9

9 x GEZELLIGE VISRESTAURANTS IN AMSTERDAM

Visrestaurant - Amsterdam - Pesca

Trek in vis? Wij hebben de lekkerste visrestaurants in Amsterdam in een lijstje onder elkaar gezet. De keuze is ook in de viswereld reuze, dus met dit handige lijstje maken we jouw Bourgondische leven net iets makkelijker.

1. Brut de Mer

Wat wij hier zo leuk vinden is 1: de locatie – Brut de Mer bevindt zich namelijk middenin de pijp op het Gerard Douplein en 2: de naam zegt het al.. bij Brut de Mer serveren ze niets anders dan verse vis.

Als je binnenstapt komt de geur van verse oesters je al tegemoet. Je kunt hier van alles bestellen: fruit de mer, een mooie kreeftenbisque, gebakken gamba’s en kaviaar. Niets is hier te gek! Houd je van oesters? Dan kun je hier ook je geluk op. De dames en heren maken de oesters aan tafel open.

2. Pesca

Bij dit leuke visrestaurant op de Rozengracht vind je een heus ‘vistheater’. Wat Pesca onderscheidt van andere visrestaurants in Amsterdam, of misschien wel van heel Nederland, is dat zij geen vast menu hebben, maar hun verkoop laten afhangen van de visvangst van die dag. Dei visvangst kies je zelf uit bij aankomst en je betaalt per gewicht. Zo maken ze er een interactieve ervaring van!

Thuis vis eten? Dit zijn de beste viswinkels in Amsterdam >

3. Vis aan de schelde

Schuin tegenover de Rai zit restaurant Vis aan de Schelde, dat volgens velen het beste visrestaurant in Amsterdam is. Het is dan ook een populaire hotspot waar je zelden spontaan kunt binnenlopen. Niet zo gek, want iedere visliefhebber kan hier z’n hart ophalen. Van sashimi en kreeft tot gebakken heilbot en rog: de keuze is hier reuze en de borden worden prachtig opgemaakt.

4. Bodon, La Grande Brasserie

Op zoek naar een vis restaurant in amsterdam Zuid? In het Apollo Hotel in Amsterdam zit Bodon, La Grande Brasserie. Dit klassieke Franse restaurant is vorig zeker moeite waard om een keer te bezoeken. Als je het hotel binnenkomt en langs de Living Room loopt, ben je waarschijnlijk al meteen omver geblazen door het interieur. Goud, marmer, suède, een mega klimaatkast met de mooiste wijnen en hun bekende CRU-BAR.

Wij raden het zeker aan om lekker aan deze CRU-BAR (die vol ligt met vol verse vis) te zitten. Laat je een glas bubbels inschenken en kies je eigen vis uit. De koks bereiden vervolgens de door jou uitgezochte lekkernijen uit de zee à la minute.

Visrestaurants in Amsterdam // Vis restaurant in amsterdam zuid // Oesters eten Amsterdam

5. Mossel & Gin

Voor velen niet geheel onbekend maar Mossel & Gin verdient het gewoon om ook genoemd te worden in onze lijst met visrestaurants in Amsterdam. Dat je hier mosselen kunt eten dat spreekt natuurlijk voor zich, maar je eet ze hier op een compleet nieuwe manier.

Naast een klassiek mosselpannetje kun je ze ook bestellen met bijvoorbeeld verse truffel (we love it), op Thaise wijze en nog veel meer varianten. Een keer zin in wat anders dan wijn? Ook dan zit je hier goed. Ze serveren een ruim aanbod aan verschillende G&T’s. En nog even over het noemenswaardige interieur: lekker rauw en industrieel op een toplocatie in het Westerpark, vlakbij de Ton Ton Club.

6. The Seafood Bar

In 2012 opende de familie Visscher (goede naam ook) hun eerste filiaal van The Seafood Bar in Amsterdam. Bij één locatie hebben ze het niet gelaten. Dat de familie een enorme passie voor vis en mooie wijnen heeft is wel duidelijk.

Inmiddels hebben ze drie locaties in Amsterdam; op Het Spui, op de Ferdinand Bolstraat, op de Van Baerlestraat en een locatie in Utrecht op het Stationsplein. Genoeg opties dus om dit leuke concept eens te bezoeken. Spoiler…  ‘OESTER HAPPY HOUR’. Iedere dag kun je tussen 15:00 en 17:00 uur voor maar 1 euro verse oesters eten op de Ferdinand Bol. Voor de kenners: ‘Special la Jolie creuses #3’. Meer oesters voor een prikkie vind je hier >

Verschillende locaties:
Visrestaurant Amsterdam Spui 15, Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 32, Amsterdam
Van Baerlestraat 5, Amsterdam
Stationsplein 22, Utrecht

Meer leuke visrestaurants in Amsterdam onder de foto >

Visrestaurants in Amsterdam // Vis eten in Amsterdam Centrum // Vis eten Amsterdam

7. Visque

Op een steenworp afstand van het Vondelpark kun je genieten van de kookskills van horecabroers Menno en Bastiaan Beijer. In een op en top Franse setting worden hier de beste visgerechten voorgeschoteld. Ze hanteren hier geen vaste kaart, maar zoeken elke dag de meest verse en smaakvolle producten uit om mee te koken.

Meer leuke visrestaurants in Amsterdam vind je onder de foto >

8. Café-restaurant STORK

Op zoek naar een leuk visrestaurant in Amsterdam Noord? In een voormalig loods kun je bij STORK in een industriële setting dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldieren bestellen. Het is een gigantisch restaurant, maar toch is het ontzettend gezellig ingericht met een open keuken en tafels met linnen. Oh, en hadden we al gezegd dat je uitzicht hebt over het IJ? Ook in de zomer is het hier top vertoeven op het terras!

https://www.instagram.com/p/CXTadpXoA7W/

9. Sjefietshe

Ooit gestart als pop-up en nu uitgegroeid tot een populair visrestaurant in de Pijp in Amsterdam. Je kunt het misschien wel raden: ceviche domineert hier de menukaart, maar er staan ook allerlei andere lekkernijen zoals crab cakes op de kaart. Vergeet de ‘hotdogtopus’ niet te bestellen. Inderdaad: een hotdog, maar dan met octopus.

Mist er in dit lijstje nog een goed visrestaurant in Amsterdam? Laat het ons vooral weten!

CategoriesFijne Foodspots