W

WANDEL TIP: STREET ART SPEURTOCHT DOOR DE JORDAAN

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam

Scheve grachtenpanden, kleurrijke gevels, bruine Amsterdamse kroegen, gezellige marktkramen én prachtige street art. Jij en je wandeldate maken het allemaal mee tijdens onze interactieve speurtocht. Ga tijdens deze street art experience samen op zoek naar 15 verstopte art treasures, loop 10.000 stappen en geniet van een drankje, hapje en de altijd levendige Jordaan. Je zult de buurt leren zoals je dat nog nooit eerder deed!

Naast de Street Art wandelspeurtocht (de map & een pen) krijg je twee verfrissende drankjes en een kleine snack mee voor onderweg. Ook leer je elkaar én de buurt beter kennen tijdens de wandeling, door middel van leuke (quiz)vragen en weetjes over de buitenkunst. 

 

Bestel jouw Street Art Speurtocht via deze link en haal ‘m op een dag naar keuze op bij restaurant PEQU op Noordermarkt 42 in hartje Jordaan, tevens het begin- en eindpunt van jouw wandeling!

 

Het perfecte uitje voor nu

Want wandelen is natuurlijk heerlijk, maar na ál die rondjes die we de afgelopen maanden gelopen hebben is het tijd om een beetje ‘actie’ toe te voegen aan de dagelijkse looptripjes.

We zijn dan ook massaal op zoek naar coronaproof activiteiten, en dan is een interactieve wandeling (zoals de razend populaire glühwalk) het perfecte uitje voor nu. Zodoende kwamen wij op het idee voor een street art speurtocht door de Jordaan. Hier lees je er alles over!

Bestel de Street Art speurtocht hier >

Schilderachtige stadswandeling

De Jordaan is de perfecte buurt  voor een schilderachtige stadswandeling in hartje Amsterdam. Niet alleen de prachtige grachten zijn een belangrijk onderdeel van deze buurt, ook zit de Jordaan vol met kunstwerken en street art van creatievelingen.

Het leuke is: tijdens deze wandeling ga jij hier zélf naar op zoek, aan de hand van onze speurtocht wandeling. Onder de foto vind je meer informatie!

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam

Hoe werkt de Street Art speurtocht?

Wij hebben een complete speurtocht route voor je uitgestippeld die je langs 15 kunstwerken in de Jordaan brengt. Van bijzondere gevels tot mooie schrijfsels en muurschilderingen: je komt het allemaal tegen tijdens de wandeling. Waar precies? Daar moet jij achter zien te komen!

Tijdens onze street art speurtocht kom je niet alleen meer de weten over de Jordaan, je krijgt ook suggesties voor (quiz) vragen om aan elkaar te stellen tijdens de wandeling, je geniet van een lekker drankje & een snack voor onderweg én speurt tegelijk de mooiste kunstwerkjes op. Je bent ongeveer 1,5 á 2 uur onderweg!

Speurtocht in de pocket? Meer informatie over de kunstwerken & quiz vragen vind je hier >

Op de speurmap die je ontvangt zijn 15 cirkeltjes in de wijk afgebeeld met in elk cirkeltje een nummer. Daarnaast vindt je 15 afbeeldingen, en iedere afbeelding op de map correspondeert met een nummertje. Jij komt er tijdens de wandeling achter welke matchen met elkaar. Zodra je de map in je handen hebt spreekt het allemaal voor zich!

streetart jordaan - street art amsterdam - street art wandeling amsterdma - wandeling door de jordaan - piet parraFoto door Merel van Scherpenzeel

Hoe scoor is deze Street Art speurtocht?

1. Simpel! De street art speurtocht map koop je voor een prikkie via deze link. Je hebt er maar één nodig per duo en je krijgt er 2 drankjes en een snack voor onderweg bij. Tijdens de wandeling kun je via dit artikel meer te weten komen over de Jordaan en de kunstwerken.

2. Je krijgt een digitale versie alvast in je mail, maar de geprinte speurmap ligt op jou te wachten bij restaurant *PEQU op Noordermarkt 42, het beginpunt van de wandeling (de map is gekoppeld aan jouw naam). Deze kun je ophalen wanneer jij wilt.

*PEQU is iedere dag geopend vanaf 10:00

3. Laat jouw bevestigingsmail hier zien, neem de map in ontvangst en geniet van dit originele, coronaproof uitje door de Amsterdamse Jordaan!

4. Ben je uitgewandeld en heb je alle street art gevonden? Dan kun je bij restaurant PEQU checken of jouw antwoorden kloppen. Is dat het geval? Dan kun je hier nog lekker een koffie of broodje bestellen met 20% korting.

Coronaproof houden we het door:

  • De wandeling met z’n tweeën te lopen
  • 1,5 meter afstand te houden van anderen
  • Het is een buiten activiteit, maar neem voor de zekerheid een mondkapje mee
  • Support your locals en geniet van al het lekkers dat in de Jordaan te krijgen is!

Veel plezier, en vergeet je prachtige kiekjes uit de Jordaan niet te delen met ons op Instagram!

CategoriesWeekend tips