B

BACK TO NATURE BIJ RESTAURANT MOER

Groentes zijn het nieuwe vlees. Als het aan MOER ligt. Bij dit duurzame restaurant spelen groentes de hoofdrol en zijn vlees en vis de figuranten. In een voormalige Michelingarage schroeft MOER het level voor vegetarische gerechten flink op. Wij gingen letterlijk back to nature met MOER en ontdekte waar de ingrediënten op de menukaart precies vandaan komen. Het heeft ons heel enthousiast gemaakt!. Consious hotels. Back to nature. MOER

Groentes zijn het nieuwe vlees. Als het aan MOER ligt. Bij dit duurzame restaurant spelen groentes de hoofdrol en zijn vlees en vis de figuranten. In een voormalige Michelingarage schroeft MOER het level voor vegetarische gerechten flink op. Wij gingen letterlijk back to nature met MOER en ontdekte waar de ingrediënten op de menukaart precies vandaan komen. Het heeft ons heel enthousiast gemaakt!

MOER – conscious koken & dorstlessende duurzaamheid

Sinds februari 2017 maken op Amstelveenseweg 7 bij restaurant MOER groentes de dienst uit. Chefkok Dirk Mooren (De Kas, Conservatorium Hotel, Panache) blijkt geen groentje met groenten. Van simpele ingrediënten maakt hij opvallende gerechten. Het chef’s menu volgt lokale oogsten en seizoenssmaken. Een rode biet verschijnt geroosterd, gepureerd en als kroepoek op één bord. Een aardpeer eist door zijn rokerige grillsmaken de gebruikelijke plekvanvlees op.En deklassieke rode kool metappeltjes krijgt een make-over door sous-vide garing, walnoot enhibiscus schuim.

Chef Dirk. Moer. Concious hotels. Chef Dirk Mooren

‘Nederland eet meer biologisch, lokaal en vegetarisch. De groeiende populariteit van ‘t flexitariërschap is een onmiskenbare – en in mijn ogen onomkeerbare – ontwikkeling. Bij MOER bewijzen we dat groentes op zichzelf kunnen verrassen en verzadigen.
Ook in de horeca. Juist in de horeca.’
Dirk Mooren, chefkok MOER  

Naast het constant wisselende chef’s menu zijn er verschillende à la carte opties zoals pompoenrisotto of de catch of the day. Allemaal biologisch en waar mogelijk duurzaam geproduceerd. Zo werkt MOER samen met onder andere zorg- en zuivelboerderij Ons Verlangen en GroenHartig. Biologische gerechten matcht MOER met dito wijnen en cocktails. In het restaurant én aan de strakke bar. Het maakt van MOER een plek waar zowel een duo op hun eerste date als zakelijke compagnons lunchen, borrelen en dineren.  

Restaurant MOER

Organische en industriële elementen

MOERs chefs sleutelen in een voormalige Michelingarage aan hun innovatieve groentegerechten. Het gereedschap om banden te verwisselen hangt nog steeds aan de muur. Planten mengen organisch met industriële elementen. Via een gigantische glazen pui zijn de bar en het terras nog altijd verbonden. Samen met warme blauwtinten, minimalistische meubels en licht hout geeft het MOER een stijlvolle rauwheid. Service volgt diezelfde lijn: kundig, maar nooit stijfjes.

Back to nature

Naar de Tuinen van West

Het uitstapje dat Girls Who Magazine met MOER maakte naar de Tuinen van West – Back to Nature – is er eentje om niet zomaar te vergeten. Met elektrische Tesla taxi’s reden we naar het groene hart van West waar een prachtige tafel was opgedekt op het platteland. We genoten van heerlijke wijnen, plukte wat benodigde groentes en bereidde deze samen met de chefs. Onder het genot van nóg meer wijn genoten we van goede verhalen en fijn gezelschap. Het gaf een ultiem vakantiegevoel.

En het mooie is, zo’n bijzondere middag kun jij ook beleven. MOER gaat dit uitstapje nog eenmaal voor een enthousiaste groep van +/- 25 consumenten organiseren op zondag 2 september. Het wordt dan iets groter opgezet met 5 gangen + water & wijn en meer info over prijs/aanmelding volgt snel met een event op Facebook!

MOER

Dit zijn de 20 leukste hotspots van Amsterdam Noord!

Over Conscious Hotels

MOER is onderdeel van Conscious Hotels: de groenste hotelketen in het hart van Amsterdam, nu bestaande uit drie hotels: Conscious Hotel Museum Square, Conscious Hotel Vondelpark, Conscious Hotel The Tire Station. Een vierde hotel bij de Westergasfabriekopent in april 2018. Ze streven ernaar zo duurzaam en eco-sexy mogelijk te zijn. Zo is het ontbijt 100% biologisch, draaien ze op wind energie, zijn meubels van gerecyclede of gecertificeerde materialen en maken ze schoon zonder chemicaliën. Samen met een persoonlijke, authentieke manier van communiceren en een warm interieur design zorgt dit voor gezonde en tevreden gasten. Humor ontbreekt trouwens niet in de communicatie, want het redden van de planeet moet vooral leuk blijven.

Consious hotels

Foto credits: ©KIRSTENVANSANTEN

PIN IT!

Moer in Amsterdam is een restaurant waar je moet zijn geweest en wij schreven er een review overRestaurant MOER

 

CategoriesFijne Foodspots