6

6 x DE ALLERBESTE PIZZERIA’S VAN AMSTERDAM

pizza in Amsterdam // pizzeria's in Amsterdam // Pizza hotspots in Amsterdam // De beste pizza van Amsterdam

Pizza. Een van de meest gewilde “fastfood” gerechten belegd met de meest smaakvolle verse ingrediënten. Fastfood tussen aanhalingstekens natuurlijk – want een goede pizza hoeft helemaal niet heel ongezond te zijn. In dit artikel vind je een aantal pizza parels is Amsterdam die je eigenlijk al had moeten bezoeken. Bij de meeste kun je de pizza ook afhalen, en gewoon lekker thuis op de bank genieten. Buon appetito!

Sotto

Bij SOTTO hebben ze een grote passie voor pizza en doen ze geen concessies aan de authentieke Napolitaanse variant, eentje die anders is dan andere pizza’s. Om hun missie om de ware Napolitaanse pizza naar Nederland te halen uit te voeren, zijn ze in de leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza: De Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN) en hebben ze tevens ervaring opgedaan in aangesloten pizzeria’s in Napels. Klinkt goed? Is het ook!

Google Maps: Kadijksplein 4 | Amstelveenseweg 89, Amsterdam – sottopizza.nl

nNea

Als je door de Bilderdijkstraat in Amsterdam fietst is het restaurant nNea niet te missen dankzij de nieuwe felblauwe gevel. Het Napolitaanse restaurant nNea is niet de pizzeria van ‘om de hoek’. Met eeuwenoude tradities als basis voegt de nieuwe generatie deegmeesters een vleugje scheikunde toe om het ideale pizzadeeg te creëren.

Met als resultaat de new generation pizza: “fluffy, not crunchy”. En deze heerlijke verschijning wordt met bijzondere toppings afgemaakt. Bijvoorbeeld, de Van Gogh pizza met Fior di latte di Agerola, oven roasted potatoes, cavolo nero en blue di bufala fondue. Watte? Ga maar gewoon proeven 😉

pizza in Amsterdam // pizzeria's in Amsterdam // Pizza hotspots in Amsterdam // De beste pizza van Amsterdam
Pizza eten in Amsterdam // Pizza hotspots Amsterdam // Pizzeria’s Amsterdam

De Pizzabakkers

It’s all in the name! Door het complexe deegbereidingsproces is de bodem van de Pizzabakkers krokant, dun en vol van smaak. Ze worden belegd met uitsluitend verse ingrediënten die zorguldig worden uitgekozen, en de prijs-/kwaliteitverhouding is hier op en top. Naast hun pizza’s schenken ze het liefst prosecco, iets dat in Italië een pretentieloos drankje is.

Google Maps: Verschillende locaties, Amsterdam – depizzabakkers.nl

Renato’s

De perfecte balans tussen krokant, smeuïg en verse toppings, dat is waar Renato’s voor staat. Met al drie locaties in Amsterdam bestaat Renato’s uit: een pizzeria voor de echte pizza fanaten, een osteria voor de culinaire Italy lovers en stralen ze in de welbekende Foodhallen Amsterdam. Dit Italiaans trots staat bekend om het gemak van het delen. Houd jij nou liever die in kaas en truffelolie overgoten pizza volledig voor jezelf? Bij Renato’s hebben ze een beroepsgeheim.

pizza in Amsterdam // pizzeria's in Amsterdam // Pizza hotspots in Amsterdam // De beste pizza van AmsterdamPizza eten in Amsterdam // Pizza hotspots Amsterdam // Pizzeria’s Amsterdam

Pazzi

Sinds 2010 bereidt hun vakkundige pizzaiolo volgens traditioneel receptuur verse houtovenpizza’s. Ze begonnen in de Jordaan, maar groeiden al snel uit tot een favoriet van het pizza-publiek. Gelukkig zitten ze nu dichtbij, op de gezellige Clercqstraat. Je kunt hier makkelijk afhalen of aan het marmeren tafeltje schuiven voor een kort maart krachtig Italiaans diner. Naast pizza serveren ze hier trouwens allerlei lekkers, zoals vitello tonato of andere antipasti.

Google Maps: De Clercqstraat 93, Amsterdam – pazziamsterdam.nl

11 x de leukste hotpots van Rome >

NENI

Fans van de Oost-Mediterrane keuken kennen NENI als een restaurant met heerlijke huisgemaakte hummus, kruidige shakshuka en smaakvolle harrira. Speciaal voor de Nederlandse NENI in Amsterdam stelde Boaz Peled – chef van het restaurant – een wel heel bijzonder gerecht samen: de Pizza Jaffa.

De pizza is vernoemd naar de gelijknamige oude stad in Tel Aviv. Deze pizza versmelt de smaken van ingrediënten die je vaker op een pizza proeft – tomaten, spinazie, zwarte olijven en romige geitenkaas – met typisch Oost-Mediterrane invloeden van de kruidige zaatar en sumac. Lekker!

pizza in Amsterdam // pizzeria's in Amsterdam // Pizza hotspots in Amsterdam // De beste pizza van AmsterdamPizza eten in Amsterdam // Pizza hotspots Amsterdam // Pizzeria’s Amsterdam

Je hoeft niet te kiezen hoor, je kan ze ook gewoon allemaal uitproberen 😉

Meer fijne foodspots in Amsterdam >>

All you can eat sushi restaurants in Amsterdam

Seafood restaurants in Amsterdam

8 plekken met oesters voor €1

10 x lekker en gezond afhalen in Amsterdam

Klassiek Italiaans dineren bij Cecconi’s Amsterdam

10 x gezellig borrellocaties in Amsterdam

DIT VIND JIJ MISSCHIEN HANDIG..

 

Bron omslagfoto: De Pizzabakkers
CategoriesFijne Foodspots