B

BUCKETLIST! OP DEZE 8 LOCATIES KUN JE SLAPEN IN EEN WIJNVAT

slapen in een wijnvat - wijnvat hotel - bijzonder hotel - bijzonder accomodaties - overnachten in een wijnvat

Uit alle opties waar je in kunt overnachten, is slapen in een wijnvat natuurlijk wel echt een droom. Wij hebben goed nieuws voor je: deze droom kan nu werkelijkheid worden. Je kunt dit doen in landen als Duitsland, Zwitserland en Portugal maar ook in ons eigen landje. Hieronder vind je waar je moet zijn voor een bijzonder overnachting in een wijnvat.

Vind hier op welke locaties je kunt overnachten in een wijnvat > 

Portugal: Quinta da Pacheca

In het dorp Cambres, in de Douro-vallei in Portugal, heeft de Quinta da Pacheca wijnmakerij 10 grote wijnvaten toegevoegd aan het aanbod voor accommodatie op het terrein. In elk wijnvat vind je een tweepersoonsbed, een badkamer en een eigen terrasje. En neem vooral ook een duik in het zwembad tussen de wijngaarden. De prijzen liggen hier rond de €200 per nacht.
Quinta da Pacheca > 

Duitsland: Anker Fasshotel

Gelegen aan de oever van de Rijn vind je de 5 wijnvaten van de familie Anker, dit hotel ligt net ten zuiden van Koblenz. In de vaten vind je een tweepersoonsmatras, terras met uitzicht op de Rijn, verwarming en elektriciteit. Ontbijt kun je voor €7,50 per persoon bijboeken in het naastgelegen hotel van de familie. Prijzen zijn vanaf €60 per vat, maar je dan geen eigen badkamer.
Anker Fasshotel > 

Ook leuk! Vind hier een escape room waar je ontsnapt door wijn te drinken >

Duitsland: Schlafen im Weinfass

In het dorpje Sasbachwalden in de regio Baden, kunnen bezoekers van de wijnmakerij Alde Gott genieten van deze speciale overnachting. Je kunt kiezen uit acht vaten van 8000 liter, elk met een leuke wijnnaam, zoals Rieslingplatz en Burgunderplatz. Bij een arrangement van twee nachten voor twee personen krijg je twee flessen wijn en ontbijt, plus uitzicht op het Rijndal.
Schlafen im Weinfass >

Chili: Cava Colchagua Hotel Boutique 

Cava Colchagua is een wijnhotel met alleen maar wijnvaten als kamers. Gecreëerd door de wijnfamilie Ravanal met vaten waar vroeger ook echt hun wijn in zat. Met meer dan 12 hectare grond omvat het terrein 8 (twee verdiepingen tellende) vaten, een spa, een zwembad en een lagune. De prijzen liggen vanaf ongeveer $110 per nacht.
Cava Colchagua Hotel Boutique > 

slapen in een wijnvat - wijnvat hotel - bijzonder hotel - bijzonder accomodaties - overnachten in een wijnvatSource: Cava Colchagua Hotel Boutique // bijzonder overnachten // overnachten // hotel met zwembad // hotel met jacuzzi // hotel boeken // hotel nederland

Zwitserland: Waldmeiers Fasshotel 

Bij het Waldmeiers Fasshotel kun je ook in een wijnvat slapen, maar ook net even anders dan bij de andere accomodaties. Vier grote eikenhouten vaten zijn omgebouwd tot 24 slaapplekken. Hier slaap je tot 6 personen in één groot vat en moet je ook je eigen slaapzak meenemen. Prijzen zijn ongeveer €26 per nacht. Ook kun je hier genieten in een tot hottub omgebouwd wijnvat. Pluspunt: de eigenaren hebben ook hun eigen wijngaard waar je een kijkje kunt nemen.
Waldmeiers Fasshotel > 

Zwitserland: Rüedi – Fasstastische Ferien 

Bijna om de hoek van het Waldmeiers Fasshotel ligt nog een ander wijnvatenhotel, namelijk het Rüedi – Fasstastische Ferien. Hier hebben ze naast grote wijnvaten tot 6 personen ook wijnvaten voor 2 personen inclusief een badkamer.
Rüedi – Fasstastische Ferien >

Wijnliefhebbers opgelet! Vind hier de best beoordeelde wijnen uit de supermarkt >

Nederland: De Vrouwe van Stavoren 

De Vrouwe van Stavoren heeft naast normale hotelkamers ook 12 omgebouwde wijnvaten. In deze 15.000 liter wijnvaten kun je heerlijk slapen en in de 23.000 liter vaten zit zelfs een zitkamer en badkamer (met bad!). Eén van de grote wijnvaten is omgetoverd tot Wellness-Wijnvat. De zitkamer is hier een wellness-ruimte, met een comfy duo-relax-bank, jacuzzi, infrarood-stoomcabine met douche en een toilet. De prijzen beginnen bij €175 per nacht per vat en zijn inclusief ontbijt.
De Vrouwe van Stavoren > 

Mexico: Matices Hotel de Barricas

Eigenlijk horen ze misschien niet in dit rijtje thuis, want hier zijn de vaten ooit tequilavaten geweest, en geen wijnvaten. Maar dit betekent niet dat het geen bijzondere accommodatie is natuurlijk. Matices Hotel de Barricas ligt midden tussen de blauwe agaves, en naast de tequila-fabriek La Cofradia, op maar 8 minuten van het stadscentrum van de stad Tequila. Het hotel biedt tequila-proeverijen en rondleidingen aan door de fabriek en het lokale museum.
Matices Hotel de Barricas > Sta jij al te springen om een van deze bijzondere accomodaties te boeken?

CategoriesReistips