5

5 x GEZELLIGE VISRESTAURANTS IN AMSTERDAM

Visrestaurant - Amsterdam - Pesca

Trek in vis? Wij hebben de lekkerste visrestaurants in Amsterdam in een lijstje onder elkaar gezet. De keuze is ook in de viswereld reuze, dus met dit handige lijstje maken we jouw Bourgondische leven net iets makkelijker.

1. Brut de Mer

Wat wij hier zo leuk vinden is 1: de locatie – Brut de Mer bevindt zich namelijk middenin de pijp op het Gerard Douplein en 2: de naam zegt het al… bij Brut de Mer serveren ze niets anders dan verse vis.

Als je binnenstapt komt de verse visgeur je al tegemoet. Je kunt hier van alles bestellen: fruit de mer, een mooie kreeftenbisque, gebakken gamba’s en kaviaar. Niets is hier te gek! Houd je van oesters? Dan kun je hier ook je geluk op. De dames en heren maken de oesters aan tafel open.

Google Maps: Gerard Douplein 8, 1072 VE Amsterdam

2. Pesca

Pesca bevindt zich op de Rozengracht. Dus was je van plan een avondje te gaan stappen in de Chin Chin, ga hier dan lekker eten van tevoren! Leuk, want dit visrestaurant wordt ook wel het vistheater of de vismarkt van Amsterdam genoemd.

Wat Pesca onderscheidt van andere visrestaurants in Amsterdam, of misschien wel van heel Nederland, is dat zij geen vast menu hebben, maar hun verkoop laten afhangen van de visvangst van die dag. Dit is natuurlijk dan ook helemaal seizoensgericht en dus ook altijd vers!

Google Maps: Rozengracht 133, 1016 LV Amsterdam

3. Bodon, La Grande Brasserie

In het Apollo Hotel in Amsterdam aan de andere kant van The Harbour club – waar je overigens ook elke zondag super goede sushi rolls kunt bestellen voor maar 15 euro – zit Bodon, La Grande Brasserie. Dit klassieke Franse restaurant is vorig jaar geopend en écht de moeite waard om een keer te bezoeken.

Als je het hotel binnenkomt en langs de Living Room loopt, ben je waarschijnlijk al meteen omver geblazen door het interieur. Goud, marmer, suède, een mega klimaatkast met de mooiste wijnen en hun bekende CRU-BAR.

Wij raden het zeker aan om lekker aan deze CRU-BAR (die vol ligt met vol verse vis) te zitten. Laat je een glas bubbels inschenken en kies je eigen vis uit. De koks bereiden vervolgens de door jou uitgezochte lekkernijen uit de zee à la minute.

Google Maps: Apollolaan 2, 1077 BA Amsterdam

Visrestaurants in Amsterdam // Vis eten in Amsterdam Zuid // Oesters eten Amsterdam

4. Mossel & Gin

Voor velen niet geheel onbekend maar Mossel & Gin verdient het gewoon om ook genoemd te worden in onze lijst met visrestaurants in Amsterdam. Dat je hier mosselen kunt eten dat spreekt natuurlijk voor zich, maar je eet ze hier op een compleet nieuwe manier.

Naast een klassiek mosselpannetje kun je ze ook bestellen met bijvoorbeeld verse truffel (we love it), op Thaise wijze en nog veel meer varianten. Een keer zin in wat anders dan wijn? Ook dan zit je hier goed. Ze serveren een ruim aanbod aan verschillende G&T’s. En nog even over het noemenswaardige interieur: lekker rauw en industrieel op een toplocatie in het Westerpark, vlakbij de Ton Ton Club.

Google Maps: Gosschalklaan 12, 1014 DC Amsterdam

Dit zijn de leukste spelletjescafés in Amsterdam >

5. The Seafood Bar

In 2012 opende de familie Visscher (goede naam ook) hun eerste filiaal van The Seafood Bar in Amsterdam. Bij één locatie hebben ze het niet gelaten. Dat de familie een enorme passie voor vis en mooie wijnen heeft is wel duidelijk.

Inmiddels hebben ze drie locaties in Amsterdam; op Het Spui, op de Ferdinand Bolstraat, op de Van Baerlestraat en een locatie in Utrecht op het Stationsplein. Genoeg opties dus om dit leuke concept eens te bezoeken. Spoiler…  ‘OESTER HAPPY HOUR’. Iedere dag kun je tussen 15:00 en 17:00 uur voor maar 1 euro verse oesters eten op de Ferdinand Bol. Voor de kenners: ‘Special la Jolie creuses #3’.

Meer oesters voor een prikkie vind je hier >

visrestaurants amsterdam - seafood bar
Visrestaurants in Amsterdam // Vis eten in Amsterdam Centrum // Vis eten Amsterdam
Google Maps: Spui 15, Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 32, Amsterdam
Van Baerlestraat 5, Amsterdam
Stationsplein 22, Utrecht

Mist er in dit lijstje nog een te gek visrestaurant in Amsterdam? Laat het ons vooral weten!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK…

CategoriesFijne Foodspots