1

11 x VERWARMDE TERRASSEN IN UTRECHT

verwarmde terrassen in Utrecht - verwarmd terras Utrecht - Café Utrecht verwarmd - Strand Oog in Al - Op Zuid Utrecht

Heerlijk je koffie en taartje naar binnen smikkelen of borrelen met een wijntje. Nu we na vijf maanden eindelijk weer het terras op mogen, genieten we hier natuurlijk intens van. Zelfs het ‘typische Nederlandse weer’ kan ons niet tegen houden. Want wij zitten met de billen warm op een verwarmd terras! Hier vind je 11 x verwarmde terrassen in Utrecht.

Weer of geen weer. Op deze 11 x verwarmde terrassen in Utrecht geniet jij altijd van het terrassenleven >

1. De Beurs Utrecht

De place to be in Utrecht is toch wel bij de Neude, een plein vol met levendige terrasjes en leuke cafés. Het is tevens ook waar De Beurs, één van de populairste cafés op de Neude, is gevestigd. Je kan het terras op elk moment van de dag oplopen want ze serveren alles. Van lekkere lunchmaaltijden, ontbijtjes en avondmaaltijden tot alcoholische drankjes en bites.

Voor of na het terrassen iets leuks doen? Check de Street art speurtocht door Utrecht >

2. Restaurant Twintig

Dit deels overdekte terras in Utrecht zit aan de Ganzenmarkt, dus je hebt er altijd gezellig uitzicht. En waar je ook zin in hebt: Twintig’s keuken heeft ieder uur van de dag gerechten voor zowel de borrelaars als volledige gerechten. Ook leuk: deze hotspot is het begin van de Street Art Speurtocht door Utrecht, dus perfect om te combineren.

3. Café Orloff

Op de koudere dagen niet kunnen genieten van het terrassenleven? Echt niet! Onder de zonneschermen staan ze verstopt: de heaters die het terras van Café Orloff warm houden. Zo kan je iedere dag, ongeacht het weer, genieten van een middag buiten lunchen.

4. Goesting

Als er één plek in Utrecht is waar ze alles er aan doen om je warm te houden is dat toch wel bij Goesting. Het terras is voorzien met warmtelampen, windschermen, terrasheaters én kleedjes voor nog extra warmte. Zo weet je zeker dat je lekker warm zit, ook al doet een lekkere kop koffie of thee ook wonderen!

5. ROOST aan de Singel

Bij deze altijd bruisende hotspot is het soms vechten voor een plekje. Want ondanks Roost aan de Singel een nieuwe speler in het Utrechtse terrassenleven, is het terras altijd druk. Niet zo gek want er hangt altijd een leuke sfeer, het restaurant staat op een bijzonder uitzonderlijke plaats en de hapjes & drankjes zijn ook nog eens goed. En daar bovenop: je zit ook nog eens warm op de koudere dagen. Wat wil je nog meer?

Ook leuk: 10 x Verwarmde terrassen in Rotterdam >

6. Café Elize

Een beetje Parijs in Utrecht! Het terras van de redelijk onontdekte Café Elize op de Mariaplaats, heeft namelijk aardig wat weg van de terrasjes in Parijs. In de zomer kan je hier heerlijk in het zonnetje zitten, terwijl op minder goede dagen de luifels met heaters en dekentjes voor je klaar staan. En het eten? Naast lunch en borrels, kan je hier de hele dag door ontbijten.

7. Café Ledig Erf

Een ouderwets café in Utrecht met één van de mooiste terrassen. In Café Ledig Erf kan je op het verwarmd terras genieten van het groot assortiment (speciaal)biertjes. Het café wordt natuurlijk met een reden hét biercafé van Utrecht genoemd. Maar je kan er ook plaats nemen voor een verfrissende ijsthee of colaatje met lekkere hapjes!

Hier vind je 12 x Verwarmde terrassen in Amsterdam >

8. SOIA – Strand Oog In Al

Als een Utrechter heb je dit ideale spot aan het water vast al ontdekt. Het Strand Oog in Al, of in het volksmond ook wel SOIA genoemd, is een stadsstrand op de Noordpunt van de wijk Oog in Al. Je kan hier terecht voor lunch, diner en borrels. Met prachtig uitzicht over het kanaal, een omheinde speeltuin én in de zomermaanden voorzien van een buitenbioscoop, is SOIA een leuk uitje voor het hele gezin. Plus, op koudere dagen zit je lekker warm tussen de vuurkorven!
Ook leuk: 7 x Toffe stadsstranden in Utrecht >

9. Hemingway

In het hartje van Utrecht vind je de cocktail- en eetbar Hemingway. Het restaurant is te vinden aan de altijd bruisende Janskerkhof, slechts een aantal minuten lopen van het bekende Utrechtse Domkerk. Op het verwarmd terras kan je genieten van verschillende seizoensgerechten of van één van de diverse cocktails op het cocktail menu.

Girls Who Drink! Een ode aan het terras >

10. Op Zuid Utrecht

Mooi uitzicht over het water? Check. Verwarmd terras? Check. Lekkere hapjes en drankjes? Dubbel check. Op Zuid Utrecht is een bar geheel in New York style, gevestigd in een oude draad en staalfabriek met overal creatieve en kunstzinnige mensen. Met een uitgebreid menu van hamburgers tot pizza’s en welgeteld 17 verschillende soorten bieren, is er voor iedereen wat lekkers.

11. Louis Hartlooper Complex

In het Zocherpark vind je het cultuurcentrum en bioscoop Louis Hartlooper Complex. Naast dat je hier een filmpje kan pakken of mee kan doen aan verschillende activiteiten. Kan je hier ook genieten op het verwarmd terras van een lekkere biologische lunch. Alle producten zijn hier namelijk fair-trade.

En, bij welk verwarmd terras in Utrecht ga jij straks een drankje én hapje doen?

CategoriesDrankje doen