch kunnen genieten.
Reserveer je brunchtafel via www.restaurantstork.nl

Google Maps: Gedempt Hamerkanaal 201 | 1021KP Amsterdam

Wat te doen met Pasen - Pasen 2019 - tips met pasen - tips Pasen Nederland 2019 - brunchen met Pasen - lunchen met Pasen - kaasbox bestellen - kaasplankje met Pasen - wat te doen met Pasen - restaurant StorkWat te doen met Pasen – Pasen 2019 – tips met pasen – tips Pasen Nederland 2019 – brunchen met Pasen

Meer tips in Amsterdam dit weekend >

Paas-eitjes & Paas-IJtjes zoeken op de Ceuvel!

Wie Café de Ceuvel kent, weet dat ze er met Pasen een feest van maken. Net als ieder jaar worden er allerlei paaseitjes verstopt voor de kids. Maar niet alleen de kinderen gaan op zoek, ook de volwassenen kunnen zich wagen aan een (speciale) paaszoektocht. Zij mogen op zoek naar flesjes PaasIJ van Brouwerij ’t IJ die natuurlijk gewoon opgedronken zullen worden.

Na de speurtochten is het tijd voor de paasbrunch. Eiersalade, aspergesoep, vers brood: alle Paasingrediënten zullen in huis zijn. Ook fijn is dat bijna alle groentes uit de Stadstuin komen, en zo niet, dan zijn ze in ieder geval biologisch.
Voor al dit leuks betalen de grote kinderen €21, en de kleintjes (tot 12 jaar) €8. Inclusief zoektocht, eten en voor de gelukkige vinders een IJ-biertje!

Google Maps: Korte Papaverweg 4 | 1032 KB Amsterdam

Wat te doen met Pasen - Pasen 2019 - tips met pasen - tips Pasen Nederland 2019 - brunchen met Pasen - lunchen met Pasen - kaasbox bestellen - kaasplankje met Pasen - wat te doen met PasenWat te doen met Pasen – Pasen 2019 – Pasen Amsterdam – tips Pasen Nederland 2019 – brunchen met Pasen – lunchen met Pasen

 Easter brunch bij ZUID

Eerste- en Tweede Paasdag opent ZUID vanaf 11:00 uur haar deuren voor het paasfeest.
En als we zeggen feest, dan bedoelen we natuurlijk voornamelijk op culunair gebeid. Denk Eggs Benedict, het beste broodje steak tartaar van Amsterdam of een volle driegangenlunch. Alle
ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke paasbrunch.

En niet te vergeten: de nodige alcoholische versnaperingen: Bloody Mary’s, Gin & Tonic’s of een goed glas bubbels. En mocht je om 15.00 uur nog steeds geen genoeg hebben van de gezelligheid? Blijf dan hangen voor de borrel want ZUID serveert met Pasen oesters voor 1 euro!

De lekkerste Kazen met Pasen van Kaas.nl

Mocht je gewoon lekker thuis blijven voor een paasbrunch met je familie, dan zijn kazen natuurlijk onmisbaar op tafel. Heel erg fijn dus, dat je op Kaas.nl een snel en makkelijk een speciale selectie van verse kazen voor Pasen kunt bestellen. De KaasBox wordt gratis en gekoeld bij jou thuis bezorgd, vóór Pasen.

En mocht je na voor of na Pasen nog meer trek hebben in bijzondere kaasjes? Dan ben je sowieso bij kaas.nl aan het juiste (web)adres. Daar beleef je de rijke wereld van kaas, die bijna geen grenzen kent. Van complete Hollandse kaasplanken tot dessertbordjes en een speciale vrijmibo kaasplank. Ze hebben ze in alle soorten en maten!

Bestel jouw KaasBox via deze link >

Wat te doen met Pasen - Pasen 2019 - tips met pasen - tips Pasen Nederland 2019 - brunchen met Pasen - lunchen met Pasen - kaasbox bestellen - kaasplankje met Pasen - wat te doen met PasenWat te doen met Pasen – Paastips 2019 – Brunchen met Pasen – Pasen 2019

Paasbrunch voor Jong & Oud bij het Rijk van de Keizer!

Misschien nog niet onder iedereen bekend: het Rijk van de Keizer is een creatieve evenementenlocatie in Amsterdam Nieuw-West, verscholen tussen de weilanden waar zo’n beetje alles kan. Waaronder brunchen op 2e Paasdag! Dit paasevent is ideaal voor ouders en hun kinderen, omdat er een speciaal kinderprogramma georganiseerd wordt. Terwijl de ouders genieten van een uitgebreide brunch met bubbels en verse sappen, komt Gypsy bandje Panville live spelen en lunchen de happy kiddo’s in de tussentijd met de speciale kindernanny!

Reserveren kan via info@hetrijkvandekeizer.nl

Google Maps: Joris van Den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam

Wat te doen met Pasen - Pasen 2019 - tips met pasen - tips Pasen Nederland 2019 - brunchen met Pasen - lunchen met Pasen - kaasbox bestellen - kaasplankje met Pasen - wat te doen met Pasen Wat te doen met Pasen – Paastips 2019 – Brunchen met Pasen – Pasen 2019

Pineapple Paascocktail: ons speciale recept voor Pasen >

Tipsy Easter bij Kanarie Club

Bij Kanarie Club kun je (met of zonder kids) losgaan boven in de hysterische ballenbak van de Poolbar. We zien er genoeg volwassenen in duiken, dus doe gerust mee. Daarna kun je uitpuffen aan de bar en de paasvariant op de Huismus bestellen. Deze huiscocktail heeft met Pasen een andere twist met de frisse ingrediënten: Yellow Chartreuse likeur en citroensap. Daarbij proef je ook het zoete van de crème de cacao, chocolade bitters en de kruidige cardamom.

Bottomless Easter Brunch bij PRESSROOM

Vorige jaar mochten wij tijdens Pasen al aanschuiven tijdens de bottomless brunch in het INK hotel en geloof ons: dat was feest! Ook dit jaar is het op 21 en 22 april weer tijd voor een speciale Paaseditie van hun fijne brunch.

Het Bottomless Brunch-pakket (€ 37 per persoon) bestaat uit een combinatie van zowel een hartige als een zoet gerecht, inclusief een cocktail én onbeperkt veel bubbels. Wij zeggen: breng je dag door met eten, niet koken – laat dat lekker aan deze fijne horecazaken over!

Oh, en weet je wat?! Wij mogen van PRESSROOM voor 2e Paasdag een Paasbrunch voor 2 personen verloten! Bekijk op ons Instagram account hoe je kunt winnen!

Niet gewonnen? Reserveren kan via deze link!
Google Maps: Nieuwezijds voorburgwal 67 | 1012 RE, Amsterdam

Wat te doen met Pasen - Pasen 2019 - tips met pasen - tips Pasen Nederland 2019 - brunchen met Pasen - lunchen met Pasen - kaasbox bestellen - kaasplankje met Pasen - wat te doen met Pasen - PRESSROOMWat te doen met Pasen – Pasen 2019 – tips met pasen – tips Pasen Nederland 2019 – brunchen met Pasen

Paasontbijt met uitzicht op netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Dat is de normale gang van zaken tijdens het paasontbijt in Artis op 1e en 2e paasdag. Tijdens het ontbijt verschijnt er allerlei lekkers op tafel, zoals luxe minibroodjes, biologisch beleg en Paasstollen.

Na het uitgebreidde ontbijt kun je een wandeling maken langs de bloeiende bollen in het park, en kunnen de kinderen op ontzekkingstocht om erachter te komen welke dieren en planten eieren leggen. Het ontbijt wordt geserveerd van 9.15 tot 11.00 uur en kost €37,50 (volwassenen), €29,50 (kinderen 3 t/m 9) Prijs voor leden – €17,50 (volwassenen), €12,50 (kinderen 3 t/m 9), inclusief entree tot het park!

Weekendmarkten

Een (paas)markt bezoeken is natuurlijk sowieso een goed idee! De meeste terugkerende Amsterdamse markten zijn ook tijdens het paasweekend geopend. Yes! Op deze gezellige markten vindt je alle benodigdheden voor je eigen paasbrunch, -diner, of met lekker weer misschien zelfs voor een picknick! De Albert Cuypmarkt, Ten Katemarkt en de Dappermarkt zijn open op vrijdag en zaterdag en de biologische markten op de Noordermarkt en de Nieuwmarkt zijn open op zaterdag.

Ook op de Museum Market op eerste paasdag kun je volop inkopen doen voor Pasen. Op deze fijne designersmarkt op het Museumplein scoor je niet alleen schilderijen, sieraden en mode, maar kun je ook genieten van eten & drinken, mee doen met workshops of luisteren naar live muziek. Daar houden wij van!

Een overzicht van alle foodfestivals in Nederland vind je hier >

Ga jij een weekendje weg met Pasen? Bekijk hier onze cityguides in Nederland >
..Of ga je naar het buitenland? Bekijk hier onze stedentips!

DIT VIND JIJ MISSCHIEN OOK WEL HANDIG…

CategoriesFijne Foodspots