O

OESTERS VOOR EEN PRIKKIE IN AMSTERDAM, HIER MOET JE ZIJN

weekend tips amsterdam september 2020 - wat te doen in amsterdam dit weekend - zilte zondag

De een vindt het een hap glibberige zeewater, de ander een zilte delicatesse. En hoewel het door velen zo gezien wordt, hoeft oester slurpen helemaal geen decadente bezigheid te zijn. Zeker niet op de volgende plekken, want in deze Amsterdamse horecazaken gaan oesters wekelijks of maandelijks voor een prikkie overde spreekwoordelijke toonbank.

Raighley & Ramsay

Bij deze veelzijdige wijnbar eet je maar liefst élke zaterdag, de hele dag lang, oesters voor een euro. Zet er een aantal verschillende witte/rode/lichtroze wijnen naast, en het is nét op je op vakantie bent. Leg de pracetemolletjes maar klaar.

Google Maps: Zocherstraat 2 en Van Woustraat 97, Amsterdam

Zilte Zondag @ Razmataz

Oesterconcepten schieten als paddestoelen uit de grond, maar de Zilte Zondag van Razmataz gaat al jarenlang mee. Wanneer het oesterseizoen is begonnen lopen de oesterfeesten van dit hoekpand op het Hugo de Grootplein razendsnel vol. Maar wat wil je , met oesters voor een eurie. In de zon. Op = op.

Google Maps: Hugo de Grootplein 7HS, Amsterdam

10 x dit wist je nog niet over Oesters >

Oesters & Cava @ Alex + Pinard

Betaalbare decadentie ten top bij onze vrienden van bij wijnbar Alex + Pinard in Oost. Regelmatig serveren ze hier op vrijdag oesters voor een euro en meer dan voldoende cava om ze lekker te laten zwemmen. Bekijk de exacte data via het Facebook-event.

Google Maps: Dapperstraat 10, 1093 BT Amsterdam

Happy Oyster Hours @ The Good Companion

Het gaat maar door met oesters voor een prikkie in Amsterdam. Ook The Good Companion verandert elke zaterdag in oesterbar. Tijdens hun Happy Oyster Hours (van drie ’s middags tot de voorraad strekt) schuif je aan voor je zilte zaligheid, met een glas bubbels ernaast.

Google Maps: Westerstraat 264, 1015 MT Amsterdam

All you can eat sushi in Amsterdam, hier moet je zijn >

Oesterfeest @ Baut

Ook reizend restaurant Baut haalt regelmatig de oesters uit de kast. Dan valt er vaak te kiezen uit drie opties: klassiek met rode wijnazijn, Aziatisch met bosui en rode peper of bloody mary met spicy tomaat. Naast oesters zijn er ook andere hapjes. En anders ga je gewoon voor een liquid dinner.

Google Maps: Spaarndammerstraat 460, 1013 SZ Amsterdam

Oester voor een euro // oesters op zondag // oesters in Amsterdam // hotspots amsterdam Weekend Tips Amsterdam. oesterbar amsterdam - oesters eten in Amsterdam - hotspots voor oesters - beste oesters amsterdam - weetjes oesters - oesters in amsterdam oostOesters in Amsterdam // Oesers voor een euro

Oesters & Gin Tonic’s @ Seafood Bar

Ook bij The Seafood Bar organiseren ze eens in de zoveel tijd een oesterfeestje. Op vrijdagen gaan hier vanaf een uur of elf gaan de stoelen en tafels opzij, en wordt er plaats gemaakt voor 4000 eetbare schelpdieren en de nodige G&T’s.

Google Maps: Spui 15, 1012 WX Amsterdam

5 x Seafood op z’n best in Amsterdam >

Oesters voor een prikkie @ Visbar Beet

Bij Visbar Beet in Oost bestel je de oesters niet per stuk, maar per zes. Lekker optimistisch, want die komen toch wel op. Ook je oesterhatende vrienden kun je meeslepen: er zijn andere borrelhappen in overvloed.

Google Maps: Dapperstraat 26, 1093 BW Amsterdam

Frank’s Smoke House

Ook bij Frank op de Oostenburgervoorstraat kun je iedere vrijdag aanschuiven voor verdelige schelp. Na je werk, tot een drie-uur-durende happy hour. Hier geen cava of champie, maar een fijne crémant bij je oestertje.

Google Maps: Oostenburgervoorstraat 1, 1018 MN Amsterdam

Waar schuif jij aan voor oesters voor een euri?

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER CULINAIRE INSPIRATIE

 

CategoriesFijne Foodspots