P

PLEIDOOI VOOR LUXE VERWENNERIJ: GEEN VERSOEPELINGEN WIL NIET ZEGGEN DAT JE NIET KUNT GENIETEN

verwennerij

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst in de watten gelegd? Jezelf getrakteerd op luxe, of op een ultieme verwennerij? Normaal gesproken doen we dat met een uitgebreid diner in een chique restaurant, of tijdens een vakantie in dat mooie boetiekhotel. Maar hallo derde golf, goodbye versoepelingen. Toch is er nog hoop voor echte ambitieuze levensgenieters: dit zijn bijzondere belevenissen die je wél nog kunt doen.

Pleidooi voor de ultieme verwennerij

Eerst nog even een kort pleidooi voor de luxe variant van self-care. Al een jaar leven we in de luwte – geen horeca, geen festivals, geen wellness – en inmiddels hebben we onze weg gevonden in dit teruggetrokken leven. We werken thuis, bingen de tijd voorbij en maken in het weekend (met z’n twee, hooguit vieren) een street art speurtocht. Maar dan heb je het wel gehad.

De ruimte voor spontaniteit, onverwachte belevenissen, ultieme ontspanning en culinair avontuur is beperkt tot, tja, je woning en de landsgrenzen van Nederland. En we weten: self-care draait niet om luxe, maar af en toe een tikkie buitensporige verwennerij moet kunnen. Denk eens aan de laatste keer dat je helemaal relaxed, vol energie of geïnspireerd was. Wanneer was dat?

En nu het negatief advies voor reizen naar het buitenland is verlengd tot half mei en de coronamaatregelen niet worden versoepeld – lees: de horeca op slot blijft – is het roeien met de riemen die je hebt. Alweer en opnieuw.

Tips voor culinaire luxe

Maar gelukkig is er ook een silver lining: na een jaar in crisis poppen er nog steeds tal van creatieve initiatieven op die het leven leuker te maken. We noemen een concept als private dining, waarbij een privé chef je thuis culinair in de watten komt leggen. Onze favoriet: chef Joost van Alba Private Dining. Hij zorgt voor een onvergetelijke middag of avond in de intieme en gezellige sfeer van je eigen woning. Van inkopen tot servies, Joost regelt álles.

En er is ook het concept van exclusive private sailing: zo kun je aan boord van zeilschip Blauwe Donder genieten van een à la carte menu bereid door een chef kok. Terwijl jij smult van het menu en je gezelschap – aan boord is er plek voor tien personen – zet de schipper koers richting de mooiste Nederlandse kustplaatsen.

Het enige dat jij hoeft te doen is jezelf trakteren op zo’n fijne ervaring, iets dat je vóór de eerste lockdown waarschijnlijk vaker deed. Treat yourself, girl!

verwennerij
Exclusive private sailing: heerlijke luxe verwennerij

Naast private dining en private sailing zijn er nog meer originele ideeën om de sleur te doorbreken. Maar je moet het jezelf wel gunnen. Wat dacht je van een wandeling met Alpaca’s of een hike door een van ‘s lands natuurparken? Niet zo luxe als een privé chef aan huis, maar daarom niet minder leuk. Check hier 36 x (!) originele activiteiten in ons eigen land. Niet alles is mogelijk op dit moment, maar sla ‘m alvast op!

Originele Staycations

En ook dat is nog niet alles. Heel veel hotels bieden nog steeds culinaire staycation arrangementen aan. Om er maar een te noemen: je kunt dineren én overnachten bij Hotel Des Indes in Den Haag, waar ook de koninklijke familie kind aan huis schijnt te zijn. Als dat geen verwennerij is…

Ontdek hier snel de 13 lekkerste culinaire staycations van Nederland. En yes, er is een run op vakantiehuizen in Nederland, we know, maar misschien zijn een van deze tiny houses, boomhutten of wijnvaten (ja echt!) nog beschikbaar. Laatste tip: gun jezelf een lifestyle abonnement van Taste Club (met de code GIRLS20 krijg je 20% korting op jouw wijn box, geen dank;)). Meer verwen-abonnementen vind je hier >

Kortom: trek de buidel en trakteer jezelf, want de energie, inspiratie en herinneringen die je ervoor terugkrijgt zijn onbetaalbaar. De perfecte investering voor dit moment.

CategoriesChill EAT