W

WANDEL TIP: STREET ART SPEURTOCHT MET DRANKJE & SNACKIE

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam - de jordaan - kiki bosman

Op zoek naar een originele, coronaproof activiteit met jouw lover of vriendinnen? Bewandel onze Street Art Speurtocht door een leuke buurt in Amsterdam! Tijdens deze interactieve wandeling ga je samen op zoek naar 15 verstopte kunstschatten, loop je zo’n 10.000 stappen en geniet je onderweg van een drankje & hapje. Hier lees je alles over deze Street Art Tour!

In tijden dat er weinig mag, moeten we out of the box denken. Dus dat deden we! Het resultaat: een interactieve wandeling waarbij je onderweg op zoek gaat naar verborgen kunstschatten in Amsterdam. Na het grote succes van de Street Art Speurtochten door de Jordaan, kun je deze originele wandeling nu ook door Oud-West maken. 

Wat krijg je precies?

Na het plaatsen van jouw bestelling haal je een tasje op bij het beginpunt van de Street Art Speurtocht. Naast de speurmap zelf krijg je twee verfrissende drankjes en een kleine snack mee voor onderweg. Ook vind je op de speurmap een QR-code waarachter je uitleg over de Street Art in de buurt vindt, suggesties voor vragen aan elkaar én quiz vragen over Amsterdam. Zo leer je elkaar én de buurt beter kennen tijdens de wandeling.

Als je alle Street Art hebt gevonden kun je terug naar het beginpunt om te controleren of je alles goed hebt ingevuld. Er ligt dan een lekker blikje Lowlander bier op je te wachten én je ontvangt 20% korting om iets lekkers om te eten.

Street Art Speurtocht bestellen

Je kunt vooralsnog kiezen tussen drie verschillende Speurtochten; twee in Amsterdam en een in Utrecht!

Utrecht: Nieuw!  Historisch, cultureel, sfeervol, gezellig én vol met toffe Street Art; Utrecht heeft alle ingrediënten voor een geslaagde speurtocht! Bestel ‘m via deze link en haal de speurtocht op een dag en tijdstip naar keuze op bij Restaurant Twintig op Ganzenmarkt 20. Zij zijn 7 dagen per week geopend van 11:00 tot 21:00.

Jordaan (Amsterdam): bestel jouw Street Art Speurtocht via deze link en haal ‘m op een dag en tijdstip naar keuze. Dat doe je bij restaurant PEQU op Noordermarkt 42, tevens het begin- en eindpunt van de wandeling. PEQU is 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 19:00.

Oud-West (Amsterdam): bestel jouw Street Art Speurtocht via deze link en haal ‘m op een dag en tijdstip naar keuze. Dat doe je bij Bar Spek op Admiraal de Ruijterweg 1,  tevens het begin- en eindpunt van de wandeling. Bar Spek is 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 19:00.

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam

Het perfecte uitje voor nu

Want wandelen is natuurlijk heerlijk, maar na ál die rondjes die we de afgelopen maanden gelopen hebben is het tijd om een beetje ‘actie’ toe te voegen aan de dagelijkse looptripjes.

We zijn dan ook massaal op zoek naar coronaproof activiteiten, en dan is een interactieve wandeling (zoals de razend populaire glühwalk) het perfecte uitje voor nu. Zodoende kwamen wij op het idee voor een Street Art speurtocht door de Jordaan, die inmiddels door 100’en enthousiastelingen bewandeld is. Daarom vonden we het tijd om ook Oud-West – een stadsdeel dat vol zit met prachtige kunstschatten – toe te voegen aan het ‘assortiment’.

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam

Hoe werkt de Street Art speurtocht?

Wij hebben een complete speurtocht route voor je uitgestippeld die je langs 15 kunstwerken in de buurt brengt. Van bijzondere gevels tot mooie schrijfsels en prachtige muurschilderingen: je komt het allemaal tegen tijdens de wandeling. Waar precies? Daar moet jij samen met je wandeldate achter zien te komen!

Tijdens onze street art speurtocht kom je niet alleen meer de weten over het stadsdeel, je krijgt ook suggesties voor (quiz) vragen om aan elkaar te stellen tijdens de wandeling, je geniet van een lekker drankje & een snack voor onderweg én speurt tegelijk de mooiste kunstwerkjes op. Je bent ongeveer 2 uur onderweg!

Speurtocht in de pocket? Meer informatie over de kunstwerken & quiz vragen vind je hier >

Op de speurmap die je ontvangt zijn 15 cirkeltjes in de wijk afgebeeld met in elk cirkeltje een nummer. Daarnaast vindt je 15 afbeeldingen, en iedere afbeelding op de map correspondeert met een nummertje. Jij komt er tijdens de wandeling achter welke matchen met elkaar. Zodra je de map in je handen hebt spreekt het allemaal voor zich!

streetart jordaan - street art amsterdam - street art wandeling amsterdma - wandeling door de jordaan - piet parraFoto door Merel van Scherpenzeel

Hoe scoor is deze Street Art speurtocht?

Simpel! De street art speurtocht map koop je via onze online shop, hier kies je de wijk uit die jouw voorkeur heeft. Je hebt er maar één nodig per duo en je krijgt er 2 drankjes en een snack voor onderweg bij. Tijdens de wandeling kun je via de QR-code op de kaart meer te weten komen over de Jordaan en de kunstwerken.

Na de aankoop ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de speurtocht. Laat deze zien bij het beginpunt van de wandeling om het tasje met alle benodigdheden te ontvangen. Vervolgens kun je gelijk ‘aan de wandel!’.

Ben je uitgewandeld en heb je alle Street Art gevonden? Dan kun je bij het beginpunt checken of jouw antwoorden kloppen. Dit is uiteraard vrijblijvend! Je kunt hier nog een kleine beloning ophalen en krijgt een korting van 20% op iets lekkers te eten.

Coronaproof houden we het door:

  • De wandeling met z’n tweeën te lopen
  • 1,5 meter afstand te houden van anderen
  • Het is een buiten activiteit, maar neem voor de zekerheid een mondkapje mee
  • Support your locals en geniet van al het lekkers dat in de Jordaan te krijgen is!

Veel plezier, en vergeet je prachtige kiekjes uit de Jordaan niet te delen met ons op Instagram!

CategoriesWeekend tips