1

15 x DE MOOISTE PLANTENWINKELS DOOR HEEL NEDERLAND

Bijzonder mooie plantenwinkels - Plantenwinkels Nederland - Plantenwinkel Rotterdam - Plantenwinkel Amsterdam

Groenliefhebbers opgelet! Kun jij ook zo genieten van het winkelen voor nieuwe planten? Rond snuffelen tussen het groen en nieuwe plantsoorten ontdekken? Dan zijn deze jungle winkels wat voor jou! Deze winkels tillen de ervaringen op verschillende en bijzondere manieren naar een volgend level! Hier vind je 15 x bijzonder mooie plantenwinkels door heel Nederland!

Voor een uniek plantervaring hoef je niet meer verder te zoeken! Hier vind je 15 x bijzonder mooie plantenwinkels door heel Nederland >

Plantenwinkels in Zuid-Holland

Filya, Den Haag

Op loopafstand van Den Haag Centraal vind je de groene plantenhemel Filya Indoor Garden. Elke week wordt het assortiment aangevuld met nieuwe, zorgvuldige uitgekozen, planten van over de hele wereld. Deze bijzonder mooie plantenwinkel is dus nooit saai!
Adres: Fluwelen Burgwal 1F

Plantenwinkel in Rotterdam: STEK

De plantenwinkel STEK wordt ook wel hét kleine tuincentrum genoemd. En dat midden in het hartje van Rotterdam. Bij deze winkel kun je terecht voor natuurlijke en duurzame producten om je straat, tuin, balkon of dakterras om te toveren in een groene oase.
Adres: Nieuwe Binnenweg 195B

Groene Vingers, Delft

Bij de voordeur van Groene Vingers nodigt een groot plantencomité je uit om binnen verder te snuffelen. Eenmaal over de drempel kom je in een wereld van groen, wonen en buitenleven terecht.
Adres: Burgwal 23

Bijzonder mooie plantenwinkel in Limburg

Wonderwoud in Maastricht

Ook Limburg ontbreekt niet in dit lijstje: in het centrum van Maastricht vind je de bijzonder mooie plantenwinkel Wonderwoud. Hier koop je niet alleen exotische planten, maar staat de winkelbelevenis centraal. Kom tot rust in de knusse zithoekjes tussen een zee van groen met een drankje of (veganistisch) gebakje. Meer doen in Maastricht? Hier vind je 15 x hotspots >
Adres: Boschstraat 75a
Bonustip: ze hebben sinds oktober 202 ook een locatie in het mooie Utrecht!

Ook leuk: 5 x ambacht in Amsterdam voor handgemaakte items >

Plantenwinkels in Noord-Holland

De Balkonie, een parel in Amsterdam

Alleen maar mooie planten kunnen kopen als je een tuin hebt? Niet als het aan de Balkonie in Amsterdam ligt. De winkel is opgericht uit frustratie over het beperkte aanbod van tuincentra voor spullen op het balkon. Dus besloten de stichters het roer om te gooien zodat ook jij je eigen stukje groen hebt, gewoon op je balkon!
Adres: Jan Evertsenstraat 90H

Plantenwinkel in Amsterdam: Wildernis

Het kan goed zijn dat je de bijzonder mooie plantenwinkel in Amsterdam, Wildernis, al eerder voorbij heb zien komen. Het prachtige groene interieur van deze winkel gaat het hele internet over. En dat is natuurlijk niets voor niets! Bij Wildernis stap je letterlijk in een wildernis van exotische planten.
Adres: Bilderdijkstraat 165F

Plantenwinkels in Groningen

Het Groene Stadshart in Groningen centrum

Groene en mooie planten, vind je bij het Groene Stadshart in overvloed. Naast dat ze hippe planten voor in huis verkopen, vind je hier ook allerlei systemen om minituinen te maken voor binnen- en buitenshuis.
Adres: Florakade 52

Zin in nog meer groen? Hier vind je 8 x botanische tuinen in Nederland >

Plantenwinkels in Utrecht

Een expositie van groene innovaties bij de Botanische tuinen van Utrecht. De Greennest Gallery is nét iets anders dan andere plantenwinkels, maar niet minder leuk! Hier vind je groene wanden voor binnen en buiten, groeisystemen voor kiemplanten maar ook allerlei soorten planten en zaden.
AdresMiddenweg 31BG

Rood & Bloem

Een Utrechtse plantenwinkel vol met kamerplanten en bijzondere stekjes van eigen kweek. Een schatkamer voor iedereen die van groen houdt. Dat is hoe de eigenaren van Rood & Bloem de plantenwinkel omschrijven.
Adres: Springweg 14

Leuke plantenwinkel in Zeeland

Plantaardig, Middelburg

Een kamer vol met groen, dat is hoe je Plantaardig in Middelburg het beste kunt omschrijven. Van kamer- tot babyplanten: ze verkopen hier allerlei soorten. Daarnaast is deze bijzonder mooie plantenwinkel ook nog eens een plantasiel én hotel. Dat betekent dat je hier planten kunt inruilen en een tweede leven kan geven. Ook leuk: Hier vind je 10 x originele to do’s in Middelburg >
Adres: Zusterstraat 10

Plantenwinkels in Gelderland

Hello, Arnhem

In deze Urban Jungle store verkopen ze alles wat met groen te maken heeft. Zo kun je bij Hello natuurlijk planten scoren, maar ook duurzame vintage accessoires om een ruimte mee op te vrolijken. Om de ervaring compleet te maken: je kan hier ook lekkere hapjes en drankjes halen!
Adres: Klarestraat 1A

Bleshyou in Nijmegen

In het centrum van Nijmegen vind je bijzondere planten die verlangen naar een waardig tweede leven. Bij Bleshyou worden er namelijk tweedehands planten ingeleverd en verkocht. Doordat bij elke inlevering wordt opgeschreven hoe de donateur aan de plant komt, weet ook jij de achtergrond van jouw nieuwe plant! Leuk toch?
Adres: Van Broeckhuysenstraat 20

Plantenwinkel Overijssel

Borghuis in Deurningen

Stiekem valt Borghuis tuin & interieur in Deurningen onder een tuincentrum, maar wel eentje die het waard is om te bezoeken! Met een moderne en overzichtelijke uitstraling, is het een fijne plek om je favoriete plantjes te scoren. En oh, vergeet niet langs de belevenisboulevard van Landgoed Kaamps te lopen dat er naast ligt! Dat is ook leuk.
Adres: Vliegveldstraat 2

Bijzonder mooie plantenwinkel in Noord-Brabant

Plant Den Bosch

Zin om naast planten ook kleding en etenswaren te kopen? Dan ben je bij Plant Den Bosch aan het juiste adres. Hier zijn niet alleen de planten groen. Nee, de verkochte kledingmerken zijn duurzaam en het eten is veganistisch. Kortom: alles is hier groen!
AdresSchapenmarkt 26

Parel op het Waddeneiland Texel

Conceptstore STEK

Met heel Nederland, wordt natuurlijk écht héél Nederland bedoelt! Zo vind je in het hartje van Den Burg op het Waddeneiland Texel de conceptstore STEK. Naast leuke planten koop je hier ook andere woonaccessoires. Leuk om een keer in te snuffelen als je hier een dagje of weekje op vakantie ben!
Adres: Weverstraat 41

En, in welke van de bovenstaande bijzonder mooie plantenwinkels ga jij rondneuzen?

CategoriesWalk & Visit