1

17 x GOEDE MINI SERIES OP NETFLIX OM TE BINGEWATCHEN

mini series netflix - mini series - best mini series - mini series kijken - mini serie - mini serie netflix

Soms heb je even geen zin in een lange serie van 10 seizoenen, maar wil je gewoon een korte variant kijken – ofwel een miniserie. Gewoon een weekendje (of een dag) bingewatchen, in plaats van een hele maand. Right? Daarom vind je in dit artikel 17 steengoede mini series op Netflix.

Vind hier de mini series op Netflix die je zeker wilt bingewatchen

1. Behind Her Eyes

Louise is een alleenstaande moeder met een zoon en een parttime baan bij een psychiater. Ze begint een affaire met haar baas en sluit een wel hele bijzondere vriendschap met zijnvrouw. Louises nieuwe vrienden spelen allebei een vreemd spelletje met haar, waardoor haar leven in gevaar komt.
IMDb: 7,2

2. Lupin

Toen Assane Diop een tiener was, werd zijn leven op zijn kop gezet omdat zijn vader stierf na te zijn beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. Vijfentwintig jaar later gebruikt Assane het boek ‘Arsène Lupin, gentleman-inbreker’ als inspiratiebron om zijn vader te wreken.
IMDb: 7,6

3. Alias Grace

Deze serie is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in 1843 en volgt de Ierse immigrante Grace Marks, die in Canada komt te werken voor de welgestelde Thomas Kinnear. Ze wordt samen met een staljongen, beschuldigd en veroordeeld voor de moord op haar rijke werkgever en schoonmaakster Nancy. Psychiater Simon Jordan onderzoekt of ze schuldig is.
IMDb: 7,8

4. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse mevrouw C.J. Walker. Ze bouwde een haarverzorgingsimperium op en werd de eerste vrouwelijke selfmade miljonair. Een inspirerend verhaal over discriminatie, schoonheidsidealen en vrouwenemancipatie in tijden van isolatie.
IMDb: 7,3

5. Black Earth Rising

Een vrouw wordt gered van de genocide in Rwanda, en komt als kind terecht in Engeland. Vervolgens wordt ze een advocaat die de wereld rondreist. Haar adoptiemoeder probeert ondertussen een Afrikaanse militieleider voor de rechter te brengen, wat leidt tot een reis die haar leven op de kop zet.
IMDb: 7,5

6. Collateral 

Deze mini serie gaat over een Londense inspecteur die op zoek gaat naar de waarheid achter een schietpartij in Londen. Een pizzabezorger wordt op straat doodgeschoten, en dat blijkt allesbehalve toeval te zijn. Let’s start the binge!
IMDb: 6,7

7. Deep water

Rechercheur Tori Lustigman onderzoekt in Bondi Beach (de stad waar ze zelf vandaan komt) de moord op een homoseksuele man. Ze ontdekt tijdens dit onderzoek een link met de dood van haar broer, tientallen jaren eerder. De hoofdrolspeelster ken je waarschijnlijk al als Lorna Morello, uit ‘Orange Is the New Black’.
IMDb: 6,9

Ook leuk! Vind hier 50 x de beste Netflix series volgens IMDb > 

8. Quicksand 

Deze Scandinavische mini serie gaat over een ‘normaal’ tienermeisje dat wordt aangeklaagd voor moord. Er heeft een schietpartij in een klaslokaal plaatsgevonden, en alles wijst erop dat zij het heeft gedaan. Verschillende flashbacks onthullen steeds meer over het leven van het meisje, haar bijzondere vriendje en haar motief.
IMDb: 7,5

9. The Stranger 

Een onbekende vrouw vertelt familieman Adam Price een schokkend geheim over zijn vrouw, die rond dezelfde tijd erdwijnt. Adam wil koste wat het kost achter de waarheid komen én weten wat er met zijn vrouw is gebeurd. Deze miniserie is gebaseerd op het werk van bestsellerauteur Harlan Coben en mede daarom super spannend. Bingewatchen maar!
IMDb: 7,4

10. The Spy

In The Spy speelt Sacha Baron Cohen (bekend van Borat) een Israëlische geheime agent in de jaren ‘60. Zijn missie is om de Mossad te bespioneren en hij gaat daarvoor undercover in Syrië. Een spannende politieke thriller die bewijst dat deze acteur veel meer is dan alleen een grappenmaker.
IMDb:  7,9

Meer kijk inspiratie nodig? Vind hier de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

Vind hier nog meer mini series op Netflix om te bingewatchen

11. Giri/Haji

Deze Netflix Original gaat over twee totaal verschillende broers. De een is een politie inspecteur die in Tokio werkt, de ander een harde huurmoordenaar van de Japanse maffia. Ze komen elkaar weer tegen in Londen waar een maffia-oorlog op het punt van uitbreken staat. De perfecte verhaallijn voor een spannende serie als je het ons vraagt!
IMDb: 7,9

12. Dracula

Een nieuwe versie can het bekende verhaal van Bram Stoker. In deze serie gaan we terug naar het Victoriaanse Londen zo rond het einde van de negentiende eeuw. Dit is namelijk het speelveld waarin Dracula het opneemt tegen vampierjager Van Helsing. Een zeer geslaagde en vooral duistere vertelling van een legendarisch verhaal.
IMDb: 6,8

13. Maniac

In deze Netflix-serie duik je dieper in de menselijke geest. Maniac gaat over twee mensen, gespeeld door Jonah Hill en Emma Stone, met psychische problemen die zich aanmelden voor een wetenschappelijk onderzoek. Dit traject gaat alleen wel een heel stuk verder dan praatsessies en hypnose.
IMDb: 7,8

14. Don’t Fuck With Cats: Hunting an internet killer

Last, but definately not least. Deze spraakmakende mini-serie/docu gaat over de de Canadese moordenaar Luka Magnotta. Een harteloze dierenbeul en moordenaar die zichzelf films tijdens het martelen van onschuldige dieren. Iedere keer als je denkt te begrijpen welke richting deze waargebeurde serie op gaat, gebeurt er opnieuw iets schokkends. Met andere woorden: de ideale serie om in één dag uit te kijken.
IMDb: 8,1

15. Bodyguard

Deze serie volgt David Budd, die per toeval een terroristische aanslag weet te voorkomen. Als beloning wordt hij aangewezen als belangrijkste lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken. Dit is alleen een vrouw met wie David het allesbehalve eens is. En dat zorgt voor een interessante verhaallijn en allerlei interessante gebeurtenissen.
IMDb: 8,1

16. Unbelievable 

Een jonge vrouw wordt beschuldigd van het liegen over een verkrachting. Ze weet sommige dingen niet meer precies na te vertellen en er zijn op haar lichaam geen sporen te vinden. Twee vrouwelijke detectives starten naar aanleiding van de valse beschuldiging een onderzoek naar een aantal identieke aanvallen. En daar komt toch iets anders uit..
IMDb: 8,5

17. When they see us

In deze vierdelige miniserie op Netflix vertelt Ava DuVernay een erg pijnlijk, maar belangrijk stukje uit de Amerikaanse geschiedenis. De serie gaat in op een waargebeurd verhaal, dat zo’n dertig jaar geleden startte in Central Park in New York City. Het verhaal staat ook bekend als The Central Park jogger case en volgt het bizarre verhaal van de 5 jongen die daarbij ‘betrokken’ waren.
IMDb: 9,1

Welke van deze mini series op Netflix ga jij dit weekend bingewatchen

CategoriesChill