P

PICKNICKEN IN UTRECHT: MOOIE PLEKKEN & PICKNICKBOXEN

picknicken in utrecht - picknickmand afhalen Utrecht - Picknicken Utrechtse Heuvelrug - picknick lunch bestellen - Picknick Wilhelminapark Utrecht

De zon maakt weer overuren en dat betekent maar één ding: we mogen weer hele dagen buiten doorbrengen. Ideaal om met een kleedje op een leuke spot neer te strijken, een goed gevulde mand in te pakken en de hele dag genieten van het lekkere weer. Zo ook in Utrecht: waar je niet alleen heerlijke plekjes hebt om te picknicken, ook kan je hier op verschillende punten kant-en-klare picknickboxen afhalen. Makkelijker gaat het niet worden! Hier vind je mooie plekken & picknickboxen om lekker te picknicken in Utrecht.

Op deze mooie plekken met deze heerlijke afhaal picknickmanden kan jij zorgeloos picknicken in Utrecht >

5 x kant-en-klare picknickboxen in Utrecht >

Picknick030

Bij Picknick030 kan je een eerlijke en goedgevulde picknickmand afhalen voor een heerlijke lunch in de buitenlucht. Alle producten zijn lokaal gemaakt en komen van duurzame leveranciers. Denk aan kazen uit Hollandse polders van Oudwijker kaas, een Qoppa drankje voor extra energie en duurzame vleeswaren van Dubbel Doe Koe. Ook handig: picknick030 maakt ook picknickboxen voor grotere groepen.

Meer tips & inspiratie voor de perfecte picknick vind je hier >

Hygge Utrecht

Sandwiches, soepjes, fruitsalade en zoete lekkernijen vullen de luxe picknickmand van Hygge Utrecht. De box is voor twee personen en bestel je minimaal 1 dag van tevoren. Als je de picknickmand hebt weten te scoren, kan je de lekkere hapjes opsmikkelen op het strand, park of gewoon in je tuin!
Adres: Navigatie Oudlaan 280

Picknick lunch bestellen bij Anne & Max

Het kan goed zijn dat je al eerder van café Anne & Max hebt gehoord. De keten staat ondertussen (bijna) overal in Nederland. Ook in Utrecht zijn er twee vestigingen te vinden, waar je de heerlijke Anne & Max picknick lunch kan bestellen. In de box zit onder andere huisgemaakte ijsthee ‘s, sandwiches waarvan één met scharrelkip en de ander met gerookte tofu, salades en zoetige hapjes. Zo neem je Anne & Max gewoon mee naar jouw favoriete plek in de stad!
Adres: Donkere Gaard 4 | Adres: Burgemeester Reigerstraat 15

Picknickmand van De Ontdekking

Zonder voorbereidingen picknicken in Utrecht? Dat kan gewoon! Bij De Ontdekking bestel je een goed gevulde picknickmand met alles erop en eraan. Inclusief een picknickkleed, een uniek picknicktafeltje, bamboeservies en een plastic afvalzakje. Er is overal aan gedacht om jou de beste, zorgeloze, picknick beleving ooit te geven.
Adres: Voorstraat 110

Jasmijn & ik

Een keertje iets anders dan een simpel bammetje met kaas of fruitsapjes als lunch? Dan zit je bij Jasmijn & ik zeker goed! Deze Aziatische restaurant heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk en unieke picknick: zelfgemaakte (veganistische) dumplings, Vietnamese lenterollen, rijstnoedels en lente-ui crackers. Heerlijk!
Adres: Kanaalstraat 219-221

7 x mooie picknickplekken in Utrecht >

Nadat je een goedgevulde mand hebt en je picknickkleedje of inklapbare stoeltje hebt ingepakt, is het tijd om een heerlijk picknickplekje in Utrecht uit te zoeken. Wij hebben er alvast een paar voor jou op een rijtje gezet!

Handig! Het perfecte borreltafeltje voor jouw picknick >

Picknicken op de Utrechtse Heuvelrug

Net buiten de stad, tussen Utrecht stad en Amersfoort in, vind je de Utrechtse Heuvelrug. Hier zijn talloze prachtige plekjes waar je kan picknicken in een oase van rust. Denk aan landgoederen en grote stukken groen, maar ook nabij kastelen en kleine dorpjes van 030.

ROOST aan de Singel

Roost aan de Singel is een restaurant, bar, terras en een buitenplek in één. Spreid je kleedje uit bij de fontein aan de singel en geniet van het moois dat Park Paardenveld te bieden heeft. Mocht het weer omslaan kun je altijd schuilen op het terras van de altijd bruisende hotspot ROOST. De hapjes & drankjes zijn goed, je geniet nog steeds van heerlijk uitzicht én je zit warm op koudere dagen. Kortom: de perfecte locatie om te picknicken in Utrecht! Meer overdekte terrassen in Utrecht vind je hier >

Wilhelminapark Utrecht

Een prachtig stukje Utrecht vind je in het Wilhelminapark en mag zeker niet ontbreken in het lijstje met leuke picknickplekken in Utrecht. Het monumentale stadspark staat vol met oude bomen en een mooie fontein siert de vijver. Omsingeld met statige herenhuizen en monumentale stadsvilla’s kijk je, tijdens de picknick, je ogen uit. Kies een mooi plekje langs de grote vijver of zoek de schaduw op onder de vele bomen.

Langs de Catharijnesingel

In de binnenstad van 030, langs de Stadsbuitengracht, vind je de Catharijnesingel. De singel is omringd met een steiger: waar je een leuk plekje kan uitzoeken om je picknickkleed neer te leggen en het lekkers uit je picknickmand te halen. Genieten van lekkernijen, voetjes in het water en naar bootjes kijken die langs varen. Wat heb je nog meer nodig?

14 x de beste picknickplekken in de natuur door heel Nederland >

’t Natte Laand

Naast dat je in ’t Natte Laand avontuurlijke wandelroutes kan bewandelen, zijn in de bloemrijke weilanden ook genoeg prachtige plekjes om eventjes op een kleedje neer te ploffen en te genieten van lekkere hapjes en drankjes. Dit kan als pitstop tijdens of na je wandeling, maar je hebt geen excuus nodig om hier een middag te ontspannen!

Park Oog in Al

Zoek je een rustig plekje om te picknicken in Utrecht? Dan is Park Oog in Al de perfecte oplossing. Het is een gevarieerd park dat vooral geliefd is bij de buurtbewoners. Hierdoor is het een stuk rustiger dan in andere Utrechtse stadsparken. Is je picknickmand zo goed als leeg? Ga dan niet meteen richting huis, maar ontdek het park verder. Ga eens langs de damhertjes op de dierweide, bezoek een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog of laat je kinderen uitrazen in de vele speeltuintjes. Er is genoeg te doen voor zowel jong als oud!

Maximapark Utrecht

Het Maximapark heeft alle elementen voor dé perfecte picknickplek in Utrecht. Het is een rustgevend stadspark in de Leidsche Rijn, met veel groen, toffe kunstwerken en vele speelplekken voor de kleintjes. En, niet geheel onbelangrijk, het park is ruim. Zo weet je zeker dat er altijd een plekje te bemachtigen is.

En, waar leg jij je picknickkleedje neer met een lekkere kant-en-klare picknick lunch in Utrecht?

CategoriesChill